Μια κοπέλα κοιτάζει από το παράθυρο

Τα 6 ζώδια που δυσκολεύονται να πουν «όχι» -Ακόμη κι αν πιέζονται

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δυσκολεύονται πάρα πολύ να πουν «όχι» στους άλλους.

Αυτή η λέξη είναι τόσο βεβαρημένη συναισθηματικά. Λες ένα «όχι» και οι ενοχές είναι εκεί, δίπλα σου. Όμως όταν λες συνεχώς «ναι» στους άλλους, αρχίζεις και λες «όχι» στον εαυτό σου. Κάνεις στην άκρη το πρόγραμμά σου, χάνεις την ενέργεια και τον ύπνο σου και κάνεις πράγματα που θα μπορούσες να είχες αποφύγει.

Τα άτομα που δυσκολεύονται να αρνηθούν, ενώ μέσα τους πιέζονται, είναι τα άτομα που θέλουν να ευχαριστούν τους άλλους. Είναι τα άτομα που αισθάνονται πανικό μπροστά στις συγκρούσεις και ο φόβος ότι θα απογοητεύσουν τους γύρω τους είναι μεγάλος. Θέλουν να δείχνουν στους άλλους για πόσα είναι ικανοί και έτσι καταλήγουν να λένε συνέχεια «ναι». Φοβούνται ότι θα φανούν αγενείς αν αρνηθούν και παίρνουν μια ηθική ικανοποίηση όταν καταπιάνονται με πολλά πράγματα. Επίσης είναι τα άτομα που φοβούνται πως μια άρνηση συνεπάγεται με χαμένες ευκαιρίες και δεν θέλουν να «κλείσουν πόρτες». Το αποτέλεσμα είναι όμως απεριόριστη κούραση, η οποία πολλές φορές οδηγεί σε εκνευρισμό.

Υπάρχουν 6 ζώδια που τους είναι αδύνατο να πουν «Όχι, δε μπορώ» ή «Όχι, δε θέλω». Θα σου πουν «Ναι», ακόμα και αν είναι πνιγμένα από δουλειές. Για να δούμε ποια είναι αυτά:

Κριός

Με τους φίλους του είναι γενναιόδωρος, υποστηρικτικός και προστατευτικός. Στην εργασία είναι φιλόδοξος, που καταπιάνεται με πολλά πράγματα μαζί και σιχαίνεται το να μην έχει κάτι να κάνει. Επειδή βαριέται πάρα πολύ εύκολα είναι εξπέρ στο multitasking και έτσι δύσκολα θα ακούσεις από αυτόν «όχι». Θέλει να ευχαριστεί όλο τον κόσμο.

Ζυγός

Ο Ζυγός συχνά θυσιάζει τις δικές του ανάγκες για να ευχαριστήσει τους άλλους. Νιώθει έξω από τα νερά του όταν λέει «όχι», γιατί βασικός σκοπός του είναι να βρει την ισορροπία και την αρμονία με τους άλλους ανθρώπους. Είναι ο διπλωμάτης του ζωδιακού κύκλου, απεχθάνεται κάθε είδους σύγκρουση. Προτιμά να πουν «ναι» και να πιεστεί παρά να αρνηθεί στους άλλους.

 Priscilla Du Preez/Unsplash

Δίδυμος

Είναι κοινωνικός, επικοινωνιακός και πάντα πρόθυμος για διασκέδαση. Καταπιάνεται με πολλά πράγματα γιατί δεν του αρέσει η ρουτίνα. Επειδή λέει συνέχεια «ναι» σε όλα για να ευχαριστεί τους άλλους, καταλήγει να μην έχει χρόνο ποτέ. Γι΄ αυτό εξάλλου δεν είναι ποτέ ontime με τα deadlines του.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος δεν λέει «όχι», επειδή θέλει να δείχνει στους άλλους πόσο ικανός είναι. Δεν είναι ότι δεν μπορεί να πει «όχι», απλά θέλει να είναι διπλωμάτης και να βοηθάει τους άλλους.

Αιγόκερως

Είναι δυνατός φίλος, θα είναι πάντα δίπλα σου προσφέροντας την βοήθειά του, είναι συμπονετικός και βοηθά πάντα αυτούς που έχουν ανάγκη. Δεν θέλει να απογοητεύει κανέναν, οπότε δύσκολα θα σου αρνηθεί όταν θα του ζητήσεις μια χάρη. Οταν θέλεις κάτι να γίνει, τότε ο Αιγόκερως είναι ο άνθρωπός σου. Μιλάμε για τον εργασιομανή του ζωδιακού που βάζει πάνω από όλους και όλα το καθήκον, την δουλειά, την καριέρα και το σωστό αποτέλεσμα.

  Artem Podrez/Pexels

Ιχθύς

Η αγαπημένη του λέξη είναι το «ναι». Βάζει πάνω από όλα τις ανάγκες των άλλων με αποτέλεσμα να μην έχει χρόνο ποτέ για τον εαυτό του. Αν του ζητήσεις να κάνει κάτι, θα σου πει «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι στην φύση του να μην χαλάει καρδιές και θα σε βοηθήσει πάντα όταν του το ζητήσεις. Ο Ιχθύς είναι το πιο ανιδιοτελές ζώδιο. Υπολογίζει πάντα τους άλλους και τους βάζει πάνω από τον ίδιο του τον εαυτό.