Γυναίκα στο κρεβάτι
Φωτογραφία: Unsplash/ gbarkz
KUNYAZA

Kunyaza: Η σεξουαλική τεχνική από τη Ρουάντα που βάζει σε προτεραιότητα την απόλαυση της γυναίκας


Αν θεωρείτε ότι η Ρουάντα είναι μια οπισθοδρομική, πατριαρχική χώρα της Αφρικής, τότε κάνετε λάθος.

Αυτό το μικρό κρατίδιο της αφρικανικής ηπείρου διαφέρει και θα εκπλαγείτε όταν μάθετε γιατί.

Στη γενοκτονία του 1994, η πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού σκοτώθηκε, οπότε οι γυναίκες που έμειναν πίσω, πήραν τα πράγματα στα χέρια τους και βγήκαν μπροστά.

Η θέση της γυναίκας στη Ρουάντα είναι πολύ ισχυρή. Τα μέλη της βουλής είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες. Ωστόσο, η δύναμή τους δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική εξουσία αλλά και στο σεξ.

Δεν καταπιέζονται, αντίθετα η δική τους απόλαυση έρχεται πρώτη και στη συνέχεια του άνδρα. Μάλιστα, τιμούν μια πατροπαράδοτη σεξουαλική τεχνική που ονομάζεται Kunyaza.

Τι είναι ακριβώς όμως αυτή η αφρικανική τεχνική του σεξ;

Η δρ. Kate Lister, ιδιοκτήτρια του «Whores of Yore» αναφέρει στο Men’s Heatlh: «Η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα στο κρεβάτι ενώ ο άνδρας ακουμπάει το μόριο του στο αιδοίο της και ξεκινά να το κινεί από πάνω προς τα κάτω, από αριστερά προς τα δεξιά και μετά κάνει μια ελικοειδή κίνηση, χωρίς να υπάρχει διείσδυση. Στη συνέχεια, και όσο εκείνη φτάνει σε οργασμό, ο άνδρας χτυπάει το μόριό του στο συγκεκριμένο σημείο, με τη γυναίκα να καταφέρνει τελικά όχι μόνο να ολοκληρώσει, αλλά να κάνει και squirt. Αυτό άλλωστε σημαίνει και στη γλώσσα των ανθρώπων της Ρουάντα, η λέξη Kunyaza».

ζευγάρι στο κρεββάτι
Unsplash/becca-tapert

Η σεξουαλική τακτική λέγεται πως γεννήθηκε στην πόλη Nyanza της Ρουάντα, που κάποτε αποτελούσε την πρωτεύουσα της χώρας. Εκεί βρισκόταν το παλάτι όπου ζούσε η βασιλική οικογένεια. Σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο, κατά τη διάρκεια της τρίτης δυναστείας της μοναρχίας στη Ρουάντα, ο βασιλιάς ήταν στο πόλεμο και η βασίλισσα ζούσε μόνη της για πολύ καιρό.

Έτσι, ζήτησε από ένα μέλος της βασιλικής φρουράς να πάει στο δωμάτιό της και να κάνει έρωτα μαζί της. Ο φρουρός είχε τόσο άγχος που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την πράξη του. Αντ’ αυτού το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να ακουμπήσει το μόριό του πάνω στη βασίλισσα με τον τρόπο που αναφέραμε παραπάνω. Αυτό όμως ήταν αρκετό, καθώς η βασίλισσα κατάφερε να έρθει σε οργασμό και να νιώσει την απόλυτη ικανοποίηση.

Τα ζευγάρια στη Ρουάντα αλλά και σε άλλες χώρες της αφρικανικής Ηπείρου υιοθετούν συχνά αυτή την σεξουαλική τεχνική, με τη γυναίκα να έχει τον πρώτο λόγο στην απόλαυση.

«Ένας άνδρας θα δοκιμάσει το kunyaza μόνο σε μια γυναίκα που σημαίνει πολλά για εκείνον. Ουσιαστικά μιλάμε για τον πιο εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να φτάσει μια γυναίκα στο γνωστό και ως squirt», αναφέρει η Angelica Lindsey-Ali, Αμερικανή σεξολόγος στο βιβλίο «Kunyaza: Τα μυστικά της γυναικείας απόλαυσης».

Βέβαια, ο οργασμός και το squirt είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας της κάθε γυναίκας και δεν αφορά την τεχνική. Ωστόσο, η επιλογή και η δοκιμή τεχνικών κάνουν πάντα καλό στη σεξουαλική ζωή.

SHARE