Το σύστημα σιδερώματος της Tefal
To σύστημα σιδερώματος της Tefal
TEFAL

Η συσκευή που έφερε την αλλαγή στην εμφάνισή μου -Ρούχα στην εντέλεια


Οι μεγάλες, θετικές αλλαγές στη ζωή μας έρχονται μόνο όταν είμαστε έτοιμοι να τις δεχτούμε ή να τις δημιουργήσουμε. Στη δική μου ζωή, την αφορμή για μια θετική αλλαγή, έφερε ένα t-shirt μου. Λίγο τσαλακωμένο.

Η λέξη που ήταν γραμμένη πάνω σε αυτό, έδινε την απάντηση που έψαχνα: «Εvolution», δηλαδή «Εξέλιξη». Βγάζοντάς το από την ντουλάπα μου ένα πρωί για να το φορέσω στη δουλειά, κοντοστάθηκα για λίγο και το παρατήρησα. Φαινόταν κουρασμένο. Παρά το ότι ήταν φορεμένο μια φορά στη ζωή μου και πεντακάθαρο, του έλειπε η φρεσκάδα που έχουν τα φροντισμένα με προσοχή ρούχα, τα οποία πάντα λειτουργούν όπως εμείς. Όταν στριμώχνονται και δεν παίρνουν την προσοχή που τους αξίζει, χάνουν την ενέργειά τους. «Φόρεσέ-το-τώρα-δεν-προλαβαίνεις» έλεγε μια φωνή μέσα μου όταν το έπιασα στα χέρια μου για να το φορέσω, όμως, την προσπέρασα. Αυτό συμβαίνει, λοιπόν, όταν προσπερνάμε την προχειρότητα για τον εαυτό μας: εξελισσόμαστε. Και μπορεί αυτό να συμβεί κάθε στιγμή, μέσα από ασήμαντες -φαινομενικά- αφορμές.

Δεν άξιζε σε εκείνο το t-shirt να φορεθεί τσαλακωμένο, δεν άξιζε σε μένα να το φορέσω έτσι. Και αυτό το ρούχο και πολλά άλλα ακόμα ρούχα μου που δεν είχαν μέχρι πρότινος την προσοχή μου. Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ρούχα μας είναι μια φωνή που μιλάει για εμάς πριν προλάβουμε να μιλήσουμε εμείς οι ίδιοι. Μαρτυρούν με σχεδόν λεπτομέρεια την σχέση μας με τον εαυτό μας. Ποιες είναι οι προτεραιότητές μας και πόσο χρόνο αφιερώνουμε για να μας φροντίσουμε την κάθε μέρα, την κάθε στιγμή. Δείχνουν αν και πόσο μας υπολογίζουμε.

Συνήθως, οι άνθρωποι που εστιάζουν στις λεπτομέρειες, όπως εγώ, είναι οργανωτικοί και λάτρεις της τελειομανίας. Όμως, για να επιστρέψω στο τσαλακωμένο t-shirt, φάνηκε ότι, τελικά, δεν εστίαζα σε λεπτομέρειες που αφορούσαν εμένα και την καλύτερη εκδοχή μου. Θα μου πείτε, κρίνεται η καλύτερη εκδοχή μας από το αν είναι τσαλακωμένα ή όχι τα ρούχα που φοράμε καθημερινά; Τολμώ να πω ότι ναι, κρίνεται και από αυτό. Εκείνο το πρωί, συνειδητοποίησα την αναβλητικότητα που έδειχνα με την κάλυψη των αναγκών μου. Τον χρόνο που αφιέρωνα πραγματικά για τον εαυτό μου, τον αποκάλυπταν οι μικρές λεπτομέρειες στην εμφάνισή μου που προσπερνούσα.

Παραδέχομαι ότι το σιδέρωμα δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο. Είχα την πεποίθηση ότι είναι κομμάτι που απορροφά χρόνο και πολλή ενέργεια για να γίνει σωστά. Εγώ δεν ήθελα να αφιερώσω τίποτα από τα δύο κι έτσι, θυσίαζα κατά κάποιο τρόπο τον αέρα που φέρνει στην εμφάνισή μας το ρούχο που φαίνεται σαν να βγήκε μόλις την κρεμάστρα του δημιουργού του.

Πήρα την απόφαση να επενδύσω σε μια συσκευή που θα τα έκανε όλα εύκολα για μένα. Ως άνθρωπος που εστιάζει στις λεπτομέρειες, αναζήτησα μια συσκευή που δεν αστειευόταν και θα έπαιρνε στα σοβαρά τις ανάγκες μου. Θα έκανε το σιδέρωμα -πού ακούστηκε;- ακόμα και ευχάριστο. Παιχνίδι!

Μιλάω για το σύστημα σιδερώματος με μπόιλερ υψηλής πίεσης GV9591 Pro Express Ultimate Care της Tefal.

Τα πλεονεκτήματα

Οι ιδιότητες του συστήματος σιδερώματος Tefal GV9591 Pro Express Ultimate Care συνεργάζονται μεταξύ τους για να προσφέρουν ένα αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών. Δεν ήθελα να συμβιβαστώ με κάτι λιγότερο, -για παράδειγμα με ένα απλό σίδερο ατμού- για τη νέα αρχή που είχα επιλέξει για την καθημερινότητά μου.

Όλα τα υφάσματα που έντυναν το σώμα μου αλλά και πολλά σημεία του σπιτιού μου ήξερα ότι περίμεναν την περιποίηση που τους αξίζει. Ένα λείο ύφασμα, χωρίς ζάρες, δείχνει αμέσως ότι έχει φροντιστεί από ένα χέρι που το σέβεται. Από τις πρώτες ημέρες χρήσης, είδα αμέσως τη διαφορά στην εμφάνισή μου. Κι όχι μόνο εγώ, αλλά και οι γύρω μου. Τα ρούχα μου έδιναν πλέον διαφορετικό αέρα στην εμφάνισή μου, στις κινήσεις μου, στο βάδισμά μου.

Το σύστημα σιδερώματος Tefal GV9591 Pro Express Ultimate Care βρίσκεται σε κυρίαρχη θέση μεταξύ των συστημάτων σιδερώματος υψηλής πίεσης με τα υψηλότερα bar. Αυτά τα 8 bar τού δίνουν την δυνατότητα για ισχυρή εκτόξευση ατμού των 600γρ/λεπτό που μπορεί κάνει λεία ακόμα και τα ρούχα που νιώθετε ότι εξαντλούν όλη σας την υπομονή κάθε φορά που τα σιδερώνετε. Οι πιο επίμονες ζάρες γίνονται παρελθόν. Κάθε ρούχο που σιδερώνεται άψογα σε χρόνο dt πλέον, με κάνει να χαίρομαι όλο και περισσότερο την διαδικασία (ποιος να μου το 'λεγε!).

Κάτι που με κάνει να νιώθω πολύ ασφαλής είναι η δυνατότητά του να σκοτώνει το 99,99% των μικροβίων λόγω υψηλότερης θερμοκρασίας του σίδερου και ταυτόχρονα του εξερχόμενου ατμού. Πόσο σημαντικό για τις ημέρες που ζούμε! Το σύστημα σιδερώματος φέρει, επίσης, προστατευτικό κάλυμμα, ώστε να διευκολύνεται η μεταφορά του και να αποτρέπονται τα εγκαύματα.

Γιατί επέλεξα σύστημα σιδερώματος με boiler

Ομολογώ ότι δεν ήξερα την διαφορά που υπάρχει μεταξύ ενός συστήματος σιδερώματος που έχει boiler κι εκείνου που δεν έχει. Η λεπτομέρεια κάνει πάντα την διαφορά. Στην περίπτωσή μας, αυτή η λεπτομέρεια κρίνει σε μεγάλο βαθμό την αποδοτικότητα της συσκευής.

Κι εξηγώ: όταν ένα σύστημα σιδερώματος λειτουργεί με μπόιλερ, είναι σαν να έχει μια μικρή ενσωματωμένη χύτρα ταχύτητος στη βάση της συσκευής.

Τι συμβαίνει εκεί: η αντλία, τραβάει νερό από τη δεξαμενή νερού μέσα στο μπόιλερ, εκεί ζεσταίνεται το νερό, δημιουργείται ο ατμός υψηλής πίεσης, ο οποίος στη συνέχεια περνάει μέσα από το καλώδιο ατμού για να εξέλθει από τις οπές του σίδερου, για να διεισδύσει εν τέλει στο ρούχο. Όσο περισσότερα bar έχει ένα σύστημα σιδερώματος -το δικό μου έχει 8-, τόσο μεγαλύτερη είναι η εκτόξευση ατμού. Έτσι, μπορώ να σιδερώνω γρήγορα, ξεκούραστα και έναν μεγάλο όγκο ρούχων αν χρειαστεί.

Oταν το σύστημα σιδερώματος δεν έχει μπόιλερ θα υπάρξει μια μικρή χρονοκαθυστέρηση μέχρι να ατμοποιηθεί το νερό και να εξέλθει από τις οπές του σίδερου, ενώ, παράλληλα, η ποσότητα του ατμού δεν μπορεί να είναι τόσο υψηλή όσο με ένα σύστημα σιδερώματος που έχει ενσωματωμένο μπόιλερ.

Στο σύστημα σιδερώματος Tefal GV9591 Pro Express Ultimate Care δεν υπάρχει αυτή η μικρή χρονοκαθυστέρηση. Ολα γίνονται σε χρόνo dt!

Μια συσκευή που θα έχω για χρόνια

Γιατί το συγκεκριμένο σύστημα σιδερώματος έχει τον καλύτερο συλλέκτη αλάτων της αγοράς*, ο οποίος είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικός από άλλα συστήματα. Η εξελιγμένη τεχνολογία συλλογής αλάτων συμβάλλει στην μακροβιωσιμότητα της συσκευής αλλά και στην προστασία των ρούχων από σταγόνες αλάτων. Eπιπλέον, η πλάκα Durilium Airglide γλιστράει απαλά στα ρούχα, ενώ, ταυτόχρονα είναι άκρως ανθεκτική στις γρατζουνιές.

Ο έλεγχος είναι στα χέρια μου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εργονομική λαβή του σίδερου υπάρχει η ρύθμιση θερμοκρασίας για 4 προγράμματα. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορώ να σιδερώσω ό,τι φοβόμουν πριν ότι μπορεί να καταστρεφόταν από την θερμότητα. Ακόμα και τα πιο ευαίσθητα ρούχα μου. Ο έλεγχος της συσκευής είναι κυριολεκτικά στα χέρια μου γιατί δεν χρειάζεται να κοιτάζω την βάση της για τις επιλογές.

Εξέλιξη

Και επιστρέφω εκεί από όπου ξεκίνησα. Στο t-shirt (που δεν είναι πλέον τσαλακωμένο!) με την λέξη εξέλιξη. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι πλέον την βιώνω. Μια μικρή αλλαγή φέρνει κι άλλες μικρότερες ή μεγαλύτερες. Και πλέον, αποφασιστικά, προχωρώ σε αυτές. Είδα ότι οι λεπτομέρειες κρίνουν την ποιότητα στη ζωή μας. Μας αξίζει να περιποιούμαστε τον εαυτό μας, μας αξίζει η καλύτερη εκδοχή μας. Όλα είναι θέμα επιλογών!

*έρευνα 2017 μεταξύ των 10 κορυφαίων κατασκευαστών συστημάτων σιδερώματος

SHARE