Μακαρόνια με κιμά
Φωτογραφία: Shutterstock
ΚΙΜΑΣ

Πώς θα κάνεις τον τέλειο κιμά -Σαν να είναι διπλοπερασμένος


Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τα μακαρόνια χωρίς τον κιμά. Ο κιμάς είναι ένα από τα basic υλικά με τον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά και ευφάνταστα πιάτα.

Το μαγείρεμα του κιμά, όμως, μπορεί να γίνει πολύ απαιτητικό, ειδικά αν δεν το πολυέχεις με τη μαγειρική. Όταν τον ανακατεύουμε, κατά το τσιγάρισμα, ο κιμάς σπάει σε κομμάτια με αποτέλεσμα να σβολιάζει.

Ευτυχώς για εμάς, μια γυναίκα βρήκε ένα απίθανο κόλπο για να τσιγαρίσει τον κιμά ομοιόμορφα και χωρίς να δημιουργεί σβόλους.

Η μητέρα από τη Νέα Ουαλία μοιράστηκε στο Facebook και συγκεκριμένα στην ομάδα Hunter Mums την πολύ απλή μέθοδό της που είναι πολύ αποτελεσματική.

Αυτό που κάνει λοιπόν είναι να χρησιμοποιήσει ένα σύρμα αντί για ξύλινη κουτάλα. Το σύρμα θα βοηθήσει τον κιμά να χωριστεί σε μικρότερα κομμάτια και να απλωθεί ομοιόμορφα.

Facebook/Hunter Mums

Όμως, δεν τον χτυπάει με αυτό, απλώς τον πατάει, ζυμώνοντάς τον, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Η Amy, η γυναίκα που μοιράστηκε το πανέξυπνο τρικ δέχτηκε τα αποθεωτικά σχόλια άλλων γυναικών, που δεν το είχαν σκεφτεί έως τώρα. Ανέφεραν μάλιστα ότι το hack δουλεύει τέλεια και κάνει το τσιγάρισμα παιχνιδάκι.

Η τεχνική αυτή είναι τέλεια αν θέλεις να φτιάξεις σάλτσα για τα ζυμαρικά ή μπέργκερ, καθώς δεν θες ο κιμάς σου να είναι χοντροκομμένος.

Μάλιστα, τον τρόπο αυτόν προτείνει και ο σεφ Γιάννης Λουκάκος στη σελίδα του.

SHARE