Σεξουαλική παρενόχληση
Ποτέ και Πουθενά/Φωτογραφία: SS YouTube
27|02|2020 13:05
SHARE
ACTION AID

Τρεις πραγματικές μαρτυρίες γυναικών που υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας


«Με παρενοχλεί από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να δουλεύω. Με έβαλε στο γραφείο του και μου είπε: αν δεν μου κάτσεις θα σου γαμ* τη ζωή».

Μέχρι και έξι στις δέκα εργαζόμενες (ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή) έχουν υποστεί κάποια μορφή παρενόχλησης στην Ελλάδα, αλλά ελάχιστα θύματα το έχουν καταγγείλει, επιλέγοντας να υποφέρουν σιωπηλά λόγω ταμπού και φόβου. Η βία και η παρενόχληση στην εργασία έχουν προσωπικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για τις γυναίκες και επιβαρύνουν τη ψυχική και σωματική υγεία τους.

«Προχθές μου λέει πάμε στην αποθήκη να βρούμε κάτι και μού επιτέθηκε. Του λέω άφησέ με, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μου το κάνεις αυτό. Και πήγα στην αστυνομία. Με τι αποδείξεις θα κάνεις καταγγελία μου λένε;».

Τρεις γυναίκες, τρεις αληθινές μαρτυρίες σεξουαλικής παρενόχλησης μας δείχνει στο βίντεο η ActionAid με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Θέλοντας να αφυπνήσει και να στρέψει την προσοχή σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, η ActionAid, πραγματοποιεί την εκστρατεία «Ποτέ και Πουθενά» που στοχεύει στην εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας στο σπίτι, στο δρόμο, στη δουλειά.

Με αυτή την εκστρατεία καλείται η Ελληνική κυβέρνηση να επικυρώσει την Σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας.

SHARE