Καρότα σε πιάτο
Φωτογραφία: Unsplash/ Mae Mu
ΚΑΡΟΤΑ

Ο σωστός τρόπος για να αποθηκεύεις τα καρότα ώστε να μην μαλακώνουν -Θα διατηρηθούν φρέσκα για ένα μήνα


Τα λαχανικά είναι πολυδιάστατα. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μια απλή, υγιεινή σαλάτα, αλλά μπορείς να δημιουργήσεις και ευφάνταστα, ιδιαίτερα πιάτα με αυτά.

Η αποθήκευσή τους, ωστόσο, χρειάζεται την μεγαλύτερη προσοχή γιατί είναι αυτή που εξασφαλίζει την φρεσκάδα και τη γεύση τους. Άλλα μαραίνονται και χαλάνε πολύ εύκολα και γρήγορα και άλλα διατηρούνται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο.

Το καρότο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο λαχανικό. Τραγανό, τρώγεται σκέτο σαν σνακ, αλλά πάει υπέροχα μαγειρεμένο σε σούπες, ψητά, λαδερά κ.α.

Πόσες φορές, όμως, όταν πας να πιάσεις μερικά από τα καρότα που έχεις, είναι μαλακά, σαν μαραμένα;

Υπάρχει ένας αλάνθαστος τρόπος για να αποθηκεύσεις τα καρότα ώστε να μην μαλακώνουν και να μένουν για περισσότερο καιρό φρέσκα.

Το ψυγείο είναι το πιο δημοφιλές μέρος για να διατηρήσεις τα καρότα - όπως και τα περισσότερα λαχανικά.

Καρότα
Καρότα /Φωτογραφία: Unplash/mike-kenneally

Τα καρότα μπορούν να μείνουν σκληρά και φρέσκα σαν να έχουν βγει μόλις από τον κήπο, μέχρι και έναν μήνα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να τα αφήσεις στο τελευταίο συρτάρι έως τότε.

Τα καρότα έχουν τη συνήθεια να στεγνώνουν αλλά αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με λίγο νερό.

Μόλις τα αγοράσεις, βάλτα σε ένα πλαστικό δοχείο γεμάτο νερό, ώστε να είναι εντελώς βυθισμένα. Μόλις τα καρότα σου βραχούν, βάλε από πάνω ένα καπάκι τάπερ, ώστε να κλείσεις το δοχείο αεροστεγώς και αποθήκευσέ τα στο ψυγείο, μακριά από τα άλλα φρούτα και λαχανικά.

Η επαφή με άλλες τροφές μπορεί να τα κάνει να χαλάσουν πιο γρήγορα.

Αν ακολουθήσεις αυτές τις οδηγίες, τα καρότα θα παραμείνουν σκληρά και τραγανά έως και 4 εβδομάδες. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να αλλάζεις νερό κάθε 4-5 μέρες.

SHARE