Ο εκπληκτικός λουλουδόκηπος της Ολλανδίας
Ο εκπληκτικός λουλουδόκηπος της Ολλανδίας/Φωτογραφία: Albert Dros/instagram
ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Keukenhof: Ο πιο όμορφος κήπος της Ευρώπης έκλεισε μετά από 71 χρόνια λόγω κορωνοϊού


Ο φημισμένος κήπος Keukenhof, γνωστός και ως ο «Κήπος της Ευρώπης» είναι ένας παράδεισος με τουλίπες και βρίσκεται στη λίστα με τους ομορφότερους κήπους του κόσμου.

Το Κeukenhof βρίσκεται στο χωριό Lisse, είκοσι περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Άμστερνταμ στην Ολλανδία. Το πάρκο είναι ανοιχτό κάθε χρόνο από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Μέσα σε αυτό το διάστημα, το 2019, το επισκέφθηκαν περίπου 1.5 εκατομμύρια τουρίστες από περίπου 100 χώρες. Ο κήπος περιλαμβάνει πάνω από 7 εκατομμύρια λουλούδια και περισσότερα από 800 είδη τουλίπας σε μια τεράστια έκταση 79 στρεμμάτων.

Ο κήπος ιδρύθηκε το 1949 από τον τότε δήμαρχο της πόλης Lisse και άνοιξε τις πόρτες του το 1950. Μετά από 71 χρόνια, ο πιο όμορφος κήπος του κόσμου έκλεισε λόγω του κορωνοϊού και οι φωτογραφίες του χωρίς επισκέπτες έγιναν viral.

H ολλανδική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης λόγω της πανδημίας και έκλεισε για πρώτη φορά το πάρκο Keukenhof. O Δανός φωτογράφος Albert Dros, ο οποίος έχει μια αδυναμία στα λουλούδια και τις τουλίπες, δημοσίευσε φωτογραφίες του πάρκου χωρίς επισκέπτες στο προφίλ του στο Instagram.

O πιο διάσημος κήπος της Ολλανδίας δεν έχει επισκέπτες
AP images

Δείτε την ανάρτηση του φωτογράφου:

https://www.instagram.com/p/B_fodDYnTwC/

Και τις μοναδικές φωτογραφίες που έβγαλε χωρίς επισκέπτες:

SHARE