Παιδιά με μάσκες
Φωτογραφία: AP Images
20|08|2020 10:54
SHARE
ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Τι μάσκες προτείνουν οι ειδικοί να φορούν οι μαθητές στην Ελλάδα


Με τα κρούσματα αυξημένα θα χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι για τα σχολεία και οι μαθητές καλούνται να φορούν κατά τη διάρκεια του μαθήματος μάσκα προσώπου.

Γι’ αυτό το φλέγον ζήτημα των σχολείων και των μασκών μίλησε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Γαργαλιάνος αρχικά αναφέρθηκε στα 5 ειδικά μέτρα για τα σχολεία, όπως τα ξεχωριστά διαλείμματα για τις τάξεις και o προαυλισμός ανά ομάδες, ενώ αποκάλυψε ότι συζητείται το θέμα αλλαγής ωραρίου του σχολείου.

Τι μάσκες πρέπει να φορούν οι μαθητές

Σύμφωνα με τον κύριο Γαργαλιάνο, υπάρχει συγκεκριμένος τύπος μάσκας που ενδείκνυται να επιλέξουν οι γονείς για τα παιδιά που θα πηγαίνουν στο σχολείο. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών και συνέστησε τη βαμβακερή μάσκα, που θα πρέπει, όπως είπε, να πλένεται καθημερινά.

Παράλληλα, ο κ. Γαργαλιάνος συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους. Τέλος, τόνισε ότι θα προετοιμαστούν ειδικά σποτ οδηγιών για τις μάσκες στα σχολεία και θα γίνει ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς.

SHARE