ζώδια προβλέψεις
Φωτογραφία: Unsplash/ Elen Yatsenko
ΖΩΔΙΑ

Αστρολογία: Ο Ερμής μπαίνει στον Αιγόκερω -Ποια ζώδια ευνοείKριός

Αυτή την εβδομάδα η δημιουργικότητά σου χτυπάει ταβάνι και το μυαλό σου τρέχει και γεννάει ωραίες ιδέες που δεν μένουν μόνο στη θεωρία αλλά περνάς και στην πράξη. Εύγε. Ο Ερμής περνάει στις 13/12 στον Αιγόκερω και η επικοινωνία είναι στα πάνω της. Νιώθεις σιγουριά, τα λες και καλά και μόνο κερδισμένη έχεις να βγεις. Και ο Άρης περνάει στον Τοξότη και έρχεται να σε κάνει αεικίνητη και να σου δώσει ηφαιστειακή ενέργεια. Η συμβουλή της εβδομάδας είναι να κρατήσεις χαμηλό προφίλ (ολίγον τι δύσκολο για σένα αυτό βέβαια!), να παραμείνεις σταθερός Κριός και να μη γίνεις κριός με ύψιλον και το τόνο στη παραλήγουσα (ναι, κρύος!) και να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται πάντα οι άλλοι να συμφωνούν μαζί σου, όπως επίσης δεν χρειάζεται να έχεις πάντα δίκιο. Τουτέστιν, όταν δεν γίνεται το δικό σου δεν ωφελεί μετά να είσαι ψυχρή και να κάνεις μούτρα, είναι εντελώς παιδική συμπεριφορά.

Ταύρος

Η σύνοδος Αφροδίτη-Πλουτώνα σου κάνει νόστιμα «αστρομαγειρέματα» και σε βοηθά να πάρεις σημαντικές αποφάσεις και να υλοποιήσεις τις καλές ιδέες σου, σε βοηθά όμως και να συνδεθείς με τον πρακτικό Ταύρο που κρύβεις μέσα σου. Βέβαια, άνευ λόγου και αιτίας, και ενώ τα πράγματα δεν πάνε διόλου άσχημα, βιώνεις ένα επικοινωνιακό και εσωτερικό αλαλούμ και τα νεύρα σου έχουν γίνει κομφετί σε ένα πάρτι ανασφάλειας και προβληματισμού με σένα επίτιμο καλεσμένο. Παρόλη την εσωτερική πίεση προσπάθησε να διασκεδάσεις τις ανασφάλειες και να ξαναβρείς το χιούμορ και το κέφι σου. Τουτέστιν, μη τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά και ρίξτο και λιγάκι στη τρελή τραγουδώντας «total eclipse of the heart». Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και θα γίνουν για καλό, αρκεί να μην είσαι τόσο δύσπιστη και επιφυλακτική.

Δίδυμοι

Αυτή τη βδομάδα είναι σαν να βρίσκεσαι στο επίκεντρο των εξελίξεων (κατά βάθος άλλο που δεν ήθελες) αλλά είναι φανερό ότι βιώνεις εσωτερικά μια ανάγκη για backstage δράση που θα σου ξεσφίξει το ζωνάρι και θα σε ξεκουράσει! Φευ, όσο και να ονειρεύεσαι ένα spa πρέπει να ριχτείς με πάθος στη δουλειά γιατί σε περιμένουν πολύ καλές ευκαιρίες που δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Mε τον Ερμή να εισέρχεται στις 13/12 στον Αιγόκερω είναι πολύ καλό διάστημα για να μην αφήσεις καμιά ευκαιρία να πέσει κάτω. Επίσης, σταμάτα να σκέφτεσαι αν οι κινήσεις σου είναι αρεστές στους άλλους, κάνε ό,τι σε ευχαριστεί, χωρίς λογοκρισία. Άκου την καρδιά σου και κάνε ό,τι σε οδηγεί το συναίσθημα, χωρίς να βάλεις για ακόμα μια φορά το αναλυτικό σου κεφάλι να μπει ανάμεσα στην καρδιά και τα καταστρέψεις όλα.

Καρκίνος

Η σύνοδος Αφροδίτη-Πλούτωνα είναι σαν να σου δίνει επίστρωση γοητείας. Έτσι, στο ραδιόφωνο της ζωής σου αλλάζεις συχνότητα και πιάνεις σταθμό με πιο slow κομμάτια. Ο ερωτισμός είναι πάλι στην επιφάνεια και δεν θα είναι καθόλου περίεργο αν έχεις αυτή τη βδομάδα έναν αναπάντεχο φλερτ που πολύ θα σε ανανεώσει. Ναι, αυτή τη εβδομάδα εστιάζεις στις απολαύσεις. Τουτέστιν, οι ρυθμοί σου αποκτούν ένα πιο αργό tempo. Μόνο την κυκλοθυμία σου πρόσεξε, γιατί τη φοράς στο δεξί σαν κόσμημα. Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να μην αποφεύγεις να λύσεις τους γρίφους που εσύ ο ίδιος του έθεσες. Άφησε το παρελθόν να μην σε επηρεάζει άλλο. Ό,τι έγινε, έγινε, το νερό πίσω δεν γυρνάει, το' πε και ο Ηράκλειτος αιώνες πριν. Προχώρα λοιπόν στις καλές μέρες που ναι μπροστά και άσε πίσω τα παλιά που μόνο δέσμια του χθες σε κρατάνε. Επένδυσε στο καινούργιο και στις ευκαιρίες που θα έχεις.

Λέων

Ο Ερμής εισέρχεται στον Αιγόκερω στις 13/12 και σου φέρνει ένα σωρό καλές ευκαιρίες που καλείσαι όμως να τις αρπάξεις με ταχύτητα φωτός. Η πρόκληση της εβδομάδας είναι να αδράξεις τη στιγμή. Και οι σχέσεις σου θέλουν γρήγορο χειρισμό και να στρίψεις το τιμόνι αν πάει να βρει τοίχο. Τον τελευταίο καιρό έρχονται πράγματα στη ζωή σου ως food for thought και εσύ από την πολλή σκέψη έχεις βαρυστομαχιάσει. Πιες λίγη σόδα ανεμελιάς και μην τα παίρνεις όλα τόσο κατάκαρδα. Η σωτηρία της ψυχής είναι μια τέχνη και μια απόφαση που λέει και ο ποιητής. Πάρε λοιπόν την απόφαση να χαλαρώσεις και να αφουγκραστείς τις αληθινές σου ανάγκες. Κυρίως βάλε πάλι το χιούμορ στην πρίζα. Μόνο ο εαυτός σου μπορεί να σε πάει στο ξέφωτο που θες κάνεις άλλος και για να γίνει αυτό πρέπει να το ρίξεις και λίγο στην τρελή.

Παρθένος

Η σύνοδος Αφροδίτη–Πλούτωνα φωτίζει σαν προβολέας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου αλλά αυτό το φως του μπορεί να παιχνιδίσει αδιάκριτα και να φέρει εικόνες που δημιουργούν ψευδαισθήσεις. Για αυτό, μην ξεχάσεις να βάλεις τα γυαλιά του ρεαλισμού γιατί μπορεί εύκολα να την πατήσεις και να οδηγηθείς σε λάθος συμπεράσματα. Ο Ερμής στις 13/12 εισέρχεται στον Αιγόκερω και θα σου δώσει μεγάλη ώθηση σε ό,τι θες να κάνεις. Παράλληλα θα αισθάνεσαι ένα μπουστάρισμα στην αυτοπεποίθησή σου. Φρόντισε αυτή τη βδομάδα και το μέσα αλλά και το έξω σου. Όπως είχε πει και η Σοφία Λόρεν: «Ομορφιά είναι πώς αισθάνεσαι μέσα σου και αυτό καθρεπτίζεται στα μάτια σου. Δεν είναι κάτι σωματικό». Έτσι λοιπόν άφησε και εσύ άσε να αναβλύσει ελεύθερα όλο αυτό που έχεις μέσα σου και έχει μείνει καιρό τώρα καταπιεσμένο.

Ζυγός

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα φέρνει στην επιφάνεια τις πραγματικές και βαθύτερες ανάγκες σου. Θέλεις να διαθέσεις χρόνο για τον εαυτό σου και να τον κανακέψεις. Σε ακούμε να τραγουδάς «Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη μου στα μεγάλα νησιά του μυαλού και του χάρτη μου». Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθεις ότι χρειάζεσαι να ανασυνταχτείς και αυτό θα γίνει αν δώσεις χρόνο με τον εαυτό σου. Να τον διεκδικήσεις, αρκεί να βρεις τον σωστό φορτιστή για την εσωτερική μπαταρία σου. Στις 13/12 ο Ερμής εισέρχεται στον Αιγόκερω και είναι ευκαιρία να πεις όλα αυτά που νιώθεις εδώ και καιρό με τα σωστά λόγια. Συναισθηματικά, πάρτο απόφαση, αν δεν ιδρώσεις το φανελάκι κανείς δεν μπορεί να πειστεί ότι είσαι παίκτης και το λέει η καρδιά σου. Τουτέστιν, όχι άλλα λόγια, μόνο πράξεις. Και να θυμάσαι, κάθε φορά που πληγώνεις τον σύντροφό σου μετά πληγώνεσαι πιο βαθιά εσύ. Μην αφήνεις να γίνεσαι όχημα θυμού.

Σκορπιός

Με τη σύνοδο Αφροδίτη-Πλούτωνα στις 11/12 στον Αιγόκερω, μπορείς να ανακαλύψεις τη μυστική φόδρα των πραγμάτων. Για αυτό, μην εκπλαγείς για τίποτα, καθώς είναι μια βδομάδα αποκαλύψεων Στις 13/12 ο Ερμής περνάει στον Αιγόκερω και πρέπει να σηκώσεις τα μανίκια και να στρωθείς, καθώς φέρνει δουλειές με φούντες και νέα ξεκινήματα. Ναι, νέα ξεκινήματα οικονομικά και συναισθηματικά, νέες αφετηρίες που θα σε ξαναγεμίσουν ελπίδα και θα γίνουν η βάρκα που θα σε ταξιδέψει στο πολλά υποσχόμενο άγνωστο. Σε γνώριμα λημέρια δηλαδή, καθώς το «μυστήριο» και το άγνωστο σου ταιριάζουν ταμάμ. Πριν ξεκινήσεις όμως τα ταξίδια της καρδιάς θυμήσου να κλείσεις στο ντουλάπι με τα άχρηστα, Αισιοδοξία; Ναι, αισιοδοξία Σκορπιέ αυτό ειναι που χρειάζεσαι: Α Ι Σ Ι Ο Δ Ο Ξ Ι Α

Τοξότης

Ο Ερμής στον Αιγόκερω μοιάζει με ένα φωσφόριζε μαρκαδοράκι που σου χαρίζει τα άστρα και με αυτό υπογραμμίζεις τις διαπροσωπικές σου σχέσεις σαν ένα SOS που πρέπει να ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά. Οι σχέσεις θέλουν χρόνο και κόπο για να στεριώσουν και συ καμιά φορά το ξεχνάς, παρασυρμένος στους αιθέρες της ανεξαρτησίας σου, Τοξότη πρόσεχε για να έχεις. Είπαμε να πάρεις τον αέρα σου αλλά εσύ το παράκανες και πήραν αέρα και τα μυαλά σου. Η πρόκληση της εβδομάδας είναι να δώσεις χρόνο σε όσους αγαπάς και να τους πλησιάσεις ουσιαστικά. Η σύνεση και η αυτοσυγκράτηση, θα σε βοηθήσουν. Να θυμάσαι: δεν ζουν όλοι με τους δικούς σου ρυθμούς και δεν μπορούν και να προσαρμοστούν και εύκολα στο τρόπο ζωής. Αttention λοιπόν με τις αναταράξεις και να θυμάσαι να' σαι δίκαιος.

Αιγόκερως

Αυτή τη βδομάδα πρέπει να προσέξεις εσένα και μόνο εσένα γιατί μπορεί να σου βγουν μικροθεματάκια με την υγεία σου. Σαν το σύμπαν να σου υπενθυμίζει ότι η πολλή δουλεία τρώει τον αφέντη. Εσύ σκέφτεσαι βέβαια τα λόγια του Wollinski που έλεγε «ευτυχώς που ο κόσμος δεν πάει καλά γιατί θα ήταν ανυπόφορο να τα πήγαινα άσχημα, σε έναν κόσμο που τα πήγαινε καλά». Ναι, οι μέρες απαισιοδοξίας σου χτυπούν την πόρτα, αλλά εσύ δεν πρέπει να κάνεις το λάθος και να ανοίξεις. Αν το σύμπαν δει την καλή σου θέληση, μπορεί να σε λυπηθεί και να δώσει χείρα βοηθείας. Με τον Άρη στον Τοξότη όλες τις δυσκολίες της καθημερινότητας τις κάνεις κοκτέιλ με γεύση ηττοπάθειας και το σερβίρεις στους κοντινούς σου ανθρώπους. Μέγα λάθος. Αν από κάπου μπορείς αντλήσεις δύναμη αυτοί είναι μόνο όσοι σε αγαπάνε και τους αγαπάς. Μην ξεσπάς άδικα πάνω στους οικείους και αν διατηρήσεις μια πιο αισιόδοξη στάση η βδομάδα έχει να σου δώσει δώρα.

Υδροχόος

Ο Ερμής στον Αιγόκερω σε συνδέει και πάλι με το παλιό καλό εαυτό σου που όταν θέλει κάτι ξέρει να το διεκδικεί και να το κερδίζει. Φέρνει δημιουργικότητα και σε παρακινεί να ποντάρεις και πάλι στην υδροχοΐσια έμπνευσή σου. Βάλτη λοιπόν στην πρίζα, επωφελήσου και προχώρησε στα επαγγελματικά σου σχέδια. Βέβαια, τσέκαρε διπλά τους χάρτες των διαδρομών σου γιατί μπορεί να κρύβονται εξαπατήσεις στα στενά περάσματα. Μην αφήσεις βλαβερά πάθη να σε ρίξουν έξω και μη χαλάσεις τη ζαχαρένια άνευ σοβαρού λόγου. Ο έρωτας είναι μια «ευφορική οδύνη» όπως έχει πει ο Μπρυκνέρ. Αν δεν διακινδυνεύσεις να πονέσεις δεν μπορείς να αγαπήσεις. Οπότε δες αν τελικά θέλεις να μπεις στο χορό και να χορέψεις.

Ιχθύς

Ο Ερμής στον Αιγόκερω απ τις 13/12 φέρνει ευκαιρίες αλλά και τα του οίκου σου στο προσκήνιο. Το καταφύγιό σου χρειάζεται τη φροντίδα σου και την προσοχή σου. Και προσοχή δεν σημαίνει πανικός και κάνω το ένα λάθος δίπλα στο άλλο. Προσπάθησε να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά, μην πελαγώσεις στη θάλασσα των υποχρεώσεων -το έχεις και εύκολο, καημένο ψαράκι, να πελαγοδρομείς. Αυτή η βδομάδα όμως σε βοηθά να ρίξεις τους τόνους και να βάλεις μια σχετική τάξη στα άλυτα θέματα σου. Επωφελήσου. Και να θυμάσαι: όσο κι αν νομίζεις ότι δεν το έχεις, είσαι ικανή να σηκώσεις, αν χρειαστεί, όλο το βάρος του πλανήτη στην πλάτη σου. Οι λύσεις στα προβλήματά σου έρχονται, αρκεί να θελήσεις να ξεμπερδέψεις το κουβάρι σου. Και να αποκαλύψεις τη δύναμη σου που την κρατάς κλεισμένη στο μπαούλο.

SHARE