Γυναίκα με γυαλιά ηλίου χαμογελάει και κρατάει σακούλες με ψώνια
Πώς θα ακολουθήσεις το παράδειγμά τους/Φωτογραφία: Pexels/bruce mars
ΩΡΑ ΓΙΑ SHOPPING

7 πράγματα που δεν κάνουν οι ευγενικοί άνθρωποι στις χριστουγεννιάτικες αγορές τους


Οι γιορτές είναι η ιδανική αφορμή για να βγεις στους δρόμους και να κάνεις ψώνια. Αλλωστε τα Χριστούγεννα είναι τα στολίδια, τα δώρα, οι βόλτες και οι συναντήσεις με φίλους και συγγενείς, τα γέλια και η χαρά να μοιράζεσαι. 

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της χαράς, της ευτυχίας, του ενθουσιασμού, της ειρήνης και φυσικά της αγάπης. Για τους περισσότερους ανθρώπους, όμως αποτελεί τη γιορτή του καταναλωτισμού. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στα μαγαζιά γίνεται η έναρξη του εορταστικού ωραρίου και όλοι οι εμπορικοί δρόμοι γεμίζουν φωνές. Μικροί, μεγάλοι τρέχουν στα μαγαζιά για να αγοράσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα των αγαπημένων τους προσώπων.

Πολλές φορές όμως αυτή η διαδικασία του christmas shopping αντί να είναι μια διασκεδαστική και ευχάριστη εμπειρία, προκαλεί έναν εκνευρισμό σε κάποιους. Η ουρά προς το ταμείο είναι μεγάλη, οι πωλήτριες δεν ξέρουν ποιον να πρωτοεξυπηρετήσουν, τα παιδιά τρέχουν από εδώ και από εκεί στους διαδρόμους και στα δοκιμαστήρια γίνεται χαμός. Kαι στο σκηνικό αυτό προσθέτουμε τους αγενείς ανθρώπους που παραβλέπουν την ουρά στο ταμείο και τσακώνονται για ασήμαντη αφορμή με την πωλήτρια του καταστήματος. Και κάπως έτσι η υπομονή εξαντλείται...

Οι Έλληνες αγαπούν το μοναδικό πνεύμα των Χριστουγέννων, αλλά τα εορταστικά ψώνια δεν φαίνεται να είναι μία από τις πλέον ξεκούραστες εμπειρίες για αυτούς.

7 πράγματα που δεν κάνουν οι πραγματικά ευγενείς άνθρωποι στις χριστουγεννιάτικες αγορές τους
Shutterstock

Ας δούμε τα 7 πράγματα που δεν κάνουν οι πραγματικά ευγενικοί άνθρωποι στις χριστουγεννιάτικες αγορές τους:

Δεν αφήνουν τα παιδιά τους στον αυτόματο πιλότο

To έχουμε ζήσει όλοι αυτό. Να πηγαίνουμε στα εμπορικά καταστήματα και μερικές μητέρες να αφήνουν ανεξέλεγκτα τα παιδιά τους καθώς εκείνες είναι υπεραπασχολημένες με τις αγορές τους ή με το κινητό τους τηλέφωνο.

Δεν βγάζουν τα ρούχα από τις κούκλες της βιτρίνας

Ενας άγραφος νόμος των καταστημάτων είναι ότι δεν πειράζουμε ποτέ τα ρούχα που φοράνε οι κούκλες της βιτρίνας ή εντός του καταστήματος. Παρ' όλα αυτά κάποιοι δεν δείχνουν να το σέβονται αυτό.

Δεν «κλέβουν» στην ουρά προς το ταμείο

Το να περιμένεις στην ουρά είναι όντως πολύ κουραστικό. Κάποιοι όμως δεν σέβονται τους υπόλοιπους που περιμένουν στη σειρά τους και τις περισσότερες φορές κάνουν τους αφηρημένους.

Τσακώνονται με τους ταμίες ή τις πωλήτριες

Πάντα υπάρχει ένας περίεργος πελάτης σε ένα κατάστημα. Είναι αυτός που μιλάει άσχημα, ζητάει παράλογα πράγματα ή θέλει να ξεσπάσει επειδή είχε άσχημη μέρα. Μακριά του...

Παρκάρουν όπου βρουν

Είναι γεγονός ότι οι Ελληνες παρκάρουν όπου βρουν. Δεν ενδιαφέρονται καθόλου, αν η ενέργειά τους, η οποία σχετίζεται με το παρκάρισμα σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο, αν είναι νόμιμη ή όχι. Δυστυχώς οι περισσότεροι οδηγοί παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους όπου βρουν πρόσφορο έδαφος με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τη ζωή των υπολοίπων.

Στέλνουν μηνύματα ή μιλούν στο κινητό ενώ ψωνίζουν

Σεβάσου τον χρόνο των άλλων: Αν περιμένεις στην ουρά και έρχεται η σειρά σου στο ταμείο, μην καθυστερείς τους ανθρώπους που περιμένουν πίσω σου με το να μιλάς στο κινητό τηλέφωνο ή να στέλνεις μήνυμα.

Αφήνουν ένα σωρό ρούχα στο δοκιμαστήριο

Επειδή το σωστό νούμερο είναι το παν, οι περισσότερες γυναίκες όταν πηγαίνουν στο δοκιμαστήριο παίρνουν μαζί τους το ρούχο που τους άρεσε σε τρία διαφορετικά νούμερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν το δοκιμαστήριο κολαστήριο των υπαλλήλων. Είναι αποκαρδιωτική για τον πωλητή η εικόνα ενός δοκιμαστηρίου με πεταμένα και ανακαταμένα ρούχα. Προσπάθησε να επιστρέφεις τα ρούχα που δοκιμάζεις στην θέση που ανήκουν.





SHARE