Μαθήτρια, μάσκα, mask break
Φωτογραφία: InTime
23|10|2020 14:12
SHARE
ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Τι είναι το Mask Break που θα κάνουν οι μαθητές στα σχολεία


Στο πλαίσιο της καθολικής εφαρμογής της μάσκας σε εξωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έρχεται και το Mask break, ή αλλιώς το διάλειμμα από τη συνεχόμενη εφαρμογή της μάσκας και αφορά κυρίως τους μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από την επιτροπή των Ειδικών, διευκρινίσεις για τα διαλείμματα μάσκας (Mask Break) στα σχολεία, ώστε τα παιδιά να μπορούν να την βγάζουν στα διαλείμματα και να μην την φορούν για 7 με 8 συνεχόμενες ώρες.
Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές του iefimerida.gr, οι μαθητές δεν θα φορούν τη μάσκα την ώρα της γυμναστικής.

Πιθανόν μάλιστα να δοθούν διευκρινίσεις το απόγευμα κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά για το θέμα. Πάντως υπενθυμίζεται πως το μέτρο της μάσκας επεκτείνεται και στα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές, επιπέδου  3 και 4.

Σε ποιες περιοχές οι μαθητές θα κάνουν Mask Break

Η καθολική χρήση της μάσκας για τους μαθητές ισχύει: για τις πορτοκαλί περιφερειακές ενότητες:

Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας - Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Σερρών
Και για τις περιοχές στο 4ο επίπεδο συναγερμού: Κοζάνη και Καστοριά.

SHARE