Εσωρουχο
Φωτογραφία: Leah Kelley/Pexels
HEALTHY LIVING

Πόσο συχνά πρέπει (οι γυναίκες) να αλλάζουν εσώρουχο; Ειδικός απαντά και εκπλήσσει


Οι περισσότεροι δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν να μην αλλάξουν εσώρουχο κάθε μέρα. Πολλοί και δυο φορές την ημέρα. 

Σε περίπτωση που έχετε αναρωτηθεί σχετικά με το κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε εσώρουχο, τότε η απάντηση είναι διαφορετική για άντρες και γυναίκες.

Η δερματολόγος Dr. Anju Methil ανέφερε, σύμφωνα με το «nypost.com»: «Για μέρες που δεν έχετε κινηθεί πολύ και δεν έχετε ιδρώσει θα μπορούσε να είναι αποδεκτό να αλλάζετε εσώρουχο κάθε δεύτερη μέρα». «Τα πιο φαρδιά εσώρουχα των ανδρών, όπως τα μποξεράκια, θα μπορούσαν να φορεθούν και λίγο περισσότερο».

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο για λογαριασμό του «Newsweek» διαπίστωσε πως το 47% των ερωτηθέντων δεν θα φορούσε ποτέ εσώρουχο για πάνω από μια μέρα. Ωστόσο, το 36% των Gen Zers παραδέχτηκαν πως μερικές φορές φορούν το ίδιο εσώρουχο για πάνω από 24 ώρες.

Φωτογραφία: cottonbro studio/Pexels

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε εσώρουχο; Ειδικός απαντά και εκπλήσσει

«Οι άνδρες και οι γυναίκες κινδυνεύουν από δερματικές παθήσεις, εξανθήματα ή επιδείνωση προϋπαρχουσών παθήσεων, όπως έκζεμα ή ψωρίαση, όταν φορούν τα εσώρουχά τους για πολλές ώρες χωρίς να τα πλύνουν. Αυτό οφείλεται κυρίως στην τριβή και την υγρασία που αναπτύσσεται στην ευαίσθητη περιοχή», ανέφερε η δερματολόγος Sarah Roberts σε δημοσίευμα της Daily Mail. Η ίδια προειδοποίησε για μυκητιάσεις και κολπίτιδες.

Ο δερματολόγος Dr. Archit Aggarwal σημείωσε πως οι γυναίκες με δύσκολο εμμηνορροϊκό κύκλο ή σημαντικές κολπικές εκκρίσεις θα πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο να αλλάζουν εσώρουχο περισσότερο από μία φορά την ημέρα ώστε να αποφύγουν την ανάπτυξη λοιμώξεων.

Το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε εσώρουχο εξαρτάται από τη σωματική σας δραστηριότητα. «Όσοι ασχολούνται με έντονες σωματικές δραστηριότητες ή ιδρώνουν πολύ, καλό είναι να αλλάζουν εσώρουχα πιο συχνά», συμβουλεύει η δερματολόγος Dr. Hannah Kopelman. «Σε ζεστά και υγρά κλίματα, η αλλαγή εσωρούχων ακόμη και περισσότερες από μία φορά την ημέρα μπορεί να είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγιεινής», πρόσθεσε.

SHARE