Κρεμάστα με φουσκωτά μπουφάν
Κάνε το puffy jacket σου σαν καινούργιο /Φωτογραφία: Shutterstock
ΜΠΟΥΦΑΝ

Μπορείς να πλύνεις το φουσκωτό μπουφάν σου στο σπίτι -Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, σύμφωνα με ειδικό


Το πλύσιμο των χειμωνιάτικων ρούχων μπορεί να αποτελεί μπελά για τις περισσότερες από εμάς.

Προτιμάμε να δίνουμε τα βαριά, χοντρά ρούχα όπως τα μπουφάν και τα παλτό μας στο καθαριστήριο παρά να τα καταστρέψουμε στην προσπάθειά μας να τα καθαρίσουμε.

Το κακό είναι ότι περιμένουμε να περάσει η χειμερινή σεζόν για να τα δώσουμε με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο καθαρά όσο τα φοράμε.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να πλύνεις τα ογκώδη και ντελικάτα χειμωνιάτικα ρούχα σου στο σπίτι καθώς δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι.

Η Laura Goodman, επιστήμονας και ειδικός στην φροντίδα του υφάσματος στην Procter & Gamble, μοιράστηκε τα tips της για τον καθαρισμό των χειμωνιάτικων. Έτσι και δεν θα ξοδέψεις χρήματα στο καθαριστήριο και τα ρούχα σου θα είναι καθαρά και θα μοσχοβολούν.

πλυντήριο σε μπάνιο
Φωτογραφία: Shutterstock

Σύμφωνα με την Goodman, τα αδιάβροχα υφάσματα δεν χρειάζεται να πλένονται συνέχεια, εκτός αν είναι πολύ βρώμικα. Ακόμη, πρέπει να πλένεις τα γάντια και τα κασκόλ σου, γιατί συχνά ξεχνάμε ότι χρειάζονται κι αυτά πλύσιμο. Χρησιμοποίησε ένα απορρυπαντικό χωρίς βαφές, για να απομακρύνεις τον ιδρώτα και την βρωμιά και στέγνωσέ το σύμφωνα με τις οδηγίες της φίρμας.

Στη συνέχεια, δίνει οδηγίες για το πώς να πλύνεις το χειμωνιάτικο puffy jacket σου, ένα μπουφάν passpartout, που έχουμε όλοι για τα κρύα. Μπορείς να το διατηρήσεις μόνη σου, φουσκωτό και καθαρό.

Φουσκωτό μπουφάν
Φουσκωτό μπουφάν /Φωτογραφία: Unsplash/rafaella-prado
  1. Διάβασε τις οδηγίες της ετικέτας για να σιγουρευτείς ότι το μπουφάν πάει στο πλυντήριο.
  2. Κλείσε τα φερμουάρ και άδειασε τις τσέπες. Τσέκαρε τις ραφές, αν αντέχουν ή έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν και γίνουν χειρότερα στο πλυντήριο.
  3. Επέλεξε μια απαλή πλύση, ανάλογα με το πόσο ευαίσθητο είναι το μπουφάν σου. Πρόσθεσε απορρυπαντικό χωρίς βαφές.
  4. Βάλε στον κάδο του πλυντηρίου μερικές πετσέτες του ίδιου χρώματος και ξέπλυνε δύο φορές για να φύγει όλο το απορρυπαντικό.
  5. Άπλωσε για να στεγνώσει.
SHARE