Διαφημιση για ΔΕΠΥ
Ένα ευφυές βίντεο/ SS: YouTube
18|12|2019 14:09
SHARE
ΔΕΠΥ

Τι γίνεται μέσα στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ -Το βίντεο που πρέπει οπωσδήποτε να δεις


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί να συμβαίνει μέσα στο μυαλό ενός παιδιού με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ);

Η ADHD Ελλάδας, σάς προκαλεί (και σας προσκαλεί) μέσα από ένα βίντεο 56'' να μπείτε για λίγο στο μυαλό ενός παιδιού που ΔΕΠΥ. Η Κατερίνα είναι μαθήτρια Δημοτικού και, καθισμένη στο σαλόνι του σπιτιού της, ανοίγει το βιβλίο ώστε να διαβάσει το μάθημά της. Από την πρώτη κιόλας πρόταση, αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα πράγματα στο σαλόνι του σπιτιού που το κορίτσι προσπαθεί να διαχειριστεί.

Με έναν ευφυή τρόπο, η ADHD Ελλάδας περνάει το μήνυμα θέλοντας να αφυπνήσει γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι ίσως δεν μπορούν να διακρίνουν τα σημάδια.
Τα παιδιά με ΔΕΠΥ εμφανίζονται στους ειδικούς συνήθως, μεταξύ 3 και 7 χρόνων. Η αναγνώριση του προβλήματος συμπίπτει, στις περισσότερες περιπτώσεις, με την ένταξη στο σχολείο, εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων για συγκέντρωση της προσοχής, οργάνωση και συμμόρφωση στους κανόνες.

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) - διεθνώς (ADHD) - είναι μια από τις συχνότερες νευροβιολογικές διαταραχές της παιδικής ηλικίας, η οποία συνεχίζεται, κατά ένα σημαντικό ποσοστό, και στην ενήλικη ζωή. Αν και είναι μια από τις πιο μελετημένες και τεκμηριωμένες παιδοψυχιατρικές διαταραχές παγκοσμίως, έχει συγχρόνως προκαλέσει τις περισσότερες συζητήσεις και εξακολουθεί να υποδιαγιγνώσκεται σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της ΔΕΠΥ, δηλ. η διάσπαση προσοχής, η παρορμητικότητα και η υπερκινητικότητα, θεωρούνται τόσο κοινά στην παιδική ηλικία, που συχνά η διάγνωση παραβλέπεται, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα προβλήματα που η ίδια η ΔΕΠΥ προκαλεί στη συμπεριφορά, στην κοινωνική προσαρμογή ή στη σχολική απόδοση, αποδίδονται σε άλλες καταστάσεις που μπορεί να συνυπάρχουν. Έτσι η ΔΕΠΥ παραμένει συχνά αδιάγνωστη ή εσφαλμένα διαγνωσμένη.

Με πληροφορίες από ADHD Hellas





SHARE