Μελομακάρονα και κουραμπιέδες σε ασημένιο πιάτο πάνω σε ξύλινο τραπέζι
Μελομακάρονα Vs κουραμπιέδες: Τι έχει τις περισσότερες θερμίδες;/ Φωτογραφία: Shutterstock
24|12|2019 17:00
SHARE
ΑΙΩΝΙΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες: Τι έχει περισσότερες θερμίδες; -Η Ειρήνη Πασχαλέρη δίνει την απάντηση στο Instagram


Τις γιορτές σίγουρα έχουν την τιμητική τους οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, ενώ δε λείπουν ποτέ από το εορταστικό τραπέζι.

Και οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα έχουν φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι χωρίζονται σε... στρατόπεδα. Βέβαια και τα δυο γλυκά είναι πεντανόστιμα και λαχταριστά και δύσκολα κανείς μπορεί να πει ποιο είναι το πιο ωραίο.

Ένα από τα ερωτήματα λοιπόν που έχουν απασχολήσει πολλούς κάθε φορά που βρίσκονται μπροστά από μια πιατέλα γεμάτη κουραμπιέδες και μελομακάρονα είναι ποιο έχεις τις περισσότερες θερμίδες και ποιο παχαίνει περισσότερο.

Δίνοντας λοιπόν απάντηση στο αιώνιο ερώτημα, η διακεκριμένη βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή Ειρήνη Πασχαλέρη, ιδρύτρια του πετυχημένου κέντρου διατροφής Natural Clinic στη Θεσσαλονίκη, έκανε μια δημοσίευση στο Instagram, το οποίο ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο.

«Επειδή με ρωτάτε συνέχεια το αιώνιο debate μεταξύ κουραμπιέ και μελομακάρονου “ποιο παχαίνει πιο πολύ”; Ένας μέτριος κουραμπιές έχει περίπου 250 θερμίδες! Δηλαδή όσες ένα μικρό γεύμα και αρκετό κορεσμένο λίπος, που επιβαρύνει τον οργανισμό μας... Αντίστοιχα το μελομακάρονο 190 θερμίδες και λιγότερο λίπος. The choice is yours» γράφει η Ειρήνη Πασχαλέρη στην ανάρτησή της στο Instagram, δίνοντας απάντηση στο ερώτημα που σίγουρα έχει απασχολήσει κι εσάς στο παρελθόν.

Βέβαια, το παν είναι η ισορροπία στη διατροφή και να μη στερούμαστε τίποτα. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να επιλέξετε ποιο γλυκό θα φάτε μετά το εορταστικό γεύμα και θέλετε αυτό με τις λιγότερες θερμίδες, η Ειρήνη Πασχαλέρη προτείνει μελομακάρονο.

SHARE