προφυλακτικά
Φωτογραφία: Unsplash
18|11|2021 12:36
SHARE
SAFE SEX

Το πρώτο unisex προφυλακτικό θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη


Παρ΄ όλο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επιτυχία του εγχειρήματος, ο τίτλος του προϊόντος είναι, αν μη τι άλλο, πολλά υποσχόμενος -το πρώτο unisex προφυλακτικό κατασκευάστηκε στη Μαλαισία.

Ο εγκέφαλος της εφεύρεσης είναι ο Μαλαισιανός γυναικολόγος John Tang Ing Chinh, ο οποίος έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας και εργάζεται στην εταιρεία Twin Catalyst που κατασκευάζει ιατρικές συσκευές.

Σύμφωνα με τον John Tang Ing Chinh, το προφυλακτικό μπορεί να φορεθεί όλα τα φύλα, εφαρμόζοντας με διαφορετικό τρόπο σε κάθε περίπτωση χάρη στο κολλώδες υλικό από το οποίο κατασκευάζεται και το οποίο χρησιμοποιείται ιατρικά και σαν επίδεσμος σε τραυματισμούς.

Το Wondaleaf Unisex Condom, το οποίο απέκτησε τη δική του startup και σελίδες στο Twitter και τo Instagram, φιλοδοξεί να βελτιώσει τη σεξουαλική υγεία των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Πώς ακριβώς «λειτουργεί» το προφυλακτικό Wondaleaf;

Όπως εξηγεί ο δημιουργός του, πρόκειται για ένα κανονικό προφυλακτικό με το οποίο έχει ένα κολλώδες κάλυμμα.

Αυτό του επιτρέπει να «κολλά» πάνω στην περιοχή σαν βάση και στη συνέχεια να προεκτείνεται προς τα μέσα ή προς τα έξω ανάλογα με την ανατομία του ατόμου που το χρησιμοποιεί.

Μάλιστα, η κολλώδης έκταση καλύπτει την ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας έξτρα προστασία.

Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα λεπτό, αφού είναι κατασκευασμένο από διαπνέουσα μεμβράνη πολυουρεθάνης, που το κάνει σταθερό και αδιάβροχο αλλά πολύ ελαφρύ.

Το προϊόν έχει υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές και όπως δηλώνει ο δημιουργός του, ελπίζει σταδιακά να γίνει μια αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος αντισύλληψης αλλά και προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Το Wondaleaf θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο τον Δεκέμβρη!

SHARE