Γυναίκα ξαπλωμένη στο κρεβάτι κάνει sexting
To sexting επιστρέφει/ Φωτογραφία: Dương Nhân/ Pexels
SEXTING

Σεξ χωρίς επαφή ή αλλιώς sexting -Η αναγκαστική πραγματικότητα στην ερωτική ζωή της καραντίνας


Σεξ σημαίνει επαφή. Επαφή σημαίνει να βρίσκεσαι με τον άλλον. Πόσο εύκολο όμως είναι αυτό, όταν η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα. Προκειμένου λοιπόν να εξωτερικεύσουν και να εκφράσουν τη σεξουαλικότητά τους, όσοι ζουν μόνοι τους στράφηκαν στο παλιό (καλό και δοκιμασμένο) sexting.

Μια από τις πτυχές της καθημερινότητας που επηρέασε η αναγκαστική καραντίνα είναι η σεξουαλική του ζωή. Ειδικά όσοι ζουν μόνοι τους και όχι με τη σχέση τους, βρέθηκαν στο δίλημμα να ρισκάρουν να πληρώσουν τα 150 ευρώ σε περίπτωση που θα τους έπιαναν, για να ζήσουν μια βραδιά σαρκικής απόλαυσης ή όχι. Ωστόσο (τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις) μπροστά μπήκε το ηθικό στοιχείο της υπόθεσης και ο φόβος, με αποτέλεσμα να μπει φρένο στις φαντασιώσεις και τη λίμπιντο των singles που ζητούσαν ένα one night stand κοινή συναινέσει ή των ζευγαρωμένων που ζούσαν ο ένας Ζωγράφου και ο άλλος Κηφισιά (μακριά).

Οπότε, όσοι ανήκουν και στις δύο περιπτώσεις έπρεπε να βρουν έναν τρόπο για να εξωτερικεύσουν την ερωτική τους διάθεση και να μην αφήσουν την καραντίνα να τους στερήσει τη χαρά του σεξ, έστω και αν αυτό έπρεπε να γίνει από μακριά. Βέβαια, η λύση δεν ήταν κάτι καινούργιο, αλλά κάτι που οι άνθρωποι κάνουν από τον καιρό ακόμα που αντάλλασσαν ερωτικά γράμματα, τα οποία ύστερα αντικαταστάθηκαν από τα sms, τα μηνύματα στο messenger, το Snapchat, το TikTok, τα PM στο Instagram (ας μη συνεχίσουμε άλλο, το πιάσατε το νόημα).

Μιλάμε φυσικά για το sexting (υβριδική λέξη από το sex και την αγγλική λέξη texting, που στα ελληνικά σημαίνει ανταλλάσω μηνύματα). Βέβαια στο παιχνίδι συμμετέχουν δυναμικά και οι πικάντικες φωτό και τα βίντεο (ευχαριστούμε τεχνολογία), τις οποίες οι online εραστές στέλνουν ο ένας στον άλλο, περιγράφοντας ύστερα με περίσσεια φαντασία και ευφάνταστο τρόπο όλα όσα θα έκαναν αν ήταν μαζί εκείνη τη στιγμή.

γυναίκα στέλνει μηνύματα και χαμογελά
Andrea Piacquadio/ Pexels

Μιλώντας στην «Guardian», η σεξολόγος Τάνια Κόενς υπογραμμίζει ότι, αναπόφευκτα η κρίση που βιώνουμε έχει επηρεάσει τη σεξουαλική συμπεριφορά, κάνοντάς τους να στραφούν στο διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτό δεν αποδίδεται μόνο στην αυξημένη λίμπιντο και τη βαρεμάρα. «Οι άνθρωποι νιώθουν ευάλωτοι και φοβούνται. Δεν ξέρουν τι θα συμβεί. Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον θάνατο, τείνουμε να νιώθουμε ακόμα περισσότερο την ανάγκη να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να νιώσουμε ζωντανοί».

Η ίδια δηλώνει ότι το sexting «εξάπτει τις επιθυμίες μας, εξάπτει το σώμα μας. Είναι ξεχωριστό γιατί δεν είναι κάτι που κάνουμε με τον οποιονδήποτε και αποτελεί έναν τρόπο για να νιώσουμε κοντά, σε μια εποχή που δεν μπορούμε να ακουμπήσουμε ο ένας τον άλλον».

Τι μας είπαν

Μιλώντας με μια φίλη μου, η οποία έχει να δει τον αγαπημένο της πάνω από δύο μήνες, καθώς μένει στο εξωτερικό και δεν μπορεί να έρθει Ελλάδα λόγω του lockdown, μου είπε σχετικά με το sexting. «Μου προσφέρει συναισθηματική εκτόνωση και κάλυψη σε μια εποχή που αυτό δεν μπορεί να υπάρξει... Με βοηθάει στο να υπομείνω τη φάση της καραντίνας πιο ανώδυνα».

Τη ρωτάω να αυτό της δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι μαζί: «Ναι... Δηλαδή όταν κάνουμε seting ή με κάμερα νιώθουμε όντως σαν να έχουμε κάνει σεξ σε πραγματικό χώρο και χρόνο. Σχεδόν ίδιο κάποιες φόρες το συναίσθημα. Αλλά γενικά το έχουμε εμπλουτίσει και προσαρμόσει στα μετρά μας. Πήραμε και sex toy».

Τη ρωτάω τότε γιατί δεν το χρησιμοποιεί μόνη της, αντί να μπαίνει στη διαδικασία να χρονοτριβεί με τα μηνύματα. Προτιμά κάτι από τα δύο; «Για μένα δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο. Είναι μέρες που θέλω να την περάσω με τον εαυτό μου γιατί θεωρώ μια τρυπά στο νερό το sexting αφού δεν θα υπάρξει η πραγματική επαφή, αυτό που ουσιαστικά μου λείπει, ενώ άλλες μέρες μου λείπει πάρα πολύ και θέλω να μοιραστούμε το σεξουαλικό κομμάτι, έστω και με αυτόν τον τρόπο».

γυναίκα στέλνει μηνύματα
Andrea Piacquadio/ Pexels

Υπάρχουν κανόνες

Βέβαια, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται. Σε καμία περίπτωση μη στέλνετε σέξι φωτογραφίες σας σε άτομα που δεν ξέρετε καλά. Ακόμα και είναι σούπερ hot και κούκλοι, δεν ξέρετε που μπορούν να καταλήξουν (τα παραδείγματα στο Χόλιγουντ είναι αμέτρητα). «Παίξτε» μόνο με άτομα που ξέρετε και εμπιστεύεστε. Απόλυτα!

Επίσης, όπως και στο real thing, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να πιέζετε καταστάσεις και δεν πρέπει να ανέχεστε καμία πίεση. Αν νιώσετε άβολα με κάποιο μήνυμα, ξεκαθαρίστε το και κόψτε το απευθείας! Δεν είστε υποχρεωμένοι να στείλετε πιπεράτες φωτό σε κανέναν, ούτε καν στον σύζυγο σας, αν δεν το θέλετε πραγματικά. Αν επιμείνει, κακό δικό του.

Καταλήγοντας, σίγουρα το sexting μπορεί να γίνει πολύ απολαυστικό και να σας βοηθήσει να την «παλέψετε» όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν την αληθινή επαφή. Ωστόσο, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, χρειάζεται (πολλή) προσοχή. Στην τελική, αν νιώθετε άβολα με τις φωτογραφίες, μείνετε μόνο στα μηνύματα. Μια χαρά θα περάσετε και έτσι!

SHARE