Παιδιά στην καραντίνα
Φωτογραφία: Unsplash/Marisa Howenstine
LOCKDOWN

5 τρόποι να κρατήσεις τα παιδιά χαρούμενα και υγιή μέσα στην καραντίνα


Η καραντίνα άλλαξε τον τρόπο ζωής μας με πολλές συνέπειες, σωματικές και ψυχολογικές.

Ειδικότερα, οι γονείς πέρασαν και περνούν αρκετά δύσκολα μέσα στο σπίτι. Δουλειά, μαθήματα, μαγείρεμα, καθαριότητα, όλα έγιναν πιο πιο απαιτητικά αυτό το διάστημα.

Γονείς και παιδιά βγήκαν από το πρόγραμμά τους, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα χάος στο σπίτι.

Αν είσαι γονιός και νιώθεις ότι έχεις χάσει τη μπάλα, μερικά tips είναι αρκετά για να κρατήσεις τα παιδιά (αλλά και εσένα) χαρούμενα και υγιή κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Οι 5 συμβουλές που διαβάσαμε στο Βρετανικό Harper’s Bazaar:

Σπιτικά πικ νικ

Στρώστε στο πάτωμα και φάτε σαν να είστε εκδρομή στη φύση. Θα μειώσει την πίεση και το στρες και θα προσθέσεις μια ευχάριστη νότα στο οικογενειακό τραπέζι.

παιδί
Unsplash/tanaphong-toochinda

Μαγειρέψτε μαζί

Το μαγείρεμα με τα παιδιά μπορεί να είναι εξοντωτικό και σίγουρα ακατάστατο. Μπορεί να γίνει όμως και διασκεδαστικό. Θα γελάσετε, θα φάτε και θα χαλαρώσετε μαζί. Φτιάξτε εύκολα πράγματα με απλά και λίγα υλικά. Τα παιδιά θα νιώσουν ότι συμμετέχουν κάπου.

Επιδρομή στο ψυγείο

Άνοιξε το ψυγείο και διάλεξε μερικά υλικά. Με αυτά φτιάξε ένα γεύμα, κάτι που είναι απλό, εύκολο και μειώνει την σπατάλη φαγητού. Επίλεξε φαγητά από όλες τις τροφικές ομάδες ώστε να υπάρχει ισορροπία αλλά και ενέργεια.

παιδί
Unsplash/mathilde-langevin

Φάτε μαζί

Είναι πολύ σημαντικό να τρώτε όλοι μαζί στο τραπέζι συγκεκριμένες ώρες. Θα έχετε ένα πρόγραμμα, μια ρουτίνα και θα βοηθήσει στο να τρώτε πιο υγιεινά, καλό, μαγειρεμένο φαγητό και να μην τσιμπάτε σνακ από δω κι από κει.

Διασκεδάστε το

Κάντε το γεύμα σας παιχνίδι, με διάφορους ευφάνταστους τρόπους, με μουσική κτλ. Θα δώσεις έτσι έναν πιο χαρούμενο τόνο στη μουντή πραγματικότητα και θα κάνεις τα παιδιά να ξεχαστούν έστω και για λίγο.

SHARE