Ζώδια εβδομάδας
Έργο του Tristan Eaton/ Unsplash
08|05|2021 09:25
SHARE
ZΩΔΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου και της επόμενης εβδομάδας, έως 14/5


Η Έλευση της Αφροδίτης στους Δίδυμους πόσο θα επηρεάσει την αισθηματική μας ζωή; Διαβάστε τις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου αλλά και της εβδομάδας που έρχεται. Οι προβλέψεις της Ιουλίας Χίου.

Κριός

Eκει που πας να χαλαρώσεις και είσαι πάνω στην αιώρα και κοιτάς τα αστέρια αίφνης βρίσκεσαι στα πατώματα και νιώθεις ένα αόρατο πόδι να σε κλωτσά.

Ενώ η καθημερινότητα έχει πάρει μια πιο γλυκιά στροφή είναι και κάτι ώρες που νιώθεις ότι το φοβικό όρνιο πετάει πάνω από το κεφάλι σου και είναι έτοιμο να πιεί και τη τελευταία σταγόνα αντοχής σου. H Αφροδίτη περνάει στο Δίδυμο από τις 9/5 και σε τσιτώνει σε σημείο να αναρωτιέσαι ότι αν τεντώσει λίγο περισσότερο το σκοινί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σπάσει. Με τον Άρη στον Καρκίνο η ενέργειά σου και δη η ερωτική έχει πάρει τα πάνω της. Τουλάχιστον θυσιάσου στο βωμό του έρωτα. Τουλάχιστον προσπάθησε να κάνεις μια καινούργια αρχή της προκοπής. Τουλάχιστον προσπάθησε να σεβαστείς τις βασικές σου ανάγκες και να δεις τι θέλεις πραγματικά, όχι τι νομίζεις ότι θέλεις, τι τελικά χρειάζεσαι περισσότερο από κάθε τι αυτό το διάστημα

Ταύρος

Κλείσε την πόρτα στις υπερβολές και προσπάθησε να νοικοκυρευτείς, ό,τι και αν σημαίνει αυτό, ακόμα και αν χρειαστεί να ανοίξεις σπιτικό φύλλο με και να φτιάξεις τυροπιτά.

Ο Άρης στον Καρκίνο σε κάνει να νιώθεις ότι βάζεις τα βρεγμένα χέρια σου στην πρίζα. Με το μαλλί σε άφρο κατάσταση και το μάτι αγριεμένο από όλες αυτές τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, πας και ξεσπάς στο έτερον σου ήμισυ, που μεταξύ μας δεν το έχεις και σε μεγάλη εκτίμηση. Έτσι κάνεις το προσφιλές. Ανοίγεις χίλια μέτωπα και δεν ξέρεις μετά πια τρύπα να πρώτο... βουλώσεις. Το καλύτερο για αρχή είναι να κλείσεις το στόμα σου που το έχεις ανοίξει και βγαίνουν από εκεί όλα σου τα μαζεμένα, τα καταπιεσμένα τα «δεν… σκέφτομαι αλλά μιλάω». Με την Αφροδίτη στο Δίδυμο απέφυγε και τις υπερβολές και τα ανοίγματα και μπορεί ένα ταξίδι στο Μπουένος Άιρες να είναι μια θαυμάσια ιδέα, αλλά να θυμάσαι ότι σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, δεν ανοιγόμαστε αλλά μαζευόμαστε. Τα καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μαζευτείς όσο και αν η αγκαλιά του Ταυρομάχου κάνει την καρδιά σου να χτυπά ρυθμικά. Δεν είναι εποχή για δράματα.

Δίδυμοι

Ενώ το επαγγελματικό λουρί έχει σφίξει πολύ, το ερωτικό έχει ξεσφίξει τόσο, που η γύμνια είναι το ένδυμα που σου ταιριάζει περισσότερο. Κωδικός: Λέγε με Βαλμόν.

Ο Άρης στον Καρκίνο μέχρι τις 23/5 σου φέρνει ένα αίσθημα ανησυχίας στα επαγγελματικά. Σαν να σε ζορίζει πολύ αυτό το λουρί, σαν ένα αόρατο χέρι να επιμένει να στο φοράει και να σε σέρνει έξω για βόλτα, χωρίς να έχεις την παραμικρή διάθεση να τρέχεις ξοπίσω από το «παράλογο». Γενικά, οι μέρες απαιτούν επαγγελματική ψυχραιμία, καθόλου δηλώσεις και αρκετή σκέψη για το πώς μπορείς να βάλεις τη σοφία σου και την πείρα σου πάνω σε κάτι που μυρίζει «ταραχή».

Στα αισθηματικά, όμως, με Αφροδίτη στο ζώδιό σου έχεις αρχίσει και κάνει πάλι «εντύπωση». Γοητεύεις, γοητεύεσαι και τους έχεις όλους ικανοποιημένους. Και το κυριότερο, κατάφερες και κράτησες τη δουλειά έξω από το κρεβάτι σου και αυτό σημαίνει ότι οι νύχτες σου είναι σίγουρα καλύτερες από τις μέρες σου.

Καρκίνος

Εντάξει, ζορίζεσαι, αλλά αυτό το ζόρι σου έχει γίνει και συνήθεια για να μην πούμε χούι... Και αν φύγει το ζόρι θα ψάχνεις και πάλι για τους Βαρβάρους.

Σ' έχει πιάσει μια συναισθηματική τσιγκουνιά και όλα τα μετράς και όλα τα ζυγίζεις. Αν δεν δώσεις πραγματικά, δεν πρόκειται και να λάβεις και μεταξύ μας έχεις αρχίσει κάπως και το αντιλαμβάνεσαι. Οι σχέσεις σου είναι και πάλι στο επίκεντρο και τελικά δεν χρειάζονται μόνο ειλικρίνεια, χρειάζονται και τόλμη και θάρρος. Ή ελευθερία. Γιατί, τελικά η ελευθερία μπορεί να είναι και μια λύση. Η Αφροδίτη στους Δίδυμους σου ζητά να διεκδικήσεις το μερτικό από τη χαρά, αλλά και ο Άρης στο ζώδιό σου μέχρι τις 23/5 σε κάνει βασικό αντίπαλο του εαυτό σου. Με μια φράση: «Κοντός ψαλμός αλληλούια». Έχεις ανοιχτεί στη μέση της λίμνης και δεν έχεις κουπιά. Τι να κάνεις; Τον συμπαθητικό/ή, μήπως σε βοηθήσει και κανένας ήρωας. Ειδάλλως...

Λέων

Μπορεί να νιώθεις ότι ζορίζεσαι από χίλιες μεριές, όμως η καλοτυχία είναι στο δρόμο και σου φέρνει σπουδαία δώρα. Οπότε, Keep Walking.

Ο Άρης συνεχίζει να είναι στο ζώδιό σου. Έχεις πάρει τα πάνω σου, αλλά η γλώσσα σου είναι στο πάτωμα και καθαρίζει το παρκέ. Και, ενώ ψάχνεις να βρεις που στο καλό έχει κρυφτεί η αντοχή σου, έρχεται η κυρία καθημερινότητα και σε πλακώνει με ακόμα κάποιες υποχρεώσεις. Με αποτέλεσμα, να  αισθάνεσαι εντελώς φρικαρισμένη και όμως ένα όνειρο πολύ εσωτερικό και επίμονο έρχεται κατά πάνω σου.

Τουτέστιν: Δούλευε εσύ και η τύχη σου… δουλεύει. Ναι το θαύμα... πραγματοποιείται! Όσο είχες την προσοχή σου αλλού και άφησες λίγο ελεύθερο αυτό που αγαπούσες, αυτό επιστρέφει και σου δίνει τα δώρα του. Ο μήνας είναι γενναιόδωρος, όσο και αν νιώθεις την πίεση να σε κυκλώνει από παντού. Σαν το εργατικό μυρμήγκι συνέχισε να δουλεύεις και να είσαι έτοιμος για καλωσορίσματα και απολαβές.

Παρθένος

Ενώ έχεις πέσει μέσα στη φοβική λακκούβα και δεν πας ούτε μπροστά ούτε πίσω, κάτι σε σπρώχνει και παίρνεις μια πραγματική ανάσα ανακούφισης.

Το άγχος αυτόν τον μήνα παίρνει διαστάσεις τύπου «δεν αντέχω άλλο» και είναι στιγμές που σκέφτεσαι να σηκώσεις τα χέρια ψηλά και να παραδοθείς, να αφήσεις δηλαδή την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις να σε πατήσουν. Μα τι είναι αυτά; Βγάλε τον Παρθένο από μέσα σου. Τελείωνε δηλαδή με εκκρεμότητες που τις πας και τις φέρνεις -και τελικά περισσότερο σε κουράζει η μετακίνηση παρά η διευθέτηση. Με την Αφροδίτη στο Δίδυμο από τις 9/5 ρίξε την προσοχή σε θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια, μήπως δηλαδή τους καταφέρεις και σου γράψουν αυτό το ακίνητο που χρόνια σου έχουν τάξει. Ο Άρης στον Καρκίνο, φέρνει μια μεγάλη ευκαιρία για να διευθετήσεις κάτι με κάποιο ακίνητο ή με κάτι που είχε σκαλώσει εδώ και καιρό. «Και τα αισθηματικά μου;» ρωτάς με το βλέμμα αδέσποτου; «Βάλε νερό στο κρασί σου» σου λέει το σοφό σύμπαν.

Ζυγός

Είσαι η πιο Μαρία Αντουανέτα το ζωδιακού αυτή τη βδομάδα. Ο λαός πεινάει δεν έχει ψωμί; Δώστε του παντεσπάνι, λες, όσο θαυμάζεις το είδωλό σου στον καθρέφτη.

Ενώ το επαγγελματικό πανηγύρι δεν λέει να τελειώσει και τα όργανα ακόμα παίζουν δικές σου αποκλειστικές παραγγελιές, εσύ φτιάχνεις μαλλί, σώμα και διάθεση και καλογυαλίζεις την επιφάνεια των πραγμάτων. Θυμίζεις τον Ρίτσαρντ Γκίρ στον «Ζιγκολό». Είχε ακριβά κοστούμια, γοητεία... την έβγαζε καθαρή με τον εύκολο τρόπο…  όλα αυτά βέβαια μέχρι τη στιγμή που «έμπλεξε».

Έτσι και εσύ, πρόσεχε και προσπάθησε να συγκεντρωθείς στα ουσιώδη και να λύσεις ένα δυο ζητηματάκια που καίνε, γιατί στο πάρτι μπορεί να είσαι καλεσμένος. Και μπορεί η γοητεία σου να έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό και με τον Άρη στον Καρκίνο να ευνοούνται και οι καινούργιες γνωριμίες και τα ταξιδάκια αναψυχής και όλα τα εφήμερα, όμως το παραμύθι με τον Μέρμηγκα και τον Τζίτζικα φαντάζομαι το ξέρεις και το χειρότερο είναι ότι μπορεί και να το παίξεις κιόλας. Και όχι τίποτα άλλο... δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Σκορπιός

Τα βάρη της ζωής έχουν έρθει και σου έχω καθίσει στο σβέρκο, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να χαρείς τα γλυκά πρωινά αυτού του κόσμου.

Εντάξει, πιέζεσαι και πιέζεσαι από χίλιες μεριές. Το θέμα όμως είναι πώς διαχειρίζεσαι αυτήν τη πίεση και τι κάνεις για να βελτιώσεις την κατάσταση. Θυμίζεις έντονα το κοριτσάκι με τα σπίρτα που κοιτάει μέσα από τα τζάμια την ευτυχία των άλλων και εκείνο είναι ξυπόλυτο και μόνο και δεν κάνει τίποτα για να βρει παπούτσια και ζεστασιά. Σαν τη μύγα χτυπάς ξανά και ξανά στο φοβικό τζάμι χωρίς να μπορείς να καταλάβεις πώς κάτι τόσο αόρατο είναι και τόσο αδιαπέραστο. Όμως, είναι στο χέρι σου να αλλάξεις εδώ και τώρα όλα όσα δεν σ' αρέσουν. Ο Άρης στον Καρκίνο και η Αφροδίτη στον Δίδυμο από τις 10 του μήνα δίνουν έμφαση στα οικονομικά σου. Μπορεί να είναι στην πιο ανθηρή τους περίοδο, όμως έχεις περάσει και μεγαλύτερα ζόρια και μια χαρά τα κατάφερες. Και ξέρεις και κάτι; Δεν είναι ντροπή όταν δεν είσαι καλά να ζητάς από τους φίλους σου μια χείρα βοήθειας. Μάθε να ζητάς, αυτή είναι η άσκηση της εβδομάδας.

Τοξότης

Στο δικό σου πάρτι κανείς δεν ξεμένει από ποτά και διάθεση, γιατί, όμως, ενώ λες σε όλους ανέκδοτα, δεν μπορείς να διασκεδάσεις τη δική σου μελαγχολία;

Με την Αφροδίτη να περνάει στο ζώδιο των Διδύμων, το κέφι καλά κρατεί και είσαι στα πάνω σου. Τα προγνωστικά λένε ότι θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και το κέφι θα ναι αμείωτο. Και ρομαντική διάθεση σου έχει βγει και νωχελική και όλα τα καλά τα έχεις πάνω σου, αλλά γιατί ώρες-ώρες θυμίζεις τον Γούντι Άλεν που κάθεται μελαγχολικός στο μπαρ και κανείς δεν του παίρνει κουβέντα; Κορίτσι μου... μη μου μελαγχολείς, που λέει και ένα τραγούδι, και μεταξύ μας, δεν έχεις κανένα λόγο να βάζεις στην ευτυχία σου εμπόδια. Ο Άρης στον Καρκίνο σου δίνει και όρεξη και κέφι και μπορείς και επαγγελματικά να πας τα πράγματα ακριβώς εκεί που θες -και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια. Είναι κρίμα στην μπουνάτσα να νομίζεις ότι κουνάει, όπως και είναι κρίμα να βάζεις μόνη σου τις τρικλοποδιές -πρώτα στον εαυτό σου και έπειτα στους αγαπημένους σου.

Αιγόκερως

Έχεις το επικοινωνιακό χάρισμα, κάτι σαν το κληρονομικό, όμως, πρέπει πρώτα να το εξασκήσεις, γιατί αυτός ο άγαρμπος τρόπος σου τις περισσότερες φορές φοβίζει...

Ενώ σωστά τα λες τα πράγματα, και μάλιστα έξω από τα δόντια, μερικές φορές μοιάζεις με αγροίκο. Πες το μαλακά, πες το γλυκά και πιο εύκολα θα ανοίξει η πόρτα. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να τη σπάσεις; Και γιατί πασχίζεις να τετραγωνίσεις τον κύκλο με χάρακα και διαβήτη; Έχουν ξεκινήσει και πάλι τα ακροβατικά στο τσίρκο που έχουν όνομα «Επαγγελματική ζωή». Ό,τι τώρα έχεις να κάνεις είναι να δείξεις πόσο μπορείς να κρατάς την ισορροπία, αλλά και το ήθος και το θάρρος σου. Η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο των Διδύμων και φτιάχνει τη διάθεσή σου. Στα ερωτικά, τη μια σου χαρίζει τα αστέρια στην άλλη στα παίρνει πίσω και αποδιοργανώνεσαι.

Το πιο σώφρον είναι να κρατάς σφιχτά το χαλινάρι και να μην παρασύρεσαι. Οι μέρες και οι νύχτες έχουν κάτι από τρελό φορτηγό. Κωδικός: Μαγική λεωφόρος.

Υδροχόος

Και το παρασκήνιο αποδίδει και η face to face συζητήσεις και ό,τι και αν κάνεις αυτό το διάστημα, χωρίς να ξέρεις πώς και γιατί, «αποδίδει».

Γενικά, με τον λιγότερο κόπο κερδίζεις πλέον τα περισσότερα. Για δες! Είσαι στα πιο φιλόδοξά σου και στα καλύτερά σου και -φτου φτου μη σε ματιάσουμε- όλα πάνε από το καλό στο καλύτερο. Ακόμα και το κρυμμένο αγκάθι δεν νιώθεις να σε πονάει τόσο, αφού το συμπαντικό χέρι σου αλείφει τις πληγές με μέλι. Η Αφροδίτη στους Διδύμους σε κάνει και πάλι γοητευτική, ερωτική και κοινωνική, μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Ακόμα και εσύ εντυπωσιάζεσαι με το καινούργιο σου πρόσωπο. Προσκλήσεις, πάρτι και εκπλήξεις είναι εδώ και εσύ είσαι πάλι στο επίκεντρο και ναι... σου βγήκε και αυτή η επιθυμία να δοκιμάσεις το ποτό της αμαρτίας. Οκ, δική σου η απόφαση, αλλά είναι κρίμα να τα χαλάσεις όλα τη στιγμή που όλα έχουν φτιάξει (εντυπωσιακά) πολύ.

Ιχθύες

Άντε κουνήσου οι επαγγελματικές ευκαιρίες είναι εδώ και εσύ κάνεις έξω τσιγάρο, αφήνοντας να πέσουν κάτω όλες εκείνες οι προοπτικές.

Ενώ το μέσα σου διψά για δράση, το έξω σου μοιάζει σαν συνταξιούχος που πηγαίνει με το Πι. Και μπορεί αυτό που σε έχει παραλύσει να είναι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, όμως η δική σου η κατσίκα δεν μασάει ταραμά, οπότε σταμάτα τώρα τις υπέρ... ευαισθησίες και κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις -δηλαδή άδραξε τη στιγμή και πιάσε τις ευκαιρίες από τα «κέρατα». Η Αφροδίτη στον Δίδυμο ευνοεί όλες εκείνες τις συζητήσεις που θα λειτουργήσουν προς όφελός σου, απλά βάλε στην πρίζα τον εαυτό σου -εκείνον που ξέρει να διαπραγματεύεται. Ο Άρης στον Καρκίνο σου στέλνει ένα μήνυμα: Μπορείς να καταφέρεις όσα αποζητά η καρδία σου. Αρκεί να βγεις από τη φάση ιδρυματισμού που έχεις μπει του τελευταίους μήνες. Σε περίπτωση που δεν στο είπαν… οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα.

SHARE