Ετσι θα ποτίσεις τα φυτά σου όσο είσαι διακοπές
Ετσι θα ποτίσεις τα φυτά σου όσο είσαι διακοπές/Φωτογραφία: Patrick Perkins/Unsplash
ΤΙΚΤΟΚ HACK

Πώς να ποτίσεις τα φυτά σου όσο λείπεις από το σπίτι -Το κόλπο του Tik Tok θα σου λύσει τα χέρια


Τα τελευταία χρόνια τα φυτά εσωτερικά χώρου γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμηση ενός σπιτιού.

Mάλιστα, αποτελούν μία από τις 5 hot τάσεις για φέτος το καλοκαίρι στην διακόσμηση του σπιτιού. Τα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν χρώμα και ζωή στους χώρους του σπιτιού μας, προσφέρουν μια όμορφη ατμόσφαιρα και μπορούν τα τοποθετηθούν από το σαλόνι, την κουζίνα και τα δωμάτια, μέχρι και το μπάνιο. 

Τι γίνεται όμως όταν το καλοκαίρι λείπουμε για διακοπές; Σίγουρα αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα, ειδικά αν πρόκειται να λείψουμε αρκετές ημέρες από το σπίτι. Σίγουρα θα σου έχει τύχει να σου ζητήσει κάποιος συγγενής σου ή φίλος σου να πας να του ποτίσεις τα λουλούδια όταν εκείνος/εκείνη λείπει για διακοπές. Και δεν υπάρχει πιο βαρετό πράγμα από το να κάνεις αυτή την εξυπηρέτηση.

Πώς μπορούμε λοιπόν να ποτίσουμε τα λουλούδια μας; Την λύση βρήκαμε στο Tik Tok, όπου το βίντεο με το απλό κόλπο έχει συγκεντρώσει 2.3 εκατομμύρια προβολές.

Ο απλός τρόπος για να ποτίσεις τις γλάστρες όσο λείπεις στις διακοπές σου

Μια από τις μεγαλύτερες έννοιες μας πριν φύγουμε για διακοπές είναι να φροντίζουμε το πότισμα των φυτών μας ώστε όταν επιστρέψουμε, ανανεωμένοι και με γεμάτες τις μπαταρίες μας, να μας περιμένουν κι εκείνα ακμαία και υγιή όπως πριν.

Ένας εύκολος και απλός τρόπος για να διασφαλίσεις ότι τα φυτά σου θα λάβουν το νερό που χρειάζονται είναι να πάρεις ένα σχοινί και μια κατσαρόλα με νερό. Τοποθετείς κάθε ένα από τα φυτά σου γύρω από την κατσαρόλα, η οποία είναι τοποθετημένη πιο ψηλά από τα φυτά, και παίρνεις πολλά κομμάτια από σχοινί και τοποθετείς ένα σε κάθε γλάστρα. Τοποθετείς το ένα άκρο του σχοινιού μέσα στο χώμα των φυτών σου και το άλλο άκρο στην κατσαρόλα. Έτσι αφήνεις τα φυτά σου να πάρουν το νερό που χρειάζονται μέσω του σχοινιού και δεν θα ξεραθούν όσο εσύ λείπεις από το σπίτι.

Δες το βίντεο:

@selfcareplants Self-watering hack while on vacation! #wickmethod #planttiktok #plantsoftiktok #planttok #indoorplants #selfwatering #fyp #xyzbca ♬ Summer - Instrumental - Devinney

Δείτε το βίντεο πώς είναι τα φυτά με την εφαρμογή του απλού κόλπου με το σχοινί:

@selfcareplants Pt. 2 FOLLOW UP: self-watering system, wick method #fyp #planttok #plantsoftiktok #xyzbca #foryou #wickmethod #planttiktok ♬ Sunny Day - Ted Fresco

Tip: Μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις αρκετά βαθιά το σχοινί μέσα στις γλάστρες των φυτών σου.

SHARE