Κρεβάτι στρώμα
Φωτογραφία: Shutterstock
01|04|2024 15:52
SHARE
SPRING CLEANING

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το στρώμα σας


Φροντίστε το στρώμα στο κρεβάτι σας ή χάστε το για πάντα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το στρώμα αποτελεί «φωλιά» για τα βακτήρια, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Έως και ένα εκατομμύριο ακάρεα σκόνης, γνωστά για την πρόκληση ενοχλητικών αναπνευστικών προβλημάτων και δερματικών παθήσεων, μπορούν να κινούνται ανά πάσα στιγμή σε ένα στρώμα, σύμφωνα με έρευνα του Κρατικού Πανεπιστημίου του Οχάιο. Ωστόσο δεν θα τα δείτε καθώς δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.

Εξαιτίας αυτού, προειδοποιούν οι ειδικοί, τα ίδια τα στρώματα - όχι μόνο τα σεντόνια, οι κουβέρτες και οι μαξιλαροθήκες - πρέπει να καθαρίζονται τακτικά.

«Υπάρχουν μερικά απλά hacks για να διατηρείτε το στρώμα σας καθαρό, ώστε να μη συσσωρεύονται υπολείμματα και να μην απαιτείται ένας μεγάλος καθαρισμός με τη μία», δήλωσε στο nypost η Liza Garrison, Διευθύντρια σε κατάστημα εξοπλισμού υπνοδωματίων.

Κάθε πότε επιβάλλεται να καθαρίζετε το στρώμα στο κρεβάτι σας

«Μια φορά το μήνα, θα πρέπει να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα το στρώμα σας και να απομακρύνετε τη σκόνη που έχει συγκεντρωθεί», εξήγησε. Η Garrison πρόσθεσε ότι το επόμενο καλύτερο βήμα είναι να πάρετε μια σκούπα ατμού «για να σκοτώσετε τυχόν ακάρεα σκόνης που παραμένουν κάτω από την επιφάνεια».

«Αν δεν έχετε σκούπα ατμού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ριπές ατμού από το σίδερό σας».

Το Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ συνιστά επίσης τον καθαρισμό της κάτω πλευράς του στρώματός σας, καθώς μπορεί «να φιλοξενεί ακόμα περισσότερη σκόνη, υγρασία και άλλα». Παρόλο που τα καλύμματα μπορούν να φανούν χρήσιμα για την προστασία από τα ακάρεα και άλλα σκουπίδια, εξακολουθούν να απαιτούν και αυτά συντήρηση.

Εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες, θα πρέπει να πλένετε το κάλυμμα του στρώματός κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες ή τουλάχιστον κάθε δύο μήνες, συμβουλεύει η ίδια.

SHARE