Ποιο είναι το πιο υγιεινό τυρί
Φωτογραφία: Shutterstock
10|04|2024 10:14
SHARE
CHEESE

Αυτό είναι το πιο υγιεινό τυρί -Εχει εκπληκτικά οφέλη, το συναντάμε στη σαλάτα


Όλοι αγαπούν το τυρί, αλλά πολλοί το αποκλείουν από τη διατροφή τους λόγω των υψηλών επιπέδων κορεσμένων λιπαρών και νατρίου.

«Ορισμένα τρόφιμα, όπως αυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου», δήλωσε ο καρδιολόγος Τσένγκ Χαν Τσένγκ. «Αντίθετα, μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά κορεσμένα λιπαρά μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία της καρδιάς».

Αλλά και το τυρί μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής που ωφελεί την καρδιά, ωστόσο θα πρέπει να το καταναλώνετε με προσοχή.

«Το τυρί που επιλέγετε δεν πρέπει να είναι πολύ πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο και θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο», συμβούλευσε ο γιατρός.

Αυτό είναι το πιο υγιεινό τυρί που μπορείτε να φάτε -Με εκπληκτικά οφέλη

«Η μοτσαρέλα είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου και περιέχει ακόμη και προβιοτικά που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία του εντέρου και του ανοσοποιητικού», εξήγησε. «Η φρέσκια μοτσαρέλα είναι επίσης χαμηλότερη σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο από άλλα τυριά». Είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη και προάγει την καλή υγεία των οστών με την περιεκτικότητά του σε ασβέστιο.

Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί να διαφέρει από μοτσαρέλα σε μοτσαρέλα, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τη διατροφική ετικέτα πριν την αγοράσετε.

Φωτογραφία/Shutterstock

«Θα πρέπει να αποφεύγετε τη μοτσαρέλα με πολύ νάτριο, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, μεταξύ άλλων επιπτώσεων», είπε ο Chen. Όταν εστιάζει κανείς στην υγεία της καρδιάς, θα πρέπει να αποφεύγει -ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιεί- την κατανάλωση βαριά επεξεργασμένων και βιομηχανοποιημένων τυριών - όπως το αμερικανικό τυρί.

Παρόλο που το τυρί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, μπορείτε να πάρετε αυτήν την πρωτεΐνη αλλού. «Η πρωτεΐνη στο τυρί μπορεί να βρεθεί στο άπαχο κρέας, ενώ το ασβέστιο μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα όπως το γιαούρτι, τα φασόλια και τα φυλλώδη λαχανικά», συμβουλεύει ο καρδιολόγος.

Όσον αφορά την υγεία της καρδιάς, ο γιατρός πρότεινε να επιλέγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

«Γενικά, όσο πιο επεξεργασμένο είναι ένα τρόφιμο, τόσο λιγότερο υγιεινό είναι πιθανό να είναι», είπε.

SHARE