Η Τίνα Μεσσαροπούλου
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μάλλιαρης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Τίνα Μεσσαροπούλου εξηγεί πώς κατάφερε να αλλάξει το σώμα της με διατροφή και γυμναστική


Η δημοσιογράφος Τίνα Μεσσαροπούλου εξηγεί πώς κατάφερε να μεταμορφώσει το σώμα της με σωστή διατροφή και γυμναστική ενθαρρύνοντας τις γυναίκες, που είναι άνω των 40 ετών, να θέσουν τους στόχους που επιθυμούν κλείνοντας τα αυτιά τους στα κοινωνικά στερεότυπα.

Συνάντησα την Τίνα Μεσσαροπούλου, ένα πρωινό, στα νότια προάστια, μετά το τέλος της εκπομπής «Happy Day», όπου συμμετέχει τα τελευταία 7 χρόνια, και μου περιέγραψε αναλυτικά το πρόγραμμα της και τις νέες συνήθειες που έχει αποκτήσει.

Η διατροφή που κάνει, το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί, οι αγαπημένες της συνήθειες και η κινητήριος δύναμης που την έχει βοηθήσει για να μην τα παρατήσει.

Πριν μπεις σε πρόγραμμα πρόσεχες τη διατροφή σου, παρακολουθούσες κάποιο είδος γυμναστικής;

Δεν είχα κάνει ποτέ δίαιτα στη ζωή μου, δεν είχα ζυγιστεί, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, μέχρι που ξεκίνησα να ακολουθώ τη συγκεκριμένη διατροφή. Για πολλά χρόνια στην παιδική μου ηλικία έκανα μπαλέτο, έπαιζα τένις και βόλεϊ και ως φοιτήτρια πήγαινα γυμναστήριο, έκανα χορό -σε γενικές γραμμές είχα ασχοληθεί με διάφορα αθλήματα. Ξεκινώντας εντατικά τη δουλειά, έγινα και μαμά δύο παιδιών, έβρισκα άλλοθι ότι δεν προλαβαίνω και όλο αυτό με πήρε από κάτω. Δηλαδή, μπήκα σε μια ρουτίνα και ενώ έλεγα «τώρα θα ξεκινήσω γυμναστήριο» τελικά δεν το έπαιρνα απόφαση. Συνεχώς το ανέβαλα -πάντα με τη δικαιολογία του «δεν προλαβαίνω», «επιστρέφω στο σπίτι αργά το βράδυ», «δεν έχω χρόνο».

Από την άλλη, είχα επαναπαυτεί επειδή είχα ένα σωματότυπο που με βόλευε. Είχα πάντα αδύνατα πόδια οπότε έλεγα ότι η κοιλιά είναι ένα σημείο του σώματος που για να το αλλάξεις πρέπει να κάνεις πολλή γυμναστική και μετά από μια ηλικία ούτε με γυμναστική αλλάζει. Όπως καταλαβαίνεις, συνέχιζα να βρίσκω άλλοθι, βολευόμουν με τον συγκεκριμένο σωματότυπο που είχα και έτσι δεν έκανα ποτέ τίποτα.

Ποιο ήταν το έναυσμα για να μπεις σε αυτή τη διαδικασία; Κάτι πρέπει να σε ταρακούνησε, σωστά;

Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν πριν 4 χρόνια, καλοκαίρι στην Πάρο, όπου βγαίνοντας από τη θάλασσα με είδε η κουμπάρα μου, η οποία καθόταν στη ξαπλώστρα, και μου είπε ότι παρατηρώντας με έχω αρχίσει να καμπουριάζω. Κοιτούσα τις φωτογραφίες μου και είδα ότι είχε δίκιο. Αυτό ήταν και το πρώτο καμπανάκι.

Το δεύτερο καμπανάκι χτύπησε όταν έβλεπα κάποια ρούχα που δεν μου έκαναν τόσο κι έλεγα ότι έχουν μικρύνει πολύ τις φόρμες. Εκείνη την περίοδο, είχα κόψει τη ζάχαρη και όλα τα λευκά όπως λένε - αλεύρι και αλάτι, αλλά δεν ανέβαινα στη ζυγαριά να μετρηθώ έτσι ώστε να ξέρω τα κιλά μου. Με έβαλε ο άντρας μου στη διαδικασία όταν αποφάσισε ο ίδιος ότι θέλει να χάσει κάποια κιλά και θα πήγαινε σε διαιτολόγο. Σκέφτηκα να πάω μαζί του, πιο πολύ για να έχει παρέα, να του είναι πιο εύκολο.

Παράλληλα, είχα ξεκινήσει να κάνω pilates και είχα επαναπαυτεί στην ιδέα ότι έχω κόψει τη ζάχαρη. Όταν πήγα στον διατροφολόγο που με ζύγισε, έκανα όλες τις μετρήσεις και η λιπομέτρηση έδειξε 33λίπος έπαθα μεγάλο σοκ. Έτσι ξεκίνησα διατροφή.

Τίνα Μεσσαροπούλου
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μάλλιαρης

Ήταν εύκολο να κάνεις δίαιτα;

Μέχρι και σήμερα κάνω διατροφή, δεν ακολούθησα καμία στερητική δίαιτα. Ξεκίνησα διατροφή με ένα πολύ ευέλικτο πρόγραμμα, με πάρα πολύ φαγητό -όσον τρελό και να ακούγεται. Το πρώτο καιρό το ζύγισμα με ψιλό ενοχλούσε, αλλά ήταν τόσο ευέλικτο το πρόγραμμα που δεν ένιωθα να καταπιέζομαι. Συζήτησα με το διατροφολόγο κάποια πράγματα, από το ότι δεν θέλω να μαγειρεύω πάρα πολύ δύσκολα φαγητά, ότι θέλω να παραγγέλνω κάτι απ έξω μερικές φορές, τροφές που δεν μου αρέσουν, και του εξήγησα ότι έχω πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις οπότε μου ήρθε ένα πρόγραμμα διατροφής ακριβώς στα μέτρα μου.

Στη συγκεκριμένη διατροφή πρέπει να φας ότι έχει το ημερήσιο πρόγραμμα με όποια σειρά θέλεις. Δεν πεινάς -αντίθετα λες δεν μπορώ να τα φάω όλα και δε στερείσαι τίποτα: ούτε σουβλάκι, ούτε παγωτό, ούτε πίτσα, ακόμα και μπέργκερ παρά μόνο το λάδι που έχεις καθώς σε γενικές γραμμές επιτρέπεται μόνο 1 κουταλιά του γλυκού την ημέρα.

Ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα άρχισα να χάνω, όχι αμέσως. Για να καταλάβεις, ξεκίνησα τη διατροφή τον περσινό Σεπτέμβριο και τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται τρεις μήνες μετά, τον Δεκέμβριο. Όμως ακολουθούσα πιστά το πρόγραμμα, ήμουν στρατιωτάκι.

Βλέποντας πως η διατροφή έχει αποτελέσματα μου άρεσε τόσο πολύ, μου έφτιαχνε η διάθεση και είχα παραπάνω θέληση να τη συνεχίσω.

Πριν δεις τα πρώτα αποτελέσματα, που ήταν ενθαρρυντικά, δυσκολεύτηκες με κάτι;

Όχι! Αν βάλω κάτι στο μυαλό μου δεν υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτώ. Απλά μπαίνει στο μυαλό μου και το κάνω. Πιο πολύ παρέσυρα εγώ φίλες/φίλους προς τη δική μου πλευρά, παρά να παρασυρθώ.

Τίνα Μεσσαροπούλου
Φωτογραφία: Παναγι'ωτης Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μάλλιαρης

Έχοντας κάνει όλη αυτή την αλλαγή, είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου τους κατάλληλους ανθρώπους. Είχα την τύχη με αυτούς που ξεκίνησα, στο Fit Buddy και τη Βιβή Τσιπουρά, στο Spinetree, που κάνουμε pilates να είναι δίπλα μου από την αρχή και στη συνέχεια μπήκε στη ζωή μου και ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης με το ems που πάω μια φορά την εβδομάδα. Η προπονήτρια μου έχει δει όλη τη διαφορά στο σώμα μου. Πρόσφατα είδα παλαιότερα βίντεο της εκπομπής, με αφορμή τα 10 χρόνια του «Happy Day», και έλεγα «δεν μπορεί να ήμουν έτσι». Κάποιος που θα με έβλεπε θα έλεγε «άντε το πολύ να χρειάζεται να χάσεις 2-3 κιλάκια». Κατάφερα να χάσω 10 κιλά λίπος.

Παράλληλα με τη διατροφή συνέχισες κανονικά να γυμνάζεσαι;

Βλέποντας τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία είναι εμφανή πια, συνέχισα να κάνω γυμναστική: δύο φορές τη βδομάδα pilates και 1 προπόνηση EMS. Σχετικά με το EMS είναι ο τρόπος με τον οποίο επανέρχονται οι αθλητές μετά από τραυματισμούς, δεν καταπονεί τους μυς, δεν προκαλεί τραυματισμούς και μπορεί να το χρησιμοποιήσεις από παθητικά μέχρι με πιο έντονα βάρη.

Πιστεύω ο συνδυασμός της διατροφής με τη γυμναστική που κάνω, σε μένα, έκανε θαύματα. Το στερεότυπο που λέμε ότι μια γυναίκα, μετά τα 40, δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα σώμα με φυσικό τρόπο δεν ισχύει. Κι όμως μπορεί να συμβεί, σε μένα συνέβη!

Τα δύο πιο αδύναμα σημεία του σώματος μου ήταν τα χέρια και η κοιλιά μου. Τελικά, με φυσικό τρόπο, δηλαδή με σωστή διατροφή και γυμναστική, μέσα σε 1.5 χρόνο, κατάφερα να τα φτιάξω.

Τίνα Μεσσαροπούλου χασιμο βαρους λίπος
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μάλλιαρης

Εξακολουθείς να κάνεις διατροφή; Είσαι στο σημείο που επιθυμείς;

Φυσικά, συνεχίζω κανονικά τη διατροφή μου. Θέλω να χάσω λίγο λίπος ακόμα. Ίσως, να μην το έχω κι απόλυτη ανάγκη, αλλά εγώ έχω συγκεκριμένο στόχο και θέλω να τον φτάσω. Όπως νιώθει ο καθένας καλύτερα με την εικόνα του -αυτό έχει σημασία. Ασε που η συγκεκριμένη διατροφή μου έχει ταιριάξει πολύ. 

Όπως προανέφερα, δεν κάνω μια «τιμωρητική» δίαιτα, παίρνω από παντού όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μου και θέλω να σου πω ότι οι εξετάσεις μου είναι πάρα πολύ καλές. Δεν έχω στερηθεί τίποτα.

Έχεις αλλάξει τον τρόπο μαγειρέματος; Αγοράζεις πιο υγιεινές τροφές για την οικογένεια σου;

Εννοείται! Μα αυτό είναι το στοίχημα της συγκεκριμένης διατροφής, να σε βάλει σε μια διαδικασία, ακόμα και όταν σταματήσεις να ακολουθείς συγκεκριμένο πρόγραμμα, να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου τι πρέπει να φας και τι συνδυασμούς να κάνεις. Δηλαδή, στο γεύμα σου πρέπει να έχεις υδατάνθρακα, λαχανικά και πρωτεΐνη.

Κάνεις παρασπονδίες; Και ποιες είναι πλέον οι παρασπονδίες;

Τώρα, όταν θα βγω έξω για φαγητό, θα φάω, δε θα στερηθώ κάτι. Απλά δεν θα φάω «σα να μην υπάρχει αύριο» και πάντα έχω στο μυαλό μου τι είναι σωστό και τις λάθος. Τους πρώτους μήνες που ξεκίνησα τη διατροφή, όταν έβγαινα έξω για φαγητό συνήθιζα να παραγγέλνω φιλέτο ή ψάρι με ρύζι ή πατάτα και σαλάτα χωρίς λάδι. Πάντα σε συνεννόηση με τον Στέφανο Ανυφαντάκη από το Fit Buddy που με κατηύθυνε ανάλογα με το εστιατόριο.

Ποιο ήταν τελικά το λάθος που έκανες και είχες αποθηκεύσει λίπος;

Δεν έτρωγα, υποσιτιζόμουν για αυτό αποθήκευα λίπος. Ήμουν όλη ημέρα με μια σαλάτα, με αποτέλεσμα όταν ο οργανισμός δεν ξέρει πότε θα ξαναφάει ότι αποθηκεύει γίνεται λίπος. Τώρα τρώω και ο οργανισμός μου «καίει» λίπος -χωρίς να στερηθώ τίποτα.

Έχεις αλλάξει συνήθειες;

Εκτός από τη γυμναστική φροντίζω να περπατάω πολύ -δεν μου αρέσει το τρέξιμο. Θα περπατήσω 10 χιλιόμετρα - αγαπημένη μου διαδρομή είναι να πάω από τη Γλυφάδα στη Βούλα και το αντίστροφο – ή να κάνω ποδήλατο. Φροντίζω πάντα να κάνω κάτι και πλέον μου έχει γίνει τρόπος ζωής. Δε θέλω να χάνω προπόνηση -είμαι και λίγο ψυχαναγκαστική, εξακολουθώ να έχω το σύνδρομο της «καλής μαθήτριας». Για παράδειγμα, το pilates το έχω φέρει στα μέτρα μου -αντί για χαλαρή μουσική την ώρα της προπόνησης βάζουμε ελληνικά τραγούδια, 90ς χορευτικά, έχουμε προσθέσει μέχρι και βάρη στο μάθημα για μυική ενδυνάμωση που μου λείπει.

ΦΩτογραφία: Παναγιώτης Μάλλιαρης



Τίνα Μεσσαροπούλου
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μάλλιαρης

Άλλαξες το ντύσιμο σου;

Φυσικά! Για παράδειγμα, τα παντελόνια με τις πιέτες δεν ταίριαζαν πριν στο σωματότυπο μου και τώρα τα φοράω. Φρόντιζα να κρύβω την κοιλιά μου και δεν έδειχνα τα χέρια μου. Από τη μέση και πάνω είχα παραπάνω όγκο -η τηλεόραση προσθέτει και κιλά – οπότε φορούσα μίνι και το «έκλεβα». Πλέον το «δεν μου ταιριάζει» δεν υπάρχει -μου κάθονται σωστά όλα τα ρούχα. Έχω χάσει πόντους από τη μέση και κατέβηκα δύο νούμερα.

@tinamess

Αλήθεια, παίρνεις μηνύματα από γυναίκες που σε ρωτάνε για τη μεταμόρφωση σου και ενδεχομένως να θέλουν κάποιες συμβουλές;

Ξέρεις πόσες γυναίκες μου στέλνουν μηνύματα ρωτώντας με τι έκανα και άλλαξε τόσο πολύ το σώμα μου; Υπάρχει αυτή η παγιωμένη άποψη ότι οι γυναίκες μετά τα 40 δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε το σώμα μας, ότι ο μεταβολισμός μας κολλάει, δεν χάνουμε εύκολα κιλά, ξεκινάει η κλιμακτήριος. Για μένα, είναι όλα θέμα ανθρώπου και στόχων που βάζεις.

Μέσα από τη διατροφή μπήκα σε μια διαδικασία να γνωρίσω περαιτέρω τροφές -μέχρι πέρυσι που ξεκίνησα δεν είχα φάει ποτέ φυστικοβούτυρο. Πλέον το τρώω με δύο φέτες ψωμί και μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και το κυριότερο χωρίς τύψεις.

Επιμένω πως η κινητήριος δύναμη είναι το αποτέλεσμα. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι προσηλωμένοι στο στόχο τους. Εγώ εξακολουθώ τη ζυγαριά να την παίρνω μαζί μου στις διακοπές -όταν είμαι έξω προφανώς δεν μετράω γραμμάρια, αλλά στο εξοχικό μου θα την πάρω. Θέλω να το κάνω σωστά. Για να δω αποτελέσματα θα το κάνω όπως πρέπει.

Κάνοντας μια τόσο μεγάλη αλλαγή μπήκες στη διαδικασία να αλλάξεις ακόμα και τον τρόπο σκέψης σου;

Σε γενικότερο πλαίσιο άλλαξα τον τρόπο αντιμετώπισης σε πολλά πράγματα. Έχω δουλέψει πάρα πολύ στη ζωή μου, έφευγα στις 7 το πρωί και γυρνούσα 10 το βράδυ -πολλές φορές όταν υπήρχαν εξωτερικά καλέσματα επέστρεφα μεσάνυχτα στο σπίτι μου - με αποτέλεσμα να μην έχω χρόνο για μένα. Είχα αυτό το σύνδρομο της «σούπερ μαμάς» που έχει προτεραιότητα η οικογένεια, τα παιδιά μου, όλοι οι άλλοι εκτός από τον εαυτό μου. Μέχρι που έρχεται η στιγμή και χτυπάει ένα καμπανάκι που σου δείχνει πως επιβάλλεται να κοιτάξεις και τον εαυτό σου.

Είμαι σε μια φάση που τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει και μπορώ να το κάνω. Θα πω «δεν πειράζει ας πάω μισή ώρα αργότερα στο σπίτι γιατί θέλω να κάνω κάτι για μένα». Βρίσκω χρόνο να πάω γυμναστήριο, να πιω καφέ με μια φίλη μου, να περπατήσω δίπλα στη θάλασσα για να αποφορτιστώ.

Έχω βάλει σε προτεραιότητα την Τίνα. Δεν πειράζει, ας πάνε λίγο πίσω οι δουλειές, όλα θα γίνουν. Πέρασαν χρόνια για να καταφέρω να αλλάξω αυτές τις παγιωμένες συμπεριφορές. Η αλήθεια είναι ότι έχω και την πολυτέλεια τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή γιατί αν είσαι σε μια δουλειά με έναν εργοδότη να σε απειλεί, ή να είσαι με το ρολόι στο χέρι είναι διαφορετικά. Είμαι τυχερή γιατί είμαι είμαι σε μια εκπομπή που πάει πολύ καλά, υπάρχει συνεννόηση και το κλίμα που επικρατεί μου φτιάχνει τη διάθεση.

Εδώ και 7 χρόνια είσαι στη βασική παρέα του «Happy Day», μια εκπομπή που σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Το γεγονός ότι επαγγελματικά διανύεις μια πολύ καλή περίοδο, πιστεύεις ότι βοήθησε και την προσπάθεια που έκανες με τη διατροφή σου;

Δεν έχει να κάνει μόνο με τη δουλειά, δηλαδή αν περνάς καλά. Γιατί μπορεί να περνάς καλά, αλλά εσύ στο μυαλό σου να δημιουργείς εμπόδια, να βάζεις μόνη σου τρικλοποδιές. Κάποια πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε πιο απλοϊκά. Μπορεί κάποιος να σου πει και μια κουβέντα παραπάνω γιατί πρέπει να το πάρεις μέσα σου, να το μεταφέρεις στο σπίτι σου και να υπάρχει νευρικότητα και εκνευρισμός;

Προσωπικά έχω περάσει πιο εύκολα στην τηλεόραση παρά στα έντυπα -εκεί έζησα περισσότερο τον ανταγωνισμό. Και δεν το λέω επειδή η συγκεκριμένη εκπομπή πηγαίνει πολύ καλά -ήμουν και στα «Καλημερούδια», στο Mega, σε μια πολύ δύσκολη εποχή του καναλιού και με κάποιους ανθρώπους, μέχρι σήμερα, διατηρούμε σχέσεις. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς αντιμετωπίζουμε εμείς τα πράγματα.

Ήμουν πάντα ένας άνθρωπος που έβλεπα το ποτήρι μισοάδειο από άποψη. Τα έβλεπα όλα αρνητικά για να μου έρθει το καλό και να χαρώ παρά να γίνει το αντίστροφο. Τελικά κατάλαβα ότι προσελκύεις ότι αισθάνεσαι. Ξεκινώντας να βλέπω τις καταστάσεις με θετική διάθεση όλα άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα. Βρίσκω θετικά πράγματα ακόμα και σε κάτι αρνητικό. Βλέποντας πια τα πράγματα θετικά τίποτα δεν με καταβάλει ψυχολογικά.

Στην εκπομπή, εκτός από το να λες την άποψη σου, κάνεις ρεπορτάζ, φέρνεις δικά σου θέματα και δεν υπάρχει ωράριο. Πώς μπορείς να συνδυάζεις όλους αυτούς τους ρόλους και ταυτόχρονα να επενδύεις να αλλάξει την εικόνα σου και κατά συνέπεια τον τρόπο ζωής σου;

Δεν είδα ποτέ τη δημοσιογραφία ως δουλειά. Ακόμα και όταν είμαι διακοπές αν βρω θέμα θα το κάνω κι αν δεν αφορά την εκπομπή ή το site μου θα το δώσω σε άλλον συνάδελφο. Νομίζω πως η δημοσιογραφία είναι ένα μικρόβιο που δεν το επιλέγεις -σε επιλέγει. Δεν μπορώ να καταλάβω όταν ένας δημοσιογράφος έχει ωράριο.

Όπως σου είπα για πολλά χρόνια έβρισκα άλλοθι και δικαιολογίες ακολουθώντας ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και μόλις έγινε το «κλικ» όλα αυτόματα κύλησαν πολύ ομαλά. Άλλαξα πολλά, έβαλα προτεραιότητες, έθεσα στόχους και μου βγήκε.

Έχοντας διαγράψει μια πορεία 25 ετών στη δημοσιογραφία, πιστεύεις πώς τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ στο χώρο μας;

Έχουν αλλάξει πάρα πολύ! Θυμάμαι όταν έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα δεν υπήρχε δημοσιογράφος χωρίς ατζέντα και φυσικά έπρεπε να έχει τα δικά του θέματα. Αναρωτιέμαι πώς γίνεται να εργάζεσαι χωρίς να έχεις ατζέντα. Τώρα κατεβάζουν φωτογραφίες από τα social, γράφουν ένα κειμενάκι, όλο και κάποια αντιγραφή θα γίνει από άλλο site ορίστε τα θέματα της ημέρας.

Όσο για το τηλεοπτικό ρεπορτάζ τα νέα παιδιά περιμένουν να τους δώσει την είδηση το γραφείο Τύπου των καναλιών. Δεν περιμένεις το γραφείο Τύπου για να κάνεις ρεπορτάζ. Προσωπικά, όταν είμαι σίγουρη 100% για το ρεπορτάζ μου δεν θα πάρω ούτε τις Δημόσιες Σχέσεις του καναλιού, ούτε τον άμεσα ενδιαφερόμενο γιατί το πιθανότερο είναι να σου το μπλοκάρουν. Αν δεσμευτώ ότι δε θα βγάλω κάτι το κάνω, δεν θα κοροϊδέψω.

Πώς θα χαρακτήριζες τη φετινή τηλεοπτική χρονιά;

Για να το πω με όρους νεολαίας είναι χρονιά beef. Πολύ ένταση, ο ένας παρουσιαστής απαντάει στον άλλον, πολλά πεσίματα. Αυτή η συνέντευξη που καθόμαστε και κάνουμε μεταξύ μας έχει αντικατασταθεί με τα πεσίματα -όλα στο πόδι, είναι ο εύκολος τρόπος.

Εγώ έχω μάθει πως θέματα βγαίνουν σε πολύ ωραίες συνεντεύξεις – λείπει η ευρηματικότητα από τις νέες γενιές, ακόμα και στις ερωτήσεις κυριαρχεί ο εύκολος τρόπος. Αυτή την περίοδο, θα ρωτήσουν τους πάντες τη γνώμη τους για την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από το Mega. Κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να φτιάξει ερωτήσεις, να κοπιάσει, να βγάλει θέματα,με αποτέλεσμα ο κόσμος να κλείνει την τηλεόραση και να στρέφεται στο YouTube.

Μια τελευταία (τηλεοπτική) ερώτηση. Αλήθεια, βγαίνουν τελικά νέα πρόσωπα στην τηλεόραση;

Πάντα υπήρχε αυτό το ερώτημα. Προσωπικά διαφωνώ στο ότι δε βγαίνουν νέα πρόσωπα. Έχουμε δει νέα πρόσωπα και κάποια άλλα πρέπει να πάνε σπίτι τους. Για παράδειγμα, το Star έχει βγάλει τους 3 κριτές του Master chef -μάλιστα κανείς δε θυμάται ότι στο πρώτο κύκλο ήταν ως πρώτο όνομα ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και όταν έφυγε τον αντικατέστησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλους, ο οποίος παρουσιάζει 2 projects στο κανάλι.

Ελένη Χατζίδου, Ετεοκλής Παύλου, Ιωάννα Μαλέσκου, Ηλιάνα Παπαγεωργίου είναι όλα νέα πρόσωπα στην παρουσίαση εκπομπών. Από την άλλη, ο Σκαι έχει αναδείξει πάρα πολλά πρόσωπα, μεταξύ άλλων την Μαρία Αναστασοπούλου, τον Γιώργο Ευγενίδη, ο οποίος έχει κεντρικό ρόλο στα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων. Ο ΣΚΑΙ είναι φυτώριο, μεγάλο σχολείο και τα νέα παιδιά, από πολύ νωρίς, πέφτουν στα βαθιά γιατί κάνουν ρεπορτάζ, βγαίνουν μπροστά κάνοντας αντικαταστάσεις, δοκιμάζονται σε πολλά πόστα. Απλά δεν μένουν στο κανάλι, τα έχει δώσει όλα αλλού.

Η τηλεόραση μια χαρά βγάζει νέα πρόσωπα και μια χαρά στέλνει κάποια άλλα σπίτι τους, όταν χρειάζεται... 

Η Τίνα Μεσσαροπούλου είναι στη βασική ομάδα του «Happy Day» που προβάλλεται από τον Alpha και έχει το δικό της τηλεοπτικό site tinasmess.gr





SHARE