fbpx Pet-Finder: Έλληνας δημιούργησε μια πλατφόρμα για να βρίσκεις εύκολα το χαμένο κατοικίδιό σου | BOVARY
Σκυλάκος
Με μερικά κλικ/Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
PET-FINDER

Pet-Finder: Έλληνας δημιούργησε μια πλατφόρμα για να βρίσκεις εύκολα το χαμένο κατοικίδιό σου


Όσοι ζουν στο ίδιο σπίτι με κατοικίδια, δικαίως τα θεωρούν μέλη της οικογένειάς τους. Ξυπνούν παρέα, τρώνε παρέα (εντάξει όχι από το ίδιο φαγητό) παίζουν παρέα, πάνε μαζί τις πιο μακρινές τους βόλτες -ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή.

Το κατοικίδιο σε αγαπάει άνευ όρων. Μόλις νιώσει φροντίδα, δίνει το καλύτερό του γαύγισμα για σένα (ή το πιο δυνατό γουργούρισμα αν προτιμάς την fluffy γατίσια εκδοχή).

Γι αυτό και ο πανικός που μπορεί να σε πιάσει όταν νιώσεις την απουσία του ζώου από δίπλα σου είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Μια ανοιχτή πόρτα, ένας χαμηλός φράχτης και τα ζωάκια μας είναι εύκολο να χαθούν από τη μια στιγμή στην άλλη.
Και μετά ξεκινά ένας μικρός γολγοθάς. Φτιάξε ένα post στο Facebook για να το μοιραστούν οι φίλοι, τύπωσε σε αφίσα τη φωτο (αυτή την ωραία που ο Μαουρίτσιο δείχνει κούκλος) να την κολλήσουμε στη γειτονιά, πάρε τηλέφωνα σε φιλοζωικές, βάλε και μία αμοιβή και πάει λέγοντας.

Από αυτόν λοιπόν το γολγοθά θέλησε να μας σώσει ο Αλέξανδρος Φατσής, ο οποίος δημιούργησε την πλατφόρμα pet-finder.gr για να βρίσκουμε εύκολα τα ζωάκια μας. O Αλέξανδρος έχοντας χάσει τον σκύλο του και περνώντας όλη την επίπονη και μακρά διαδικασία μέχρι να τον ξαναβρεί, σκέφτηκε να δημιουργήσει έναν χώρο όπου θα μπορούμε να ανεβάζουμε τις φωτογραφίες από τα ζωάκια που χάσαμε ή βρήκαμε.

Μπορεί να περνάει τον χρόνο τους καλλιεργώντας φραγκοσυκιές στην Επίδαυρο, (νόμιζα ότι δεν καλλιεργούνται, να όμως τι μαθαίνει κανείς) αυτό ωστόσο δεν τον εμποδίζει να ασχολείται με πράγματα που αγαπάει, όπως είναι οι υπολογιστές και φυσικά τα ζώα «Συνειδητοποίησα ότι υπήρχε η ανάγκη για ένα κεντρικό site αναφοράς για χαμένα κατοικίδια όταν έχασα την σκυλίτσα μου. Ο πανικός, η αγωνία (ή μάλλον η απελπισία) μέχρι να την ξαναβρώ ήταν απίστευτα. Σκέφτηκα λοιπόν ότι αν υπήρχε ένα go to site στο οποίο θα μπορούσε κανείς να καταχωρήσει ένα ζώο που βρήκε ή έχασε, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά πιο απλά. Δεν θα είχαμε την ανάγκη για κοινοποιήσεις στο Facebook, αφίσες και γενικώς όλη αυτήν την ταλαιπωρία. Κάθε ζωάκι που χανόταν θα μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένεια του άμεσα» μου εξηγεί ο Αλέξανδρος καθώς εγώ χαζεύω τα ζωάκια που βρέθηκαν πρόσφατα στο site του.

Η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή. Αν έχεις χάσει το κατοικίδιο σου ή αν έχεις εντοπίσει ένα κατοικίδιο που χάθηκε, καταρχάς ελέγχεις αν το έχει ήδη καταχωρίσει κάποιος ώστε να επικοινωνήσεις μαζί του. Αν δεν έχει ήδη καταχωρηθεί, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να περάσεις την φωτογραφία του μαζί με κάποιες πληροφορίες όπως το πού βρέθηκε ή χάθηκε, τον αριθμό μικροτσίπ -αν έχει- και στοιχεία επικοινωνίας. Αυτομάτως το σύστημα θα σου στείλει ένα επιβεβαιωτικό email το οποίο θα περιέχει και το link της καταχώρησης σου. Το link αυτό θα μπορείς να το ανεβάσεις στο Facebook αλλά και να το στείλεις στους φίλους σου για να το κοινοποιήσουν και αυτοί. Ταυτόχρονα η καταχώριση σου θα συμπεριληφθεί στη βάση δεδομένων του pet-finder.gr «Η όλη διαδικασία δεν κρατάει πάνω από 2-3 λεπτά» μου λέει ο Αλέξανδος.

Ο ιθύνων νους του pet-finder.gr έχει δύο γάτες και μου εξηγεί ότι «όπως κάθε κηδεμόνας κάποιου ζώου, φυσικά ανησυχώ για την πιθανότητα κάποια στιγμή να χάσω μία από αυτές. Ξέρω ότι όσο και να προσέχει κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο. Π.χ. υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν το κατοικίδιο τους λόγω διάρρηξης».

Η ευχή είναι να μην χαθεί ποτέ κανένα ζωάκι. Επειδή όμως αυτό είναι δύσκολο, η πλατφόρμα pet-finder.gr έρχεται να καλύψει το κενό.

SHARE