Coffee Autumn camera cafe
Το φθινόπωρο είναι η εποχή των μικρών απολαύσεων - Φωτογραφία: polly.florence/Instagram
ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Το αστρολογικό φθινόπωρο της καρδιάς μας: Τι φέρνουν τα ζώδια τους μήνες που έρχονται;


Η Τζούλη Αγοράκη μελετάει τα άστρα και μας αποκαλύπτει όλα όσα μας περιμένουν αυτή τη σεζόν.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που κάνουμε νέα ξεκινήματα, που παίρνουμε αποφάσεις, που δρομολογούμε αλλαγές. Είναι μια περίοδος αναγέννησης. Επιστρέφουμε ανανεωμένοι από τις διακοπές, με σχέδια και επιθυμίες φορτωμένα στις αποσκευές μας, και ξεκινούμε να τα πραγματοποιούμε ένα ένα. Φέτος, αν μας διδάσκουν κάτι τα άστρα και οι πλανητικές επιρροές, είναι να μάθουμε να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή. Να εστιάσουμε στα μικρά, στα πιο εύκολα, στις χαρές που κρύβει η κάθε μέρα, στη δημιουργικότητα, στους ανθρώπους που αγαπάμε, στον ελεύθερο χρόνο που περνάμε με τον εαυτό μας χαλαρώνοντας. Όλα αυτά θα γίνουν οι πηγές της ενέργειας που έχουμε ανάγκη για να αντιμετωπίσουμε έναν χειμώνα γεμάτο προκλήσεις. Ας δούμε αναλυτικά όμως τις προβλέψεις της Τζούλης Αγοράκη για το κάθε ζώδιο...

ΚΡΙΟΣ
Προσπάθησε να είσαι εστιασμένος στις βασικές σου ανάγκες και μην παρεκκλίνεις από το αρχικό σου σχέδιο. Ο Σεπτέμβριος θέλει προσεκτικές κινήσεις. Μην ξεφεύγεις από τη σύνεση και τη λογική και να έχεις τον Επίκουρο από κοντά. Να επιστρέφεις σε αυτόν κάθε φορά που σε πιάνει βιασύνη. Να θυμάσαι ότι στις απλές και συνετές απολαύσεις κρύβεται το μεδούλι της ζωής και ότι η βραδύτητα τις πιο πολλές φορές είναι η χρυσή τομή. Τον Οκτώβρη μην κάνεις άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού. Να θυμάσαι ότι έχουμε ανάδρομο Ερμή μέχρι τις 18/10. Τουτέστιν, τα μάτια σου δεκατέσσερα. Και μην δίνεις περισσότερα απ' όσα σου ζητούν. Ο μήνας θέλει οργάνωση και οι κινήσεις να είναι ντελικάτες (έχεις ήδη ταλαιπωρήσει τη μέση σου). Ο Νοέμβρης είναι καλός μήνας για να να πάρεις τα ρίσκα σου, αλλά και τα πάνω σου. Πρόσεξε, από κεκτημένη, μην κάνεις λάθη και μην υπερβάλεις. Η υπερβολή δεν θα σου βγει σε καλό και σταμάτα να λες αυτό που έλεγε ο Παζολίνι ότι η υπερβολή φωτίζει την αλήθεια. (Ούτε σ' εκείνον βγήκε σε καλό).

ΤΑΥΡΟΣ
Ο υπερβολικός συναισθηματισμός σε κάνει τη Μάρθα Βούρτση του ζωδιακού κύκλου. Προσπάθησε να κρατήσεις τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου ένα ρεαλιστικό μέτρο. Στον έρωτα τα θέλεις όλα και τα θέλεις εδώ και τώρα, όμως κρατά μικρό καλάθι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ακονίσεις τον Ταυρίσιο σου κυνισμό. Όσο και αν φλερτάρεις με το χθες το εδώ και τώρα είναι τα μετρητά στο χέρι. Εστίασε στο παρόν. Ο ορθολογισμός τον Οκτώβριο θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις και να κάνεις όνειρα και θα φέρεις τους στόχους σου ένα βήμα πιο κοντά. Προσπάθησε να κάνεις σταθερά βήματα στη σωστή κατεύθυνση και μην χάνεις το δρόμο σου σε ουτοπικά μονοπάτια. Να θυμάσαι ότι μέχρι τις 18/10 ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να δοκιμάσει τα νεύρα σου αλλά μπορεί να σου φέρει αναπάντεχα κάποια έσοδα που είχες ξεχάσει. Το Νοέμβρη ίσως αισθανθείς κάπως «μελανκολίκ» και με υπαρξιακό ανάθεμα. Το πιο καλό είναι να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου, να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις σου και να επαναφέρεις στη ζωή σου το δεκάλογο της χαράς. Ναι, κάνε περισσότερα πράγματα που σου δίνουν ικανοποίηση και θυμήσου και τίμα τον Ταύρο που κρύβεις μέσα σου.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Κράτα ίσια το τιμόνι και μη λοξοδρομείς. Ο Σεπτέμβριος θέλει συνέπεια, εργατικότητα και πίστη στις δυνατότητές σου. Κρατήσου μακριά από το βλαβερό χθες και μην το παίζεις Μαργαρίτα Γκοτιέ που έλεγε στον Αρμάνδο «Μακάρι να μ' αγαπούσες λιγότερο και να με καταλάβαινες περισσότερο». Τουτέστιν μη ζητάς από τους άλλους να σκέφτονται όπως εσύ, και όταν αυτό δεν γίνεται να εγκλωβίζεσαι σε μια στείρα θυματοποίηση. Εστίασε στα επαγγελματικά σου και κάνε τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις και τις αναβάλεις συστηματικά για αύριο. Το θάρρος τον Οκτώβριο ανταμείβεται, αλλά να θυμάσαι ο Ανάδρομος Ερμής μέχρι τις 18/10 θα σου κάνει νερά. Προσπάθησε να κρατήσεις και στα αισθηματικά το ζύγι γιατί χωρίς μέτρο ίσως βρεθείς μπροστά στα γνώριμά σου αδιέξοδα. Το Νοέμβριο η δουλειά θέλει προσοχή γιατί μπορεί να κάνεις λάθη από κεκτημένη. Να 'σαι επιφυλακτικός σ' αυτά που ακούς και προσπάθησε να μη χάσεις το μέτρο σου και μην αφήσεις να σε παραπλανήσουν οι Σειρήνες. Ναι, η ματαιοδοξία σου φταίει για όλα, αλλά όσο την ταΐζεις, τόσο εκείνη ψηλώνει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το Σεπτέμβριο θα έχεις αυτοπεποίθηση που θα ζηλεύουν τα άλλα ζώδια και είναι απορίας άξιο γιατί ενώ τα πράγματα φτιάχνουν, εσύ εξακολουθείς την κλάψα. Μια καλή απάντηση είναι «γιατί είμαι Καρκίνος». Δεν είναι ώρα για συναισθηματισμούς, αλλά να 'σαι σε ετοιμότητα να κρατήσεις σταθερά στα χέρια σου τις ευκαιρίες που βρέχει ο μήνας. Ο Οκτώβριος ίσως σε παραπλανήσει και μπορεί να κυνηγάς θερβαντικά ανεμόμυλους. Προσπάθησε να κρατήσεις το μυαλό σου καθαρό και μην προτρέχεις. Να θυμάσαι πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Μέχρι τις 18/10 και με τον Ερμή Ανάδρομο πρέπει ίσως να αναβάλλεις τις ριζοσπαστικές αλλαγές. Το Νοέμβριο μην σκας για πράγματα που δεν αλλάζουν. Ο μήνας σε βάζει να επιστρατεύσεις την ψυχολογική ασπίδα του «όσα πάνε κι όσα έρθουν» σου αλλά και το χιούμορ σου. Δεν πειράζει, άφησε και κάτι να πέσει κάτω. Μην είσαι συνέχεια στην πρίζα. Όσο πιο χαλαρή είσαι, τόσο πιο δεκτική θα είσαι και με τις αλλαγές. Ο μήνας μετά τις 13/10 σου δίνει ευκαιρίες και δώρα ή έναν αέρα ανανέωσης στην αισθηματική σου ζωή.

ΛΕΩΝ
Ο Σεπτέμβριος σε βάζει σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι από το οποίο βγαίνεις κερδισμένη,  αφού έχεις βρει την χρυσή οδό της διπλωματίας. Επιτέλους σου πήρε καιρό, αλλά κατάλαβες ότι όταν κρύβεις λόγια και δεν φανερώνεις με τη μια όλα σου τα χαρτιά, βγαίνεις κερδισμένη. Ο Οκτώβριος σε φέρνει πιο κοντά στις επαγγελματικές ευκαιρίες. Αν τεντώσεις το χέρι σου με πείσμα μπορεί και να τις πιάσεις. Να θυμάσαι όμως πως αν έχεις να πάρεις οριστικές αποφάσεις να το κάνεις μετά τις 18/10 που Ερμής έρχεται πάλι στα ίσια του. Το Νοέμβριο βγες έξω με φίλους, γνώρισε κόσμο, μίλα, ερωτεύσου. Αρκετά έμεινες μέσα στο προστατευτικό σου κουκούλι. Καιρός να πεταλουδίσεις, καιρός να αφήσεις το κινητό και να αναλάβεις δράση. Ναι, αυτός μπορείς να 'ναι ο γλυκός Νοέμβρης της καρδιάς σου και ενώ όλοι περιμένουν το χειμώνα, εσύ να έχεις μια ερωτική Άνοιξη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Τρέχεις και δεν φτάνεις, αλλά από την άλλη, καιρό τώρα το επιθυμούσες αυτό το τρέξιμο και νιώθεις ξανά ζωντανή. Το Σεπτέμβριο θα αισθανθείς ότι χωράς πάλι στα παπούτσια σου. Αρκεί να ξέρεις στο όνομα ποιου πράγματος (ακριβώς) τρέχεις και να σταματήσεις αφενός όταν φτάσεις στο στόχο σου. Δηλαδή, ότι πρέπει να προσέξεις την κεκτημένη σου ταχύτητα και να μην το παρακάνεις. Τον Οκτώβριο περνάς ξυστά από τις ευκαιρίες, αλλά φρόντισε και να τις αδράξεις. Ο μήνας δίνει ώθηση στα σχέδιά σου και η αυτοπεποίθησή σου είναι στα πάνω της, αλλά δεν πρέπει όταν οι ευκαιρίες περνούν εσύ να κοιτάς αλλού. Με τον ανάδρομο Ερμή μέχρι τις 18/10 καθυστέρησε υπογραφές. Το Νοέμβριο η γιαγιά της αυτοβελτιώσης, η Louise Hey, σου ψιθυρίζει στο αυτί ασκήσεις αυτοπειθαρχίας. Ναι, η πρόκληση είναι να πιστέψεις πάλι στον εαυτό σου και στις καλές προθέσεις των άλλων. Όσο για τα ερωτικά σου, βιώνεις μια ανθοφορία μέσα στο φθινόπωρο. Τράβηξε ευθεία μπροστά και μην κοιτάς πίσω.

ΖΥΓΟΣ
Ο Σεπτέμβριος κρύβει εκπλήξεις. Ένας παλιός έρωτας που επιστρέφει ανανεωμένος; Μια καινούργια γνωριμία που θα σε ξελογιάσει;  Ό,τι και αν είναι αυτό,  ο μήνας  έρχεται με έναν ερωτισμό που στάζει μέλι. Pas mal du tout. Λες και η Αφροδίτη, πριν αποχωρήσει από το ζώδιό σου για να εγκατασταθεί σε αυτό του Σκορπιού, σε χτύπησε με το μαγικό της ραβδί, και σου έφερε τα δώρα της στο παραπέντε. Ο Οκτώβριος μπαίνει με ανεξόφλητες επιταγές των περασμένων μηνών, έτσι ξεχρεώνεις για παρελθοντικές καταστάσεις και νιώθεις το άδικο του πράγματος να πλανάται μπροστά σου. Υπομονή, τελείωνε με τη λυπητερή, έρχονται καλύτερες μέρες. Δηλαδή, κάνε τη δύσκολη δουλεία για να μην τη βρεις πάλι μπροστά σου. Και σταμάτα να λυπάσαι τον εαυτό σου. Ανάλαβε τις ευθύνες σου, λύσε ό,τι λύνεται και προχώρα. Το Νοέμβριο μη σε πιάσουν οι ευαισθησίες και τα «γιατί σε μένα;». Ο μήνας φέρνει πολλές ευκαιρίες, όμως πρέπει να τελειώνεις με ό,τι σε κρατάει πίσω. Μετά τις 13/10 οι ευκαιρίες θα πέφτουν βροχή για αυτό φρόντισε να μην κρατάς ομπρέλα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το Σεπτέμβριο ίσως έρθουν στην επιφάνεια κάποια οικογενειακά θέματα που έκαναν καιρό τώρα «τζιζζζ» και δεν ήθελες να τ' αγγίξεις. Όμως ο μήνας σου δείχνει με κάθε τρόπο ότι αν δεν τελειώνεις με το χθες, δεν θα υπάρξει ούτε σήμερα ούτε αύριο. Κάνε λοιπόν την άχαρη δουλειά και προσπάθησε να μείνεις προσηλωμένος στο στόχο σου αλλά και στα δυο-τρία πράγματα που τελικά σου δίνουν χαρά. Και να θυμάσαι: ακόμα και ο πρίγκιπας του παραμυθιού, πριν βρει τη Σταχτοπούτα, ένιωθε σαν ένας κοινός πλασιέ παπουτσιών. Τον Οκτώβριο και με τον ανάδρομο Ερμή μπορεί τις πρώτες μέρες του μήνα να νιώσεις μια κούραση (ακόμα και την κούραση των προσδοκιών), αλλά μην εγκαταλείπεις. Θυμήσου ότι μετά τις 18/10 που ισιώνει ο ανάδρομος Ερμής όλα θα ναι πιο ρόδινα. Οκ, είναι γεγονός ότι έφαγες πολύ ξύλο, αλλά μεταξύ μας, έδωσες και πολύ ξύλο. Τα πράγματα πάνε σε αποκλιμάκωση, γι' αυτό σφίξε τα δόντια και συνέχισε μέχρι να βγεις σε ξέφωτο. Το Νοέμβριο ειδικά, μετά τις 15/11, τα αισθηματικά σου πάνε απ' το καλό στο καλύτερο και μπορεί να ακούσεις και στη διαπασών το Foule Sentimentale, αρκεί να κάνεις σχέδια έχοντας πρώτα ρωτήσει τον ξενοδόχο.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Σεπτέμβρης έρχεται με πολλές ευθύνες, με πολλά πήγαιν' έλα και επαφές και φέρνει και «απλήρωτους» λογαριασμούς που ανήκουν στο παρελθόν, αλλά τώρα έχουν την τιμητική τους και πρέπει να διευθετηθούν. Έτσι, έχεις ένα αίσθημα δυσαρέσκειας, αλλά από την άλλη βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι τα πράγματα έχουν εξελιχθεί δίκαια και ότι αν το πάρεις απόφαση θα προχωρήσεις. Οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν, αρκεί όμως να πάρεις τα ρίσκα σου. Και στα αισθηματικά κάνε τα ξεκαθαρίσματά σου και μην λες μισόλογα. Τελείωσε την πρότασή σου, συνδέσου με το  δημιουργικό κομμάτι του εαυτού σου και μην κάνεις πίσω από υπερβολική ευαισθησία ή συναισθηματισμό. Τουτέστιν, αν έχεις πάρει κάποιες αποφάσεις πήγαινε τις μέχρι τέρμα. Και τον Οκτώβριο πρέπει να σφίξεις αποφασιστικά τα δόντια. Πάρε μετά τις 18/10 τα ρίσκα σου, αυτό το διάστημα ευνοεί τους τολμηρούς. Αρκετά έμεινες στο προσκήνιο. Καιρός να βγεις μπροστά. Το Νοέμβριο μην φοβάσαι να δεις την αλήθεια κατάματα και να δηλώσεις τι νιώθεις. Αν αισθάνεσαι βέβαια ότι βρίσκεσαι μέσα στο μάτι της αντίφασης και δη του κυκλώνα, χρειάζεται να αγοράσεις χρόνο και να ξανασκεφτείς τα πράγματα. Αν όμως η καρδιά σου έχει ανοίξει τότε πρέπει να βρεις κι εσύ το κουράγιο να υπηρετήσεις τις επιθυμίες σου. Με κλειστά τα τσάκρα της καρδίας δουλειά δεν γίνεται. Μόνη σου θα ανοίξεις το πορτάκι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Σεπτέμβριος σού ανάβει πράσινο φως σε όλα. Πήγαινε κατά πάνω στους στόχους σου. Ο μήνας ειδικά μετά τις 15/09 σου κάνει συμπαντικές πλάτες και σου λέει ότι πρέπει να βρεις έναν έξυπνο τρόπο να προωθήσεις τα ζητήματά σου. Σε κάθε περίπτωση μην κάνεις βήματα προς τα πίσω από φόβο ότι μπορεί κάποιος να σε απογοητεύσει. Κάνε τα πράγματα καθαρά στους άλλους και τόλμα να πεις ανοιχτά ποια είναι τα θέλω σου. Οικονομικά έρχονται καλύτερες μέρες. Ο Οκτώβριος προσφέρεται για εκτόνωση οπότε μην κάνεις το λάθος και μετατρέψεις τη δυνατότητα για  χαρά σε μιζέρια. Τουτέστιν, απόφυγε τις «εύφλεκτες» συζητήσεις και μην θέλεις μέσα σε ένα βράδυ να λύσεις όλα τα παρελθοντικά ζητήματα που σε είχαν πονέσει. Καθόλου παράξενο αν έχεις επιστροφές απ' το παρελθόν ειδικά μέχρι τις 18/10.  Το πιο έξυπνο που έχεις να κάνεις είναι  να το ρίξεις έξω και να διασκεδάσεις. Το Νοέμβριο με σκληρή δουλειά θα δεις ότι τα πράγματα μπορεί να ξεμπλοκάρουν. Μην χρονοτριβείς και μην αφήνεις για αύριο αυτά που μπορείς να κάνεις σήμερα. Ο μήνας σού δίνει ευκαιρίες και τη δυνατότητα να αδράξεις τη στιγμή. Κοίταξε πως θα περάσεις τη γραμμή σου χωρίς να παραβιάσεις τη γραμμή των άλλων. Και ρίξ'το και έξω. Ιδανικός μήνας για το φλερτ το επιούσιο και ό,τι ήθελε προκύψει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Σου έχει βγει μια μεγάλη ανάγκη να φύγεις τρέχοντας (παρόλο που τώρα επέστρεψες), μακριά απ' όλα και κυρίως από όσα σε ζορίζουν περισσότερο. Με έκπληξη διαπιστώνεις ότι δεν σου έχουν μείνει και πολλά φύλλα στην τράπουλα και ότι δεν έχεις άλλες αντοχές. Αυτό σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στα αληθινά σου θέλω και σε βάζει να παίξεις το παιχνίδι έξυπνα ακόμα και αν χρειαστεί να μπλοφάρεις. Ο Σεπτέμβρης ειδικά μετά τις 15/09 σου φέρνει τύχη, ακόμα και εκεί που τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα. Αρκεί να το πάρεις απόφαση και όσο κι αν βγάζεις φλύκταινες και μόνο που το ακούς, πράγματι έρχεται η ώρα που κάθε κατεργάρης κάθεται στον πάγκο του. Τον Οκτώβριο κάνε τη δουλειά σου καθαρά  και μην έλκεσαι από το παρασκήνιο, δηλαδή  κράτα το στόμα σου κλειστό και μην πέσεις στην παγίδα  να παρασυρθείς από καταστάσεις που μοιάζουν δελεαστικές οι οποίες όμως κρύβουν μέσα τους μεγάλες παγίδες. Τα οικονομικά σου ακόμα σε απασχολούν, όμως με το  άγχος και το στρες το μόνο που κάνεις είναι να βάζεις στον εαυτό σου ακόμα ένα εμπόδιο. Βαθιές αναπνοές και πήγαινε κατά πάνω στην πρόκληση. Τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη ίσως σε πιάσει Νοσταλγίτιδα, και να θυμάσαι ακόμα και τι έγινε το 1999. Αρκετά με το παρελθόν και με τις σκέψεις που σε ρίχνουν έξω. Αρκετά με το δράμα που το φοράς κατάσαρκα. Ο μήνας ειδικά μετά τις 15/11 σου λέει εστίασε στο εδώ και τώρα και θυμήσου ότι είσαι ένας απίθανος Υδροχόος που απ' το τίποτα μπορεί να δημιουργήσει τα πάντα. Γίνε και πάλι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και άφησε τα πράγματα να λειτουργήσουν προς όφελός σου. Τουτέστιν για ακόμα μια φορά πρόσεξε τα αυτογκόλ και ενίσχυσε τον ερωτισμό σου μ' ό,τι μέσο διαθέτεις.

ΙΧΘΥΣ
Αυτόν το Σεπτέμβρη κράτα το τιμόνι σφιχτά στα χέρια σου. Εντάξει, έχεις μαζέψει πολλά αλλά ακόμα και ο τρόπος που τα διαχειρίζεσαι κάτι δείχνει. Ο μήνας μετά τις 15/09  σου λέει πρόσεξε μαζί με τα ξερά μην ξεριζώσεις και τα χλωρά. Προσοχή, λοιπόν, στο ξεχορτάριασμα. Τα οικονομικά σου είναι εύφλεκτα, αλλά έχεις ευκαιρία να τα συμμαζέψεις αν περιορίσεις εκείνον τον εαυτό που αργά τη νύχτα χαζεύει ακόμα και το marketplace και κάνει άσκοπες αγορές. Τον Οκτώβριο, με τον ανάδρομη Ερμή, πρέπει να διπλοτσεκάρεις τα πάντα. Έχεις βρει όμως έναν ρυθμό και παρουσιάζονται ευκαιρίες στα αισθηματικά σου. Μην τα περιμένεις όλα στο πιάτο. Δώσε αυτό που θέλεις να λάβεις. Όλος ο μήνας, ειδικά μετά τις 18/10, σε βοηθά να είσαι πιο δίκαιος και να δεις τα πράγματα λίγο έξω από εσένα. Ναι, ο καλύτερος τρόπος για να κρίνεις τις καταστάσεις είναι να αποστασιοποιηθείς λίγο από αυτές και να έχεις τη μεγάλη εικόνα. Το Νοέμβριο η φαντασία και οι ωραίες ιδέες σε βάζουν να κάνεις ένα άλμα. Αν είναι μικρό, έχει καλά. Αν είναι μεγάλο μπορεί να βρεθείς στο κενό. Πρόσεξε δηλαδή τις δοσολογίες σου, το  μέτρο και την υπερβολή. Στηρίξου στις καλές ιδέες σου και μην παρασύρεσαι στις χίμαιρες του μυαλού σου. Ο μήνας φέρνει και αισθηματικές ευκαιρίες, ζητά από εσένα να είσαι μεν ευφάνταστη, όχι όμως υπερβολική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHARE