Φωτογραφία: Unsplash
Φωτογραφία: Unsplash
22|09|2022 08:07
SHARE
HACK

Πώς θα βγάλεις τις κιτρινίλες του ιδρώτα από τις λευκές μπλούζες-Ο απλός τρόπος


Τα λευκά μπλουζάκια είναι από τα αγαπημένα κομμάτια, τόσο των γυναικών, όσο και των ανδρών όσον αφορά τις ενδυματολογικές προτιμήσεις τους.

Τα λευκά υφάσματα ωστόσο, όσο κομψά κι αν φαίνονται πάνω μας, όσο «καθαρά» και στιλάτα κι αν δείχνουν, άλλο τόσο δύσκολα διατηρούν τη φρεσκάδα τους. Μπορούν να μας φέρουν σε δύσκολη θέση αν λερωθούν, ιδίως αν σχηματίσουν κάποιον κίτρινο λεκέ από τον ιδρώτα και τα αποσμητικά.

Μπορεί το πλύσιμο των λευκών λοιπόν να είναι μια καθημερινή πρόκληση για δυνατούς λύτες, ωστόσο, για να απαλλαγεί κανείς από τέτοιους επίμονους λεκέδες δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Στην κουζίνα μας υπάρχουν κάποια μαγικά συστατικά που μπορούν να σε απαλλάξουν από τέτοιους λεκέδες ενώ παράλληλα θα κάνουν τα λευκά ρούχα ακόμη πιο φωτεινά, σαν καινούργια.

4 μαγικοί τρόποι να εξαφανίσεις τους κίτρινους λεκέδες από τον ιδρώτα στα λευκά

Μέσα από το προφίλ της στο Tik Tok, η Λόρα δίνει στους διαδικτυακούς της φίλου πολύτιμες συμβουλές και hack, ένα από αυτά και το πώς θα καθαρίσεις τους κίτρινους και επίμονους λεκέδες. Αρχικά, στο σχετικό βίντεο η Λόρα μας προτρέπει να γυρίζουμε τα ρούχα από τη μέσα πλευρά τους, να τα βάλουμε σε μια λεκάνη ή στον κάδο του πλυντηρίου και να τα αφήσουμε να μουλιάσουν για 20 με 30 λεπτά σε νερό και λευκό ξύδι. Η αναλογία όπως γράφει και στη λεζάντα της είναι ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι.

  • Για πολύ δύσκολους λεκέδες από την άλλη, μπορούμε να αφήσουμε το ρούχο να μουλιάσει για ένα βράδυ μέσα σε μια λεκάνη με νερό που περιέχει σόδα.
  • Για τους κίτρινους λεκέδες στην περιοχή της μασχάλης που δεν λένε να φύγουν, η Λόρα φτιάχνει μια πάστα με μία κουταλιά της σούπας σόδα, μια κουταλιά του γλυκού αλάτι, μια κουταλιά του γλυκού οξυζενέ και μια κούπα λευκό ξίδι. Αφού ανακατέψει όλα τα υλικά απλώνει στο σημείο του λεκέ την πάστα, την αφήνει να δράσει και έπειτα πλένει όπως θα έκανε σε κάθε άλλη περίπτωση.
  • Τέλος, δίνει ακόμη ένα extra tip. Αν τα ρούχα μυρίζουν αλλά δεν έχεις χρόνο να βάλεις πλυντήριο στη λεκάνη με τα άπλυτα ρίξε λίγη σόδα, ώστε να απορροφήσει τις οσμές μέχρι να έρθει η ώρα να βάλεις τα ρούχα για πλύσιμο.
@lorafied 🧺 Hadk: Sweat Stain Paste Recipe:½ cup baking soda1 Tbsp. salt 1 Tbsp. hydrogen peroxide1 cup white vinegar. Mix all 4 together, apply to stain, let dry & wash like normal. #laundryhacks #laundrytipsandtricks #sweatstains #homemaker #homeeconomics #laundrytoks #howtodolaundry #stainremover #lowtoxliving shout out to @familyhandyman fo ♬ Quirky - Oleg Kirilkov
SHARE