fbpx Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου και της εβδομάδας 3-7/5 | BOVARY
ζώδια
Τα ζώδια της εβδομάδας/ Φωτογραφία: Timon Klauser/ Unsplash
01|05|2021 10:50
SHARE
ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου και της εβδομάδας 3-7/5


Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου και της εβδομάδας που έρχεται από την Ιουλία Χίου.

Κριός

Τον τελευταίο καιρό έχεις αρχίσει και ακούς τζαζ. Τον τελευταίο καιρό είσαι η ίδια τζαζ και μπορεί να συντρέχουν χίλιοι λόγοι για να είσαι έτσι. Πολλοί ακόμα αναρωτιούνται πώς στα κομμάτια τα καταφέρνεις και δεν χάνεις στιγμή τη ψυχραιμία σου, αλλά η αλήθεια είναι ότι, κάνεις το ένα ακροβατικό δίπλα στο άλλο και έχεις εντυπωσιάσει ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Η Αφροδίτη στον Ταύρο μέχρι τις 9/5 φροντίζει για το σεξαπίλ σου, αλλά ο ερωτισμός έρχεται μαζί με γκρίνια και στο τέλος οι άλλοι φοβούνται και το βάζουν στα πόδια. Για ρίξε τόνους και μοίραζε χαμόγελα γοητείας.

Είσαι σε γκάζια, αλλά μήπως ήρθε ο καιρός επιτέλους να διοχετεύεις σωστά την ενέργεια σου; Στα επαγγελματικά κάτι πάει να γίνει άλλα βάλε και εσύ το χέρι σου. Το σοφό σύμπαν σου λέει να τιθασεύσεις το προβάδισμα και να αφήσεις τα πράγματα να εξελιχθούν.

Ταύρος

Τι έγινε Ταυράκι και θέλεις να μπεις στο κατάστημα με τα γυαλικά (σε τρώει η ουρά σου) και να τα κάνεις όλα λαμπόγυαλο; Είσαι σε φάση άρτος και θεάματα. Αλλά και η δικτατορία του έρωτα δικτατορία. Σου έχει βγει κάτι αυταρχικό και απόλυτο.

Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου, όμως, μέχρι τις 9/5 πρέπει να γλυκάνεις και να καταλάβεις ότι, με το μέλι τραβάς πιο πολύ, όχι με το ξίδι. Οι εκπλήξεις πάντως δεν θα είναι λίγες, αφού τελικά το αποφάσισες και άνοιξες το κουτί της Πανδώρας.

Πρέπει να διαχειριστείς τους «βυθούς» που κουβαλάς, άλλα και τα σκοτάδια σου. Επαγγελματικά δέξου τις προκλήσεις -έχε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά.

Δίδυμος

Ο Άρης στον Καρκίνο σε έχει βάλει και τρέχεις και σε γενικές γραμμές καλά το πηγαίνεις. Αν κατάφερνες δε, να μείνεις συγκεντρωμένος και δεν λοξοδρομούσες, τότε θα μιλούσαμε για ένα διάστημα όπου όλα -ή σχεδόν όλα- θα πήγαιναν ρόλοι.

Αυτό όμως που σου διαφεύγει είναι τελικά αυτό που αναζητάς. Και ενώ το στομάχι σου είναι χορτάτο, την πείνα τη νιώθεις στο πετσί σου. Για τι πράγμα πεινάς; «Για όλα» είναι η απάντηση. Για αναγνώριση, για θαλπωρή, για καινούργια καθαρά σεντόνια ερωτισμού, για ταξίδια…

Και τώρα σταμάτα το ονειροπόλημα και στρώσου στη δουλειά, γιατί αυτήν την εβδομάδα μπορεί να παρουσιαστεί μια σπουδαία ευκαιρία κι εσύ έχεις στραμμένη την προσοχή σου αλλά. Τα μάτια σου δεκατέσσερα τώρα που το νερό πάει να μπει στο αυλάκι.

Καρκίνος

Είσαι σε ευαίσθητη περίοδο και τα νεύρα σου και οι προσδοκίες και κάθε τι πάνω σου μοιάζει κουρασμένο. Και υπάρχει ένα αόρατο δάκρυ πίσω από τα μάτια σου. Που σημαίνει ότι η υπερευαισθησία… δεν σε βοηθά να δεις καθαρά.

Γενικά, η πίεση έχει γίνει μια αφόρητη κυρία που σου χτυπά την πόρτα και θέλει να προσφέρεις στον έρανό της. Και ενώ της λες «δώσαμε δώσαμε» και το εννοείς, εκείνη δεν σταματά να επιμένει. Τι να κάνεις; Δείξε τα δόντια σου, βάλε όρια και μην αφήνεις τον καθένα να σκουπίζει τα πόδια του στο λευκό σου χαλάκι. Που σημαίνει ότι, ήρθε η στιγμή να πεις τη σκάφη σκάφη και τα σύκα σύκα.
Και ερωτικά τα παιχνίδια δεν ωφελούν πια. Είναι καλό να δείξεις τα ενδότερα συναισθήματα σου και να πεις τι είναι αυτό που θες και όχι τι δεν θες, χωρίς να το πηγαίνεις το θέμα μέσω Ρούμελης.

Λέων

Με τον Άρη στον Καρκίνο μπορεί να κουνάς αμέριμνη τη χαίτη σου και να δείχνεις στα άλλα ζώδια ότι είσαι ο βασιλιάς της ζούγκλας -και γιατί όχι και του ερωτισμού- αλλά μέσα σου είσαι σε αναμμένα κάρβουνα. Πράγματι, έχεις αρχίσει να αρέσεις -και πιο πολύ αρέσεις στον εαυτό σου- αλλά στο βάθος δεν υπάρχει κήπος, αλλά ανασφάλειες.

Και μπορεί τις ζυγές μέρες να σε πιάνει μια ανασφάλεια (και δυο), όμως τις μονές είσαι έτοιμος να κάνεις εσύ τα σεμινάρια της Louise Hey που μιλούν για αυτοβοήθεια και αυτοεκτίμηση. Αυτό που τώρα πρέπει να κάνεις είναι να είσαι συγκεντρωμένη, να έχεις καθαρούς στόχους και να καταφέρεις να πεις αυτά τα λογάκια που έχεις σκεφτεί να πεις στο αφεντικό, αλλά όλο και το καθυστερείς.

Το να κάνεις τελικά τη ζωή σου πιο εύκολη ξεκινάει από ένα απλό βήμα που ακούει στο όνομα «δεν φοβάμαι να εκφράσω αυτά που νιώθω». Όσο για τις ανασφάλειες αποδέξου ότι είναι ανθρώπινες ακόμα και αν είσαι Λιοντάρι.

Παρθένος

Αυτήν την εβδομάδα οι συζητήσεις και η επικοινωνία έχουν τη τιμητική τους.

Σου έχει βγει ένας τολμηρός εαυτός που και εσύ η ίδια δεν ξέρεις από πού εμφανίστηκε. Θυμίζεις πιο πολύ Δίδυμο τον τελευταίο καιρό. Τόσο, που έχεις κλειδώσει τις Παρθενήσιες ιδεοληψίες σου σε ένα ξεχασμένο ντουλάπι και έχεις χάσει και το κλειδί. Ταξίδια, φίλοι, διασκέδαση όλα είναι εδώ και είναι για σένα.

Ο Άρης στον Λέοντα να σφίγγει λίγο το λουρί και να δυναμιτίζει κάπως τις καταστάσεις. Ωστόσο, έτσι για αλλαγή, ίσως έχει ενδιαφέρον να φύγεις λίγο από τα στενά δεσμά του «πρέπει» και να ζήσεις το «εδώ και τώρα» που σου κλείνει γουστόζικα το μάτι και κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Ζυγός

Το φετινό Πάσχα είναι και αυτό αλλιώτικο. Μη μελαγχολείς και μάθε να κάνεις ζιγκ ζαγκ στις κακοτοπιές. Ξεκαθάρισε ό,τι μπορείς να ξεκαθαρίσεις και στρώσου στη δουλεία, γιατί πλέον δεν πιάνει αυτό που έκανες πάντα… δηλαδή το «αν δεν μπορείς να τους πείσεις μπέρδεψε τους».

Πια και να τους μπερδέψεις δεν μπορείς και δεν πείθονται… Οπότε, ήρθε η ώρα να πάρεις τον δρόμο τον λιγότερο περπατημένο, που σίγουρα, αν και δυσκολότερος, είναι πιο αυθεντικός και μπορείς να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις κατάματα.

Και στον έρωτα τόλμησε. Κράτα το στόμα σου κλειστό άλλα την καρδιά σου ανοιχτή.

Σκορπιός

Με Αφροδίτη στον Ταύρο μέχρι τις 9/5, δεν μπορείς παρά να είσαι εκείνος ο Σκορπιός ο ερωτικός που, όταν τα υπόλοιπα ζώδια αναφέρονται στο ζώδιο σου, κάνουν πρώτα και ένα μελιστάλαχτο «αχ».

Αυτήν την εβδομάδα, βέβαια, μπορεί να κάνουν και «βαχ», γιατί έχει λύσει κάποιο χερουβείμ το λουρί που σ’ έσφιγγε σφιχτά και ο ερωτισμός σου τρέχει σε λιβάδια! Όλα είναι καλά και αν δεν είχες και τα οικονομικά και επαγγελματικά θέματα να σε τσιτσιρίζουν σε καυτό λάδι, θα μπορούσες να κάνεις λόγο για μια πολύ ερωτική περίοδο.

Όμως, το βάσανό σου το έχεις. Και το πάθος με το βάσανο ξέρεις πώς μεταφράζονται… Ζεις τη ρεμπέτικη βδομάδα της καρδιάς σου!

Τοξότης

Γελάνε και τα μουστάκια σου, Τοξότη. Η Αφροδίτη σου δίνει φτερά και εσύ κανονίζεις ταξίδια και ταξίδια και ταξίδια, άλλα χωρίς τον ξενοδόχο. Μέχρι τις 9/5 η ερωτική Αφροδίτη σου επιτρέπει τις υπερβολές. Και τα ερωτικά θα δίνουν και θα παίρνουν, όπως και οι σκανταλιές. Το φλερτ το φοράς στο δεξί σαν κόσμημα και μπορεί ο άντρας σου να είναι από εδώ, όμως το αίσθημα σου είναι από εκεί. Γενικά αρέσεις, περνάς καλά και όλο αυτό δεν έχει επιπτώσεις.

Για τους ελεύθερους: Αν είσαι τοξότης αυτή την εβδομάδα είσαι καλά. Ειδικά αν κρατηθείς μακριά απ την υπαρξιακή ρουφήχτρα της ματαιότητας.

Αιγόκερως

Η Αφροδίτη στον Ταύρο σε έχει κάνει «je t'aime moi non plus». Ακόμα και αν δεν ζεις τον μεγάλο έρωτα, έχεις την αίσθηση ότι εκεί που ήταν τα χέρια σου έχουν φυτρώσει φτερά. Η υπερβολή αυτή που ο Παζολίνι έλεγε ότι φωτίζει την αλήθεια, σε κάνει να δεις ότι, τελικά, η ανάγκη σου για έρωτα προϋπήρχε του προσφιλές προσώπου και ότι δεν ήθελες και πολύ για να τραγουδήσεις Γκένσμπουγκ και Μπίρκιν. Πρόσεξε μόνο πώς θα προσγειωθείς. Οπότε, μην ανεβαίνεις πολύ ψηλά.

Η εβδομάδα μετά την Ανάσταση μπορεί να σε βάλει να σκεφτείς: τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις και επαγγελματικά να νιώθεις μια κάποια ανασφάλεια, όμως έχεις όρεξη και κέφι να κάνεις τις αναγκαίες αλλαγές, ακόμα και αν χρειαστεί να τις κάνει στο όνομα του έρωτα.

Πες το όπως θες, δουλίτσα να γίνεται. Τουτέστιν, μείνε μακριά από βλαβερές περιοριστικές σκέψεις και πήγαινε κατά πάνω στην πρόκληση.

Υδροχόος

Ο Άρης στον Καρκίνο όχι μόνο σε εξαγριώνει, όχι μόνο σε τσιτσιρίζει, αλλά είναι σαν να σου ανάβει όλους τους διακόπτες στο κόκκινο και να σε βάζει να εκραγείς. Καθώς οι σταθερές σου αλλάζουν και εσύ παραμένεις με το χέρι κολλημένο στην πρίζα, υπάρχει και μια εκκεντρική σκέψη, να τους γράψεις όλους και όλα και να κάνεις τα δικά σου. Γενικά, τον Καμικάζι που έχεις μέσα σου δεν ξέρεις τι να τον κάνεις. Να τα δυναμιτίσει όλα; Ή μήπως να ξορκίσει το θυμό του;

Και στα ερωτικά τοίχο βλέπεις. Δυο μέρες Παράδεισος, δεκαοκτώ μέρες ακούς Βάγκνερ και βλέπεις από την καμινάδα να βγαίνει αυτό το μαύρο χρώμα της εξαθλίωσης. Μην τα ψάχνεις και καθυστέρησε να πάρεις οριστικές αποφάσεις. Είναι στο χέρι σου να δεις άσπρη μέρα αρκεί να βάλεις σ’ ένα συρτάρι τη μιζέρια και να τη διπλαμπαρώσεις.

Ιχθύς

Μέχρι τις 9/5, η Αφροδίτη τεντώνεται νωχελικά στον Ταύρο, γι’ αυτό, κανόνισε τώρα το μεγάλο ταξίδι που σχεδιάζεις, εκείνη τη συζήτηση για την προαγωγή, εκείνη την εξομολόγηση στο πρόσωπο που σ’ ενδιαφέρει.

Γενικά βάλε το καλό μυαλό σου να δουλέψει, το σωστό στόμα σου να πει τα σωστά λόγια, γιατί την πλανητική βοήθεια την έχει τώρα -και με το παραπάνω-, οπότε, γιατί να αφήσεις για αύριο αυτό που μπορεί να κάνεις σήμερα; Μια καλή απάντηση είναι επειδή είσαι Ιχθύς, μια όμως καλύτερη είναι ότι πρέπει επιτέλους να μάθεις τι σημαίνει «timing».

Πράγματι, δεν σου αρέσει καθόλου να ζητάς, όμως, αν δεν κάνεις σαφείς τις ανάγκες σου, πώς περιμένεις οι άλλοι να τις καταλάβουν; Δεν φτάνει μόνο να είσαι ευχάριστος και χαμογελαστός τύπος, πρέπει να διαθέτεις και την απαιτούμενη τόλμη. Όπως λέει και ο ποιητής «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία».

SHARE