κατάστημα του οίκου Dior

Τα αρωματοποιεία του ομίλου LVMH θα παρασκευάζουν πλέον δωρεάν αντισηπτικά τζελ για τα γαλλικά νοσοκομεία

Η Ευρώπη ζει πλέον στους «ρυθμούς» του κορωνοϊού και ατομικές και συλλογικές μονάδες προσαρμόζονται σταδιακά στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κατάστασης.

Ο γαλλικός κολοσσός πολυτελών brands LVMH ανακοίνωσε ότι σε τρία (αρχικά) από τα εργοστάσια όπου παρασκευάζονται τα ακριβά αρώματα και καλλυντικά του Dior και άλλων οίκων, θα ξεκινήσει να παράγονται μεγάλες ποσότητες αντισηπτικού, οι οποίες θα παρέχονται δωρεάν στα νοσοκομεία της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Forbes, ο όμιλος κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα, επιβεβαιώνοντας ότι η πολυτέλεια στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζεται σε ταχύτητα παροχών και αντανακλαστικά.

Τα πρώτα τζελ είναι ήδη διαθέσιμα, ενώ ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παραχθούν 12 τόνοι αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος.

«Ευχαριστώ τον όμιλο LVMH που έδρασε τόσο γρήγορα -η προσφορά μας έγινε το Σάββατο βράδυ και επιβεβαιώθηκε την Κυριακή», δήλωσε η επί κεφαλής των νοσοκομείων του Παρισιού Martine Hirsch.

Όπως έγινε γνωστό, δεν υπήρξε έλλειψη αντισηπτικών στα νοσοκομεία, αλλά ο ρυθμός κατανάλωσής τους και η αύξηση των κρουσμάτων έδειχνε προς αυτή την κατεύθυνση.