Ζευγάρι στα 30 περπατά σε παραλία
Κι όμως, τα ραντεβού στα 30 είναι λίγο πιο εύκολα/ Φωτογραφία: Priscilla Du Preez/Unsplash
DATING LIFE

Στα 30 τα ραντεβού αποκτούν άλλη αξία -5+1 λόγοι που θα τα απολαύσεις περισσότερο από τα 20


Τα ραντεβού σίγουρα δεν είναι εύκολο... χόμπι. Δημιουργούν ένα σχετικό άγχος, υπάρχει ο φόβος της απόρριψης και μέχρι να γίνει μια σχέση official η υπερπροσπάθεια της καλής εντύπωσης μπορεί να γίνει και κουραστική. Τουλάχιστον μέχρι τα 30.

Τι σημαίνει αυτό; Σίγουρα δεν εννοούμε ότι με το που κάποιος μπει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του γίνεται παντογνώστης και αντιμετωπίζει κάθε συνθήκη με τον πιο ανώδυνο τρόπο. Αλλά, αποκτά μια πιο βαθιά συναισθηματική ωριμότητα, ξέρει (πάνω-κάτω) τι αναζητά και που στοχεύει και καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στον ενθουσιασμό ή την καψούρα και την αληθινή αγάπη. Ας δούμε λοιπόν γιατί στα 30 τα ραντεβού γίνονται (λίγο) πιο εύκολη υπόθεση.

Ξέρεις τι θέλεις -τουλάχιστον τις περισσότερες φορές

Όταν ξεκινάμε να βγαίνουμε τα πρώτα -πιο σοβαρά- στα 20s, πάμε λίγο στα τυφλά. Ίσως να έχουμε μια πιο γενική ιδέα για το τι είναι αυτό που αναζητάμε (μέσες άκρες) στη ζωή και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κάποιος για να σταθεί στο πλευρό μας, αλλά δεν κινούμαστε με συγκεκριμένο στόχο. Στα 30 μας, κάνουμε τις κατάλληλες ερωτήσεις, ανοιγόμαστε εκεί που πρέπει και τελικά προχωράμε από το πρώτο στα υπόλοιπα ραντεβού ή σταματάμε τη φάση νωρίς. Βέβαια, επειδή ο λεγόμενος κεραυνοβόλος έρωτας δεν κοιτά ηλικία, πολλές είναι οι περιπτώσεις που 30άρηδες... παραστρατούν από τον στόχο και το target group τους. Αυτό -δυστυχώς ή ευτυχώς- δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς.

Έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση

Στα 30 ξέρεις τι σου αρέσει, συνήθως έχει βρει ποιο δρόμο θες να ακολουθήσεις στην καριέρα σου, έχεις περισσότερες εμπειρίες και νιώθεις πιο άνετα στις μεγάλες παρέες. Αυτό, φαίνεται και στα τετ-α-τετ με ένα υποψήφιο ταίρι. Μιλάς με περισσότερη άνεση και φαίνεται ότι παθιάζεσαι με αυτό που κάνεις, με αποτέλεσμα ο άλλος να σε θεωρεί αυθεντία στο αντικείμενό σου. Επιπλέον, είσαι σε θέση να συμμετάσχεις σε μια συζήτηση για την επικαιρότητα ή την τέχνη. Άλλωστε, είσαι σε μια ηλικία που χρησιμοποιείς τα social media και για ενημέρωση, πέρα από τα likes, οπότε η πληροφορία περνά κάθε μέρα από την οθόνη σου. Τέλος, αν έχεις βγει καμιά δεκαριά πρώτα ραντεβού, γνωρίζεις περίπου τη διαδικασία, οπότε πας με λιγότερο άγχος. Τώρα, αν η κατάληξη θα είναι θετική ή αρνητική... nobody knows.

Ζευγάρι τριαντάρηδων αγκαλιά

Candice Picard/Unsplash

Παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου

Θυμάσαι που κάποτε έπρεπε ο άνδρας να κάνει την πρώτη κίνηση; Ε λοιπόν αυτά ανήκουν στο παρελθόν και εκεί να μείνουν. Στα 30, μετά από ένα-δυο ραντεβού, ίσως μπορείς να διακρίνεις αν κάποιος σου ταιριάζει ή όχι. Αν το πρόσημο είναι θετικό, τότε εννοείται μην περιμένεις να κάνει ο άλλος την κίνηση. Είμαστε πια σε μια ώριμη ηλικία, όπου ένα μήνυμα δε θεωρείται βεβιασμένη κίνηση, αλλά ενδιαφέρον -ανεξάρτητα από το φύλο του αποστολέα. Οπότε, μη φοβάσαι να το δείχνεις έγκαιρα όταν κάποιος σου αρέσει, το ίδιο και όταν κάποιος δε σου αρέσει. Ξεκαθάρισε τη θέση σου νωρίς, ώστε να μη χάνει κανένας από τους δυο σας χρόνο.

Έχεις ανακαλύψει τι σου ταιριάζει στο σεξ

Το σεξ στα 30 λένε ότι είναι καλύτερο, to the point. Ύστερα από κάποιες... ξέφρενες νύχτες, κάποιος θα πρέπει να έχει κατασταλάξει στο τι είναι αυτό που του αρέσει ή όχι και να έχει διαμορφώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα από εκείνη που είχε στα 20. Ακόμα και αν αναζητάς κάτι χωρίς δεσμεύσεις, θυμήσου από προηγούμενες εμπειρίες τι σου αρέσει και τι όχι, στόχευσε σε μια υγιή σεξουαλική ζωή, που θα σε αναζωογονήσει. Μην ντρέπεσαι να ζητήσεις αυτό που θα σε κάνει να νιώθεις καλά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος! Βέβαια, επειδή δεν πρέπει να είμαστε εγωιστές στο σεξ, άκου και τον παρτενέρ σου και μη φοβάσαι να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Ωστόσο, μόνο αν είναι κάτι που δε σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα!


Alice Donovan Rouse/Unsplash

Δε σε θέλει... Ε, και;

Εντάξει, σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει ότι δεν αρέσει σε κάποιον και δε θέλει να συνεχίσει να βγαίνουν. Ωστόσο, με τα χρόνια και τις εμπειρίες που συγκεντρώνει ένας τριαντάρης, μαθαίνει να διακόπτει νωρίς τις επαφές του μ' ένα άτομο που βλέπει ότι... δεν τραβάει και να κοιτάξει μπροστά. Εννοείται ότι και στα 30s περνάμε ερωτικές απογοητεύσεις, κοιτώντας το κενό και τρώγοντας παγωτό μετά από ένα «όχι». Συγκριτικά, όμως, με μια δεκαετία πίσω, τα «δάκρυα» στεγνώνουν πιο γρήγορα.

Είσαι πιο ξεκάθαρος

Επειδή όμως λες και εσύ τα «όχι» σου, είσαι πια σε μια ηλικία που αντί να κάνεις ghosting -βγαίνεις με κάποιον δυο, τρεις φορές και επειδή δε σου αρέσει δεν απαντάς ξανά σε τηλέφωνό του- ξεκαθαρίζεις λέγοντας «με συγχωρείς, αλλά δεν...». Άλλωστε, αυτό είναι και το πιο ανθρώπινο και κοινωνικά επιτρεπτό πράγμα που πρέπει να κάνεις. Αν τώρα ο άλλος το πάρει στραβά και αρχίζει να σε προσβάλει, έχεις το κάθε δικαίωμα να παίξεις με ignore, block κι ό,τι άλλο υπάρχει διαθέσιμο!

SHARE