Μια γυναίκα μιλάει με έναν άνδρα για πρόσληψη εργασίας
Πώς να απαντήσετε στην ερώτηση «Μιλήστε μου για εσάς» σε συνέντευξη εργασίας/Φωτογραφία: Shutterstock
JOB INTERVIEW

Συνέντευξη για δουλειά: Το χρώμα που δεν πρέπει ποτέ να φορέσεις (και αυτό που είναι σίγουρη επιτυχία)


«Μιλήστε μου για εσάς»: Aκούγεται σαν μια εύκολη και απλή ερώτηση για μια συνέντευξη για δουλειά, αλλά οι περισσότεροι μπλοκάρουν και δεν ξέρουν τι να πουν και από πού να αρχίσουν.

Οταν διεκδικείς μια θέση εργασίας, ο τρόπος που θα προβάλλεις τον εαυτό σου στη συνέντευξη (σσ. δεν αναφερόμαστε στις σπουδές, στην κατάρτιση και τις ικανότητές σου, αυτές είναι δεδομένο ότι είναι σημαντικές) θα κρίνει το αν θα σου δοθεί η ευκαιρία να ενταχθείς στο δυναμικό μιας επιχείρησης.

Ο τρόπος και το ύφος που μιλάς, η συνέπεια στο ραντεβού και η εξωτερική σου εμφάνιση παίζουν σημαντικό ρόλο σε μια συνέντευξη για δουλειά (εκτός φυσικά από το βιογραφικό σου).

Οταν πηγαίνεις σε μία συνέντευξη για δουλειά, ο άνθρωπος που παίρνει τη συνέντευξη έχει προφανώς διαβάσει το βιογραφικό σου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνεις τις σπουδές σου και πού έχει δουλέψει στο παρελθόν. Αυτό συνηθίζουν να το κάνουν οι περισσότεροι υποψήφιοι και είναι λάθος τακτική. Μην επαναλαμβάνεις τις πληροφορίες που υπάρχουν ήδη στο βιογραφικό σου, γιατί έτσι χάνεις μια σπουδαία ευκαιρία να δώσεις στον άνθρωπο που κάνει τη συνέντευξη νέες πληροφορίες για τον εαυτό σου.

Συνέντευξη για δουλειά: Το χρώμα που δεν πρέπει ποτέ να φορέσεις
Φωτογραφία:Edmond Dantès /Pexels

Εμείς εδώ δεν θα επεκταθούμε σε όλα αυτά, αλλά θα μιλήσουμε συγκεκριμένα μόνο σε ότι αφορά την εμφάνιση. Τι θα φορέσουμε εκείνη τη μέρα επηρεάζει κατά ένα μεγάλο ποσοστό τον τρόπο που θα παρουσιάσουμε τον εαυτό μας και όπως αναφέρει έρευνα του εργασιακού portal CareerBuilder υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρώμα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε.


Φωτογραφία: Sincerely Media/Unsplash

Μελέτη του εργασιακού portal CareerBuilder, που έγινε με τη συμμετοχή 2.099 επαγγελματιών ανθρωπίνου δυναμικού σε διάφορους τομείς και μεγέθη εταιρειών, αναζήτησε τα καλύτερα χρώματα που μπορεί να φορέσει κάποιος σε μία συνέντευξη.

Δεν μας εκπλήσσει ότι η πλειοψηφία συνέστησε ουδέτερα χρώματα, όπως το μπλε, το μαύρο και το γκρι.

Το χρώμα που οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αποφεύγεται ήταν το πορτοκαλί. Όπως είπαν οι ειδικοί, άνθρωποι που φορούν πορτοκαλί έχουν αυξημένες πιθανότητες να δώσουν την εντύπωση ότι αναζητούν την προσοχή και έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Οσο για το χρώμα που είναι σίγουρη επιτυχία είναι το σκούρο μπλε, το οποίο εκπέμπει σύμφωνα με τους ειδικούς εμπιστοσύνη, υπευθυνότητα και ομαδικό πνεύμα.

SHARE