Πιρούνια και κουτάλια σε πλυντήριο πιάτων
Πώς να τοποθετείτε τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων/ Φωτογραφία: Shutterstock
19|11|2019 08:10
SHARE
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

Προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Πού πρέπει να κοιτάζουν τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων -Ειδικός απαντά


Πώς βάζετε τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων; Με τη μύτη τους να κοιτάζει πάνω ή κάτω;

Ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν πολλούς όταν βάζουν πλυντήριο πιάτων είναι τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τοποθετούμε τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων. Πρέπει να κοιτάζουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω;

Όσοι απαντούν «προς τα κάτω» συχνά το κάνουν λόγω ασφάλειας, ώστε να μην τραυματιστούν όταν γεμίζουν ή αδειάζουν το πλυντήριο πιάτων. Άλλοι πάλι, προτιμούν να τα βάζουν με τρόπο που να κοιτάζουν προς τα πάνω, καθώς θεωρούν ότι εκείνο το σημείο χρειάζεται περισσότερο καθάρισμα, λόγω του φαγητού που έχει ακουμπήσει.

Η απάντηση έρχεται από τον Ashley Iredale, συνεργάτη της αυστραλέζικης ομάδας ειδικών «Choice», η οποία πραγματοποιεί reviews σε ηλεκτρονικές συσκευές. Ο ίδιος λοιπόν στο σάιτ της ομάδας τόνισε ότι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να πλένεται τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων είναι τοποθετώντας τα προς τα κάτω. Παραθέτει τρεις λόγους:

Μαχαιροπίρουνα σε πλυντήριο πιάτων
Shutterstock
  1. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι πιο ασφαλής αυτός ο τρόπος, καθώς αποφεύγουμε τις κοφτερές μύτες των μαχαιριών. Έτσι, δεν τραυματιζόμαστε.
  2. Επίσης, εξοικονομούμε χρόνο. Όταν όλα τα μαχαιροπίρουνα κοιτάζουν προς τα κάτω, αρκεί να πιάσετε κάμποσα από το χερούλι τους και να τα τοποθετείτε στα συρτάρια τους. Διαφορετικά, θα πρέπει να τα βγάζετε ένα-ένα από μέσα, προσέχοντας τις κοφτερές άκρες. Οκ, μιλάμε για μερικά λεπτά επιπλέον, αλλά από τη στιγμή που πλέον ο χρόνος είναι χρήμα, κάποιες φορές ακόμα και το λεπτό κάνει τη διαφορά.
  3. Τέλος, υπάρχει ένας ακόμα λόγος. Όσο και να τα πλένετε, στα χέρια σας βρίσκονται διάφοροι μικροοργανισμοί. Οπότε, πιάνοντας την άκρη των μαχαιροπίρουνων, αυξάνεται και τις πιθανότητες να έρθουν σε επαφή με το φαγητό σας, κάτι που σίγουρα δε θέλετε.

Οπότε μην ανησυχείτε για τη λιπαρότητα από το πιρούνι σας -αφού το πιθανότερο είναι ότι το πλυντήριο πιάτων θα την καθαρίσει αποτελεσματικά- και σκεφτείτε πώς θα προστατεύσετε το φαγητό σας από ανεπιθύμητους επισκέπτες, αλλά και τα χέρια σας!

SHARE