Μια μελαχρινή γυναίκα κοιτάζει το παράθυρο που βρέχει
Πώς να τα βγάλεις πέρα όταν έχεις τις μαύρες σου/Φωτογραφία: Shutterstock
SEIZE THE DAY

Πώς θα αλλάξεις μια κακή μέρα για σένα -5 τρόποι να την μετατρέψεις στην πιο ωραία


Οταν έχουμε κακή διάθεση αισθανόμαστε ότι τίποτα δεν μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλά.

Μερικές φορές η μέρα μπορεί να είναι ανάποδη. Μπορεί να ξύπνησες στραβά και όλα να δείχνουν πως δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί σου. Νυστάζεις, δεν έχεις δύναμη να σηκωθείς από το κρεβάτι, τα μαλλιά σου δεν στρώνουν, θα χάσεις το λεωφορείο αν δεν βιαστείς, θα υπάρχει πολλή κίνηση στο δρόμο, στη δουλειά θα νιώθεις πως κανένας δεν σε καταλαβαίνει και μετά από όλα αυτά θα πρέπει να γυρίσεις σπίτι και να μαγειρέψεις. Απλά η μέρα δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά από το πρωί.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Και οι άνθρωποι δεν μπορούμε να ξυπνάμε, να δουλεύουμε, να υπάρχουμε με το ίδιο κέφι και ενέργεια κάθε μέρα. Υπάρχουν και μέρες που δεν έχουμε καλή διάθεση χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος. Απλά δεν έχουμε κέφια. Και δυστυχώς όταν συμβαίνει αυτό δεν μπορούμε να αποδώσουμε και στη δουλειά μας. Ασε, που πρέπει να απαντήσουμε όταν μας ρωτάνε με απορία «τι έχεις εσυ; γιατί είσαι έτσι;».

Ημέρες σαν αυτές που περιέγραψα παραπάνω, προσπαθώ να βρίσκω τρόπους πώς θα ξανακάνω τη μέρα μου να λειτουργήσει σωστά και να είναι πιο θετική. Όλοι ζούμε ημέρες που δεν θέλουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Που έχουμε «τις μαύρες μας» και όλα μας φαίνονται ανιαρά και ανούσια. Για να μην αισθάνομαι όμως ότι μια μέρα πήγε χαμένη χωρίς να χαμογελάσω μια φορά, πρέπει κάτι να κάνω γι΄ αυτό. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και αδύνατο.

Για τις μέρες που έχεις τις μαύρες σου, υπάρχουν τρόποι να αλλάξεις διάθεση:

Ακου τη μουσική που σου αρέσει

Τι πιο όμορφο από το να ξεκινήσει η μέρα σου ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική. Η μουσική μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και μπορείς να ακούς αγαπημένα σου τραγούδια καθώς πηγαίνεις στο γραφείο το πρωί.

Νιώσε ευγνωμοσύνη

Αν επικεντρωθείς στην ευγνωμοσύνη, τότε θα θέσεις τη βάση για να είσαι αισιόδοξη όλη την ημέρα.  Η ευγνωμοσύνη είναι και εν μέρει τρόπος ζωής. Αν υιοθετήσεις μια στάση ζωής στην οποία δεν θα παραπονιέσαι για όσα δεν έχεις, αλλά θα νιώθεις όμορφα για όσα έχεις και θα προσπαθείς για το καλύτερο, τότε θα νιώθεις τυχερός για όλα όσα συμβαίνουν μέσα στη μέρα σου. Όσο πιο ευγνώμονες είναι οι άνθρωποι, τόσο μεγαλύτερη είναι η συνολική ευημερία και η ικανοποίησή από τη ζωή τους. Η ευγνωμοσύνη είναι το μυστικό της ευτυχίας, ένα αίσθημα που τρέφει την ψυχή και το σώμα. Το να είσαι ευγνώμων είναι το πρώτο βήμα για να εκτιμήσεις όσα έχεις αλλά και όσα σκοπεύεις να αποκτήσεις στο μέλλον.

Μίλα με ανθρώπους που σου βγάζουν κάτι θετικό

Ολοι έχουν συναντήσει ανθρώπους που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα. Οταν δεν αισθάνεσαι καλά, μπορείς να στραφείς στους φίλους σου ή σε άτομα του οικογενειακού σου κύκλου που σου βγάζουν ένα θετικό συναίσθημα. Μην επηρεάζεσαι από ανθρώπους που έχουν θυμό μέσα τους και όλα τους φταίνε. Καλό είναι αυτούς να τους έχεις από μια απόσταση, για το καλό σου.

Κάνε μια καλή πράξη ή πες έναν καλό λόγο σε κάποιον

Αξιοποίησε λίγα λεπτά για να πεις σε κάποιον κάτι όμορφο. Μια θετική σκέψη, μια όμορφη καλημέρα ή έναν καλό λόγο σε κάποιον που αγαπάς. Κάνε μια καλή πράξη, ακόμα και αν είναι τόση δα και ασήμαντη, όπως το να παραχωρήσεις τη θέση σου στην ουρά στο σούπερ μάρκετ ή να δώσεις προτεραιότητα σε έναν άλλο οδηγό.

Αν λύνεται, λύσε το και αν όχι, αποδέξου το

Μην στεναχωριέσαι για πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις ή που δεν εξαρτώνται από σένα. Να προβληματίζεσαι και να προσπαθείς για όσα μπορείς να αλλάξεις. Δεν έχει νόημα να στεναχωριέσαι για κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις. Αποδέξου το και προχώρα παρακάτω.

SHARE