μπουκάλι και ποτήρι με νερό και λεμόνι σε παγκάκι
Θα σας ωφελήσει με πολλούς τρόπους /Φωτογραφία: Unsplash /Tracey Hocking
18|11|2019 08:25
SHARE
STAY HUDRATED

Με αυτά τα εύκολα tips θα πίνετε περισσότερο νερό μέσα στη μέρα


Αν κλικάρατε σε αυτό το άρθρο, μάλλον πιστεύετε ότι δεν πίνετε αρκετό νερό στην καθημερινότητά σας (και κατά πάσα πιθανότητα ισχύει).

Αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι, ακόμα και όσοι θεωρούν ότι πίνουν πολύ νερό, συχνά πίνουν λιγότερο από την ενδεδειγμένη ποσότητα για τις ανάγκες του σώματός τους.

Όπως λέει ένα πετυχημένο meme που κυκλοφορεί στο ίντερνετ, όταν είμαστε μικροί βλέπουμε τον καφέ και το αλκοόλ ως την επιτομή των «ενήλικων ποτών», αλλά όταν μεγαλώνουμε συνειδητοποιούμε ότι το να πίνεις συχνά νερό και να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου είναι μια πραγματική ευθύνη.

Μπορεί να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας τα πολύτιμα οφέλη του νερού (μεταξύ άλλων ενυδάτωση, λιγότερες τοξίνες, καλύτερη κυκλοφορία, λαμπερό δέρμα, βοήθεια στην πέψη) αλλά τα περίφημα 8 ποτήρια την ημέρα μοιάζουν πολλά όταν μια μεγάλη κούπα latte ή γαλλικού καφέ είναι προέκταση του χεριού σας.

Γι΄ αυτό, διαβάστε παρακάτω 4 εύκολα και έξυπνα tips για να ξεγελάσετε τον εαυτό σας προς το συμφέρον του.

https://www.instagram.com/p/B3g5aPtJGfd/

Αγοράστε ένα μεγαλύτερο μπουκάλι (ή παγούρι)

Όταν το έχετε δίπλα σας, θα το καταναλώσετε ευκολότερα. Δε θα χρειαστεί να επισκέπτεστε συχνά τη βρύση για refill, ενώ παράλληλα θα έχετε καλύτερη εικόνα για το πόσο νερό πίνετε. Για να μην αγοράζετε πλαστικά μεγάλα μπουκάλια, προτιμήστε τα μεγάλα, καλαίσθητα παγούρια που κρατούν το νερό δροσερό. Bonus: Γεμίστε το πριν φύγετε από το σπίτι και βάλτε στόχο να το τελειώσετε πριν φύγετε από τη δουλειά.

Προτιμήστε τσάι αντί για καφέ

Εκτός από το νερό στην καθαρή μορφή του, υπάρχει και άλλος τρόπος να αυξήσετε την κατανάλωσή του. Αν πίνετε πάνω από έναν καφέ την ημέρα, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τους υπόλοιπους με τσάι. Έτσι παίρνετε και την καφεϊνη που χρειάζεστε αλλά και το νερό.

Προσθέστε γεύση
Μπορεί το trend να μην έχει γνωρίσει στην Ελλάδα τη δημοφιλία που έχει στο εξωτερικό, αλλά το νερό με λεμόνι (στο όνομα του οποίου τόσοι fitness bloggers πίνουν νερό (sic) ) ή το νερό με φέτες αγγουριού ή δυόσμου μπορεί να μοιάζει πιο θελκτικό και να σας πείσει να πίνετε συχνότερα.

Πιείτε με φίλους
Σε αυτή την περίπτωση η φράση αποκτά τελείως άλλο νόημα. Βάλτε μαζί έναν κοινός στόχο με κάποιον συνάδελφο ή κατεβάστε μια εφαρμογή που σας στέλνει υπενθυμίσεις για νερό μέσα στη μέρα.

Θα δείτε μεγαλύτερη αλλαγή από όσο πιστεύετε!

SHARE