Αυτό που οι διατροφολόγοι θέλουν όλοι να θυμόμαστε είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα απαγορευτικό. Το πιο σημαντικό είναι οι σωστές επιλογές και οι έξυπνοι συνδυασμοί.
Ένα από τα πιο ποθητά και λαχταριστά πιάτα που κάθε γευσιγνώστης εκτιμά και λατρεύει να απολαμβάνει συχνά είναι η μακαρονάδα... κάθε είδους. Ωστόσο, όταν οι σεφ την υπερφορτώνουν με υλικά πάσης φύσεως, πλούσια σε λιπαρά και αλάτι, αποτελούν πραγματικές θερμιδικές «βόμβες».
Το μόνο όμως που πρέπει να κάνετε δεν είναι να διαγράψετε τη μακαρονάδα από το καθημερινό σας μενού, αλλά να τις προσαρμόσετε έτσι ώστε να αποτελέσουν μια healthy & tasty επιλογή για το τραπέζι σας.
Προσοχή στη σάλτσα της μακαρονάδας
Μπορείτε να προτιμήσετε μια περισσότερο healthy εκδοχή της αγαπημένης σας σάλτσας, απλώς αντικαθιστώντας κάποια από τα συστατικά της. Για παράδειγμα, αντί για χοιρινό κιμά προτιμήστε μοσχαρίσιο, ακόμα και κοτόπουλου ή γαλοπούλας και μην τον τσιγαρίζετε πολύ ώρα σε λάδι. Επίσης, αποφύγετε την κρέμα γάλακτος, η οποία -αν και απολαυστικά κρεμώδης και πεντανόστιμη- είναι αρκετά λιπαρή. Για να μια creamy sauce μπορείτε να επιλέξτε ως βάση τη χλωρή μυζήθρα ή το γιαούρτι. Εντάξει, δεν είναι το ίδιο, αλλά θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για comfort food, τα βράδια που θέλετε να φάτε κάτι ωραίο βλέποντας μια σειρά.