Το ψυγείο είναι κάτι σαν ιερός χώρος για την κουζίνα μας. Εκεί διατηρούμε τα περισσότερα τρόφιμα και υλικά μέχρι να τα χρειαστούμε, για να μην χαλάσουν.
Γεμάτο ή μισογεμάτο με κάθε λογής φαγητά και πράγματα, που πολλές φορές δεν ξέρουμε αν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί και για πόσο καιρό.
Για να αποφύγουμε να πετάμε στα σκουπίδια τροφές και να μειώσουμε τη σπατάλη, καλό είναι να ξέρουμε πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο και στην κατάψυξη τα τρόφιμα.
Το Real Simple μας έδωσε τα φώτα του αναφορικά με το ποια προϊόντα μπορείς να διατηρήσεις στο ψυγείο, ποια στην κατάψυξη και για πόσο καιρό, πριν χαλάσουν.
ΨΥΓΕΙΟ
Αγροτικά προϊόντα
Μήλα: 3 εβδομάδες
Μύρτιλλα: 1 εβδομάδα
Μπρόκολο/κουνουπίδι: 1 εβδομάδα
Σέσκουλο/κάλε/σπανάκι: 3 ημέρες
Φυλλώδη βότανα: 3 ημέρες
Λεμόνια/λάιμ: 3 εβδομάδες
Μαρούλι: 5 ημέρες
Πεπόνι: 5 ημέρες
Μανιτάρια: 1 εβδομάδα
Φράουλες/Σμέουρα: 3 ημέρες
Κολοκύθα: 1 εβδομάδα
Ξυλώδη βότανα: 3 εβδομάδες