Πόρτα φούρνου
Έτσι θα καθαρίσεις τέλεια τον φούρνο σου /Φωτογραφία: Shutterstock
04|05|2023 07:10
SHARE
TIPS

Το «μαγικό» συστατικό που καθαρίζει τον φούρνο στο άψε -σβήσε -Υπάρχει σε κάθε κουζίνα


Ο φούρνος είναι μια από τις συσκευές που δύσκολα καθαρίζονται.

Πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν χημικά σκευάσματα και προϊόντα για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του φούρνου, ωστόσο υπάρχουν μέσα στην κουζίνα μας συστατικά που μπορούν να κάνουν μαγική δουλειά.

Μερικά από αυτά τα προϊόντα είναι η σόδα και το ξύδι ωστόσο για αυτό το έξυπνο τρικ θα χρειαστείς κάτι πιο απλό, κάτι που σίγουρα θα βρεις στον πάγκο της κουζίνας σου.

Το «μαγικό» συστατικό που καθαρίζει τον φούρνο στο άψε -σβήσε

Στο σχετικό βίντεο του λογαριασμού Organize Ways στο Instagram, φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο εύκολα μπορεί κανείς να καθαρίσει τον φούρνο με ένα «μαγικό» συστατικό, το οποίο υπάρχει σε κάθε κουζίνα.

Αυτό δεν είναι άλλο από το λεμόνι. Το λεμόνι μπορεί να διώξει κάθε λίπος και κάθε υπόλειμμα τροφής από τον φούρνο, αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά. Η χρήστης του Instagram η οποία αποκαλύπτει το μυστικό, βάζει σε ένα πυρίμαχο σκεύος με νερό και ένα κομμένο λεμόνι και έπειτα το βάζει μέσα στον προθερμασμένο φούρνο για λίγα λεπτά.

Δεν χρειάζεται να μείνει αρκετή ώρα, αρκούν περίπου 10 με 15 λεπτά. Αφού ο φούρνος ζεσταθεί και οι υδρατμοί «απλωθούν» στον φούρνο αφαιρεί με προσοχή το σκεύος και με μια πετσέτα, την οποία βουτά στο ζεστό νερό με τα λεμόνια, αρχίσει απαλές και κυκλικές κινήσεις στο εσωτερικό του φούρνου. Δοκίμασέ το και ο φούρνος θα μοιάζει σαν καινούργιος!

SHARE