γυναίκα με τσάντα και παπούτσια
Φωτογραφία: Shutterstock
12|09|2023 12:04
SHARE
NO SPEND SEPTEMBER

Πώς να ξοδέψεις ελάχιστα χρήματα τον Σεπτέμβρη -Το «no spend September» trend και οι κανόνες του


Ο Σεπτέμβρης είναι παραδοσιακά ο μήνας της ανασύνταξης και της επιστροφής στην καθημερινότητα -κάτι σαν δεύτερη αρχή της χρονιάς για πολλούς.

Αν φύγατε έστω και λίγες ημέρες για διακοπές, αυτό σημαίνει ότι ξοδέψατε ένα σεβαστό ποσό χρημάτων και έτσι ο μήνας της επιστροφής ενδείκνυται για αναδιοργάνωση των εξόδων σας και οικονομία.

Πράγματι, πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν την ίδια ιδέα, κάτι που μεταφράστηκε στο πιο πρόσφατο Tik Tok trend που ονομάζεται «No Spend September».

Κάτω από το συγκεκριμένο hashtag, χρήστες της πλατφόρμας μοιράζονται τους δικούς τους κανόνες προκειμένου να ξοδέψουν τα λιγότερα δυνατά χρήματα κατά τη διάρκεια του μήνα.

Η χρήστρια @hails.g, για παράδειγμα, ορκίζεται ότι δεν θα κάνει παρορμητικές αγορές και θα ξοδεύει χρήματα μόνο για τα απαραίτητα (τρόφιμα, βενζίνη, φάρμακα, λογαριασμούς), θα τρώει έξω μόνο μία φορά την εβδομάδα και αυτό για ένα γεύμα μέχρι 30 ευρώ, δεν θα αγοράζει ποτά και διακοσμητικά σπιτιού και δεν θα περνά ούτε απ' έξω από το Target (αμερικάνικα πολυκαταστήματα όπου βρίσκει κανείς οικονομικά ρούχα, τρόφιμα, καλλυντικά και αντικείμενα σπιτιού).

@hails.g Taking bets on how long we think i’ll last during this #nospendchallenge #nospendmonth #nospendseptember #september #moneychallenge #greenscreen ♬ original sound - hails

Βέβαια, η ίδια ενσωματώνει εξαιρέσεις στους κανόνες της, όπως το να αγοράσει λουλούδια για τα βάζα του σπιτιού της ή να επενδύσει σε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού.

@tayykenn_ im so terrified I need you guys to hold me accountable 😂 #nospendchallenge #nospendmonth #moneysavingtips #savingmoney #moneysavingchallenge #greenscreen ♬ original sound - Taylor Kenney

Από την άλλη, η χρήστρια @tayykenn εξασφαλίζει για τον εαυτό της το ποσό των 25 δολαρίων για καφέ στη διάρκεια του μήνα, όπως και ένα γεύμα σε εστιατόριο την εβδομάδα, αλλά εμμένει στην καταγραφή όλων των εξόδων ανεξαιρέτως αλλά και των μη απαραίτητων αγορών που θα ήθελε να έχει κάνει.

@madigummybears Replying to @🤍✨ no spend september but madi’s way #nospendseptember #nospendchallenge ♬ original sound - madi

Ακολουθώντας την τάση, όλο και περισσότεροι Tik Tokers δεσμεύονται δημόσια να τηρήσουν τη δική τους λίστα, προσαρμοσμένη στις δικές τους ανάγκες και τρόπο ζωής.

Έτσι, αν θέλετε να περιορίσετε τα έξοδά σας για το φθινόπωρο δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε τη δική σας -ρεαλιστική -λίστα και να μείνετε πιστοί σε αυτήν.

SHARE