Ενα βιώσιμο μέλλον δεν είναι ουτοπία: μπορεί να είναι εφικτό μέσα από επιλογές που χαρακτηρίζονται από σεβασμό και εκτίμηση. Αν εκτιμάς το φυσικό περιβάλλον και τις πρώτες ύλες επιβραδύνεις, κατά κάποιο τρόπο, τον ρυθμό εξάντλησής τους.
Σε έναν υπερκαταναλωτικό κόσμο, η εγκράτεια μπορεί τελικά να είναι αυτή που θα κρατήσει τις ισορροπίες. Ο όρος «sustainability» (βιωσιμότητα) κατέχει ήδη μια θέση στο λεξικό του μέλλοντος. Είναι η προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να ζούμε σε ένα περιβάλλον φιλικό προς εμάς. Ο chef, Joel Gamoran, έχει αφοσιωθεί στο food sustainability: μαγειρεύει εκτιμώντας βαθιά τις πρώτες ύλες και το «περίσσευμα φαγητού» είναι για εκείνον μια ανεξάντλητη πηγή γαστρονομικής δράσης.
Με απλά λόγια, όταν μιλάμε για φαγητό «τίποτα δεν θα πρέπει να πηγαίνει χαμένο»
Σε άρθρο του Business Insider, διαβάσαμε συμβουλές του Joel Gamoran που δημιουργούν έναν νέο τρόπο σκέψης και σύνδεσης με το φαγητό. Επιλέξαμε 5 τρόπους (με την υπογραφή του Joel) που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό για την διατροφή σας σε μηνιαία και (κατ’επέκτασιν) ετήσια βάση.
Μπορείτε να μειώσετε τα έξοδά σας με απλά και έξυπνα βήματα που δεν θα σπαταλήσουν τον χρόνο σας.
O κανόνας των 5 λεπτών:
O Joel μας παροτρύνει να μην αγοράζουμε σνακ ή ακόμα και ολόκληρα γεύματα που μπορούμε να ετοιμάσουμε μόνοι μας στο σπίτι και η διαδικασία δημιουργίας τους δεν θα μας πάρει πάνω από 5 λεπτά. Ο Joel έχει γράψει μάλιστα και βιβλίο πάνω σε αυτό τον τρόπο σκέψης. Τίτλος του: «Cooking Scrappy: 100 συνταγές που θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις να σπαταλάς φαγητό, να εξοικονομήσεις χρήματα και να αγαπήσεις αυτό που τρως» (Cooking Scrappy: 100 Recipes to Help You Stop Wasting Food, Save Money, and Love What You Eat .Με υλικά που ήδη έχετε στο ψυγείο σας μπορείτε να φτιάξετε ελαφριά και πεντανόστιμα γεύματα που γίνονται στο πι και φι.