fbpx Ας μη γίνει το σεξ είδος προς εξαφάνιση μετά το παιδί -Πώς μπορείτε να κάνετε ξανά τη σπίθα... πυρκαγιά | BOVARY
Ζευγάρι πιασμένο χέρι χέρι σε κήπο
Αναζωπυρώστε το πάθος/ Φωτογραφία: Unsplash/ Brooke Cagle
29|11|2019 19:00
SHARE
LOVE AND MARRIAGE

Ας μη γίνει το σεξ είδος προς εξαφάνιση μετά το παιδί -Πώς μπορείτε να κάνετε ξανά τη σπίθα... πυρκαγιά


Κάπου ανάμεσα σε κλάματα, φορμάκια και πιπίλες κρύβεται συχνά ένας ερωτισμός σε αδράνεια. Don’t worry. Υπάρχει ακόμα, απλά πρέπει να τον πυροδοτήσετε. Από εσάς εξαρτάται.

Ο γάμος μετά τα παιδιά αλλάζει. Αυτή η πρόταση από μόνη της αποτελεί αλήθεια. Τώρα, αν αλλάζει με θετική ή αρνητική χροιά κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Ακόμα και οι επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς δεν έχουν δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Και πώς θα μπορούσαν, άλλωστε; Μιλάμε για ένα γεγονός τόσο life-changing για ένα ζευγάρι, που δε γίνεται να μιλήσουμε για κανόνες, δεδομένα και παγιωμένες συνθήκες.

Αν και άτεκνος ο υπογράφων, βρίσκομαι σε ηλικία που φίλες γύρω μου μεγαλώνουν με σταθερό ρυθμό την οικογένεια. Άλλες υιοθέτησαν, άλλες γέννησαν -όλες ωστόσο είναι μανούλες με τη βούλα. Το πρώτο συμπέρασμα ακούγοντας τις συζητήσεις μου μαζί τους, μεταξύ θηλασμού, αλλαγής πάνας και αποστείρωσης μπιμπερό είναι ότι, για τους πρώτους μήνες τουλάχιστον, υπάρχει αϋπνία, νεύρα και κούραση. Όλα είναι άγνωστα, το άγχος καραδοκεί και με το πρώτο «αγκού» του μωρού, ανοίγει το μάτι και δύσκολα θα ξανακλείσει.

Και το σεξ; Όσο πάει και σπανίζει. Λίγο το «μη θα μας ακούσει το παιδί», λίγο το «σέβομαι τη μητέρα του παιδιού μου» δεν είναι λίγες οι φορές που ο οργασμός κινδυνεύει να γίνει είδος προς εξαφάνιση και οι νέοι γονείς το νοσταλγούν ως φαινόμενο μιας γλυκιάς, ανέμελης νιότης.

Andrew Welch/Unsplash

Υπάρχει μια χρυσή συνταγή για να γίνει ξανά... η σπίθα πυρκαγιά ή πλέον το μόνο που μένει είναι να εκπέμψετε SOS; Και πάλι εξαρτάται. Από τη θέληση, την όρεξη και το πείσμα σας.

Ωστόσο, tips όπως τα τρία παρακάτω, ίσως να επαναφέρουν τη λίμπιντο και το ερωτικό στοιχείο σε μια σχέση, η οποία κινδυνεύει να γίνει πλατωνική έως και... συναδελφική (όπου δουλειά, βλέπε παιδί).

The time is now

Εντάξει, κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο, αλλά δε βοηθάτε την κατάσταση αν το καθυστερείτε. Μια γρήγορη έξοδος για δείπνο (όταν το μωρό θα είναι περισσότερο ανεξάρτητο και θα μπορεί να μείνει με τη γιαγιά) ή ένα make out session (όταν θα κοιμάται πλέον πάνω από τρεις ώρες σερί) καλό θα ήταν να επανέλθουν στην καθημερινότητά σας, όσο πιο νωρίς γίνεται. Ατάκες του στιλ «και αύριο μέρα είναι» ας αντικατασταθούν με άλλες, πιο δυναμικές, όπως «carpe diem» και... «bon appetit» (διπλής). Ειδικά αν νιώθετε έτοιμοι να επανέλθετε στους φυσιολογικούς σας ρυθμούς... go for it.

Let me introduce myself

Όταν κανείς γίνεται γονιός, αλλάζει. Οι προτεραιότητές του, ο τρόπος που αντιμετωπίζει τη ζωή εν γένει -ακόμα και στοιχεία της προσωπικότητάς του. Οπότε, μην απορήσετε για το δεύτερο tip. Γνωριστείτε ξανά! Όχι ότι δεν αναγνωρίζετε πια τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας και με τον οποίο ζείτε στο ίδιο σπίτι, αλλά ακούγοντας τους δικούς του φόβους, τις δικές του ανησυχίες και τις δικές του σκέψεις σχετικά με τη συγκλονιστική εμπειρία που και οι δύο βιώνετε, θα σας κάνει να γνωρίσετε έναν «νέο» εαυτό, αυξάνοντας ακόμα και την οικειότητα μεταξύ σας.

Ζευγάρι μετά τον γάμο συζητά για σεξ

NeONBRAND/Unsplash

What triggers you

Η best seller συγγραφέας του “Come As You Are: the surprising new science that will transform your sex life”, Emily Nagoski, μιλώντας στους New York Times σε σχετικό άρθρο, είπε ότι πρέπει να θυμηθείτε τι είναι αυτό που πυροδοτεί την επιθυμία σας για σεξ. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε -είτε το αυτοκίνητο είτε τα σέξι εσώρουχα είτε το πρωινό... πριν το πρωινό. Μη διστάζετε ακόμα και να μοιραστείτε νέα φετίχ και φαντασιώσεις μεταξύ σας, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Άλλωστε μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο με τον οποίο φέρατε στον κόσμο μια νέα ζωή και έχετε μοιραστεί ήδη τόσες πολλές εμπειρίες. Γιατί να διστάσετε να προτείνετε ένα role playing; Αν δεν περιλαμβάνει μωρομάντηλα και γάλα σε σκόνη, το πιθανότερο είναι να πει «ναι» με την πρώτη. Ή τουλάχιστον θα είναι ανοιχτός σε... διαπραγματεύσεις!

SHARE