Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι προτιμούν να τρώνε χορτοφαγική μαγειρίτσα το Μεγάλο Σάββατο, χωρίς συκωταριά, μόνο με χόρτα και μανιτάρια.
Η εκδοχή που σας προτείνουμε είναι ιδιαίτερη και νόστιμη: αξιοποιεί την ποικιλία μανιταριών που βρίσκουμε πια σε αφθονία στην αγορά και έχει μέσα ταχίνι και ρίγανη. Τα χορταρικά και τα μυριστικά χαρίζουν βοτανικά αρώματα και τα άγρια μανιτάρια προσδίδουν αρώματα δάσους.
Η μοναστηριακή κουζίνα είναι και νόστιμη και υγιεινή και γι΄αυτό τον λόγο σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για μια διαφορετική μαγειρίτσα με μανιτάρια. Η αγιορείτικη συνταγή για μαγειρίτσα με μανιτάρια είναι ένα πιάτο που θα σας βοηθήσει να τηρήσετε το πατροπαράδοτο έθιμο του Μεγάλου Σαββάτου, πιο ελαφριά και σίγουρα πιο υγιεινά. Ιδανική επιλογή για όσους δεν αγαπούν το κρέας.
Υλικά:
700 γραμμάρια φρέσκια μανιτάρια
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι μαϊντανό
6 φύλλα μαρούλι
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φλιτζάνι ρύζι
2 κουταλιές ταχίνι
1/2 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο γλυκό
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1-2 κύβοι λαχανικών
8 φλιτζάνια νερό
1 λεμόνι