Χριστούγεννα ζώδια
Φωτογραφία: Shutterstock
X-MAS MOOD

Ζώδια Χριστουγέννων: Τι φέρνει το τετράγωνο Κρόνου- Ουρανού, λίγο πριν φύγει ο χρόνος;


Το τετράγωνου Κρόνου -Ουρανού, που ολοκληρώνεται σήμερα 24 Δεκεμβίου, Παραμονή Χριστουγέννων, θα συνεχίζει να μας επηρεάζει και κατά την διάρκεια του νέου έτους, αλλά ευτυχώς όχι με την ίδια ένταση.

Ο Κρόνος, ο πλανήτης των περιορισμών, του ελέγχου και της καταπίεσης, έρχεται αντιμέτωπος με τον μεγάλο εχθρό του τον Ουρανό, που αντιπροωπεύει την ελευθερία και την επανάσταση. Αυτό που θα πρέπει όλοι να κάνουμε, είναι να δείξουμε ψυχραιμία και να κινηθούμε έξυπνα και διπλωματικά, αυτές τις μέρες που έχουν την δική τους ένταση.

Παρόλο που η πίεση θα είναι έντονη, με όλες τις υποχρεώσεις κυριολεκτικά να μας πνίγουν, ας έχουμε στο μυαλό μας τις στιγμές χαλάρωσης που έρχονται το Σαββατοκύριακο με τους αγαπημένους μας και ας κάνουμε υπομονή.

Αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο:

 Kριός:

Θες να αλλάξεις σπίτι, χρώμα στους τοίχους, στα έπιπλα και στα μαλλιά σου. Θέλεις να τους αλλάξεις και τα φώτα και τον αδόξαστο μαζί, σε όποιον μέσα στη χρονιά σε ταλαιπώρησε.Αυτό όμως που πρέπει να αλλάξεις αυτή τη βδομάδα  είναι τη διάθεση σου γιατί  με μάτι που γυαλίζει και δεν έχεις τη ψυχραιμία να στρίψεις σωστά το τιμόνι. Αν το σκεφτείς ο απολογισμός της χρονιάς δεν σε βγάζει με το ταμείο μείον, αφού έγιναν και ένα σωρό ωραία πράγματα. Γέμισε τη ψυχή σου ευγνωμοσύνη. Η πρόκληση της βδομάδας είναι να γαληνέψεις και να ξεσφίξεις το λουρί από όσα σε ζορίζουν. Στο χέρι σου είναι.Όπως έλεγε και ο ποιητής: η γαλήνη της ψυχής είναι μια τέχνη, και μια απόφαση. Μόνο μέσα από μια χαλαρή διάθεση μπορείς να πετύχει τους στόχους σου. Στον έρωτα να θυμάσαι αυτό που δίνεις, παίρνεις. Οπότε να σαι γενναιόδωρος εκεί που παίζονται τα συναισθήματα.

Ταύρος:

Η Αφροδίτη από το ζώδιο του Αιγόκερου δυναμιτίζει τον αισθησιασμό σου και μπορεί πρόσφατα να νικήθηκες στη γη της Γεδρωσίας, αλλά τώρα θα πάρεις πανηγυρικά το αίμα σου πίσω. Βέβαια εκεί που πας να ηρεμήσεις κάτι σου κουνάει το κόκκινο πανί και δεν σ αφήνει σε ηρεμία. Αυτό το «κάτι» ακούει στο όνομα της αυτοκαταστροφής σου, αφού έχεις γίνει Ταύρος και Ταυρομάχος μαζί. Προσοχή και στην αφηρημάδα σου. Είναι σαν να ξεχνάς τα αλάρμ της ζωής σου ανοιχτά και να αδειάζει η μπαταρία. Αυτή τη βδομάδα ίσως έχεις μικροσκοτούρες, όμως το μεγάλο έργο είναι αισιόδοξο, όπως και το φινάλε της χρονιάς. Σε κάθε περίπτωση αυτή εδώ είναι μια  περίοδος αλλαγών, και όσο καταφέρνεις να διατηρείς το χιούμορ σου, τόσο πιο ανώδυνες και διασκεδαστικές θα είναι αυτές οι αλλαγές, αφού τη νέα χρονιά σε περιμένουν σοβαρές προκλήσεις.

Δίδυμος

Στα επαγγελματικά κάτι  ψευτο-κάνεις την τελευταία βδομάδα του χρόνου. Σαν να πείσμωσες και να θες οπωσδήποτε να δεις αποτέλεσμα. Τα θέματα σου ευτυχώς τσουλάνε ακόμα και με βοηθητικά ροδάκια. Το συναίσθημα είναι αυτό που θέλει μεγάλη προσοχή γιατί είναι σαν τη λερναία ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι και εμφανίζεται ένα άλλο. Θέλεις να κάνεις μια καινούργια αρχή (ολοκαίνουργια) αλλά δεν ξέρεις που βρίσκεται η αφετηρία, αφού στη Μονόπολη της ζωής σου όλα είναι κάπως μπερδεμένα. Πώς να βρεις την άκρη; Σε ακούμε να ρωτάς. Μόλις ανοίξεις τα μάτια σου και φύγεις από το τριπάκι του πανικού (και της υστερίας), θα δεις πιο καθαρά τα σχήματα. Να σαι αποφασισμένη, να σαι ειλικρινής και δίκαια εκεί που παίζονται τα συναίσθηματα.

Καρκίνος

Τα επαγγελματικά σου παίρνουν τα πάνω τους, γιατί πήρες και εσύ τα πάνω σου και έχεις αποφασιστικότητα και στο βλέμμα αλλά και στη γροθιά που χτυπάς πάνω στο τραπέζι. Μπράβο, αντιγράφεις σκληρούς κινηματογραφικούς ήρωες πολύ πειστικά και γίνεσαι αλάνι πρώτης ποιότητας όταν το θες. Εύγε Κακρινάκι, καιρός ήταν να δούμε τον δυναμισμό σου.Και στην προσωπική σου ζωή έχει αρχίσει ένα  ατέρμονο μπλα μπλα, που σε κάνει να γρυλίζεις σαν αδέσποτο που έχει φάει πολλές κλοτσιές. Και ενώ στο κούτελο γράφεις «μην ενοχλείται»,  η όλη  χορογραφία του σώματος σου δηλώνει ότι θέλεις  τελικά την ταλαιπωρία σου και θέλεις και κάποιος άλλος να φταίει.Το σοφό σύμπαν λέει κράτα το δυναμισμό αλλά να σαι δίκαιος και να προσέξεις μην μαζί με τα ξερά κάψεις και τα χλωρά.

Λέων

Αυτή τη βδομάδα μπορείς να προωθήσεις και να αλλάξεις αρκετά πράγματα από αυτά που έχουν σκαλώσει. Αρκεί να ξεσκαλώσεις λίγο το μυαλό σου από τις ιδεοληψίες σου. ( και τις εμμονές σου) .Οι συναισθηματικές  ανάγκες  έχουν πάρει μορφή. Το που θα στρίψεις το τιμόνι είναι καθαρά δική σου υπόθεση. Κάνε ότι καταλαβαίνεις αρκεί να μην πιαστείς κορόιδο μόνο και μόνο επειδή νιώθεις πιο ευάλωτη λόγω εορτών. Το πιο σημαντικό αυτή την ώρα είναι να ξεκολλήσεις από το προσωπικό σου βάλτο. Εν ανάγκη ζήτα κάποιο άλλο ζώδιο λιγότερο “βαλτωμένο” να σε τραβήξει στην επιφάνεια. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βαδίσεις στη νέα χρονιά με την πεποίθηση ότι μπορείς να γυρίσεις σελίδα όποια στιγμή θέλεις (και πράγματι μπορείς).

Παρθένος 

Καλή  η εβδομάδα για να προωθήσεις τη πραμάτεια σου. Πολύ καλή γιατί το χέρι σου είναι σταθερό και δεν τρέμει. Πως το κατάφερες τώρα αυτό είναι απορίας άξιο, αφού έχεις καιρό να κάνεις διαλογισμό και να συνδεθείς με την εσωτερική σου φωνή. Ας είναι. Πάρε αυτή την συγκυρία σαν ευκαιρία  να πας τα πράγματα σε άλλη πίστα. Το ίδιο ισχύει και για τον έρωτα αλλά εκεί πρέπει να βρεις το θάρρος να πεις τις αλήθειες σου και κυρίως να παραδεχτείς τα σφάλματα σου, πριν κλείσει ο χρόνος και να κάνεις ποδαρικό στη νέα χρονιά με ελαφριά συνείδηση και κάνοντας μια καθαρή αρχή.

Ζυγός:

Την τελευταία εβδομάδα του χρόνου έχεις όρεξη για διάφορα φαντεζί. Το διάστημα αυτό παρά την όποια εύνοια θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να μπουν νερά στη βάρκα και τα πράγματα να μην είναι όλα και τόσο ειδυλλιακά. Από την άλλη η τύχη είναι με το μέρος σου και την ύστατη στιγμή σου φοράει προστατευτικό σωσίβιο. Τα κύματα παραμένουν μεγάλα αλλά τουλάχιστον αισθάνεσαι ότι θα τα καταφέρεις. Δηλαδή για ακόμα μια φορά: Τη βγάζεις καθαρή. Στα αισθηματικά έχεις ρίξει το βάρος στην οικογένεια και καλά κάνεις, γιατί από εκεί αντλείς την γαλήνη και τη θαλπωρή, που είχε τόσο ανάγκη.

Σκορπιός

Ο ερωτισμός σου πάλι στη διαπασών. Αν δεν φορέσουν, όμως, ωτοασπίδες τα άλλα ζώδια πάει τους ξεκούφανες, αφού με τίποτα δεν μπορείς να βρεις τον ρυθμό και τη δοσολογία που πρέπει να έχεις. Ή που δεν ακούγεσαι ή που μας ξεκουφαίνεις. Ο ερωτισμός σου έχει βγει στην επιφάνεια και αν δεν τον ελέγξεις σε βλέπουμε να ανεβαίνεις πάνω στα συρματοπλέγματα ή τα κεραμίδια. Ψυχραιμία, τάξη και ασφάλεια. Το «άντρα θέλω, τώρα τον θέλω», ποτέ δεν απέδωσε. Μάθε να περιμένεις για τα καλά πράγματα και μην προτρέχεις. Η τελευταία βδομάδα του χρόνου σου δίνει μεν ένα προβάδισμα, αλλά είναι στο χέρι σου πως θα αξιοποιήσεις τα συμπαντικά δώρα. Πάρε λοιπόν το τιμόνι στα χέρια σου και οδήγησε προς την κατεύθυνση που θες, με σύνεση και λογική. Κυρίως με σύνεση.

 Τοξότης

Ότι βάλεις στο μυαλό σου αυτή τη βδομάδα θα το δεις να πηγαίνει μπροστά. H κοινωνικότητα φοριέται στο δεξί σαν κόσμημα, αλλά γιατί, όταν πέφτουν τα φώτα νιώθεις τη μελαγχολία του Γούντι Άλεν, που κάθεται σιωπηλός στο μπαρ; Η τελευταία βδομάδα του χρόνου σου δίνει ένα high παραπάνω, αλλά έτσι όπως έχεις πάρει μεγάλη φόρα πρόσεξε μην σε πάρει η κατηφόρα. Όπου γάμος και χαρά ο Τοξότης πρώτος! Πρόσεξε τη δοσολογία σου, τις υπερβολές σου αλλά και το φερμουάρ σου που έχει μια τάση να ανοίγει σχεδόν μόνο του. Καλύτερα να εστιάσεις στα της καριέρας σου, και στις καλές σου ιδέες. Τον ερωτισμό κράτα τον όσο μπορείς ελεγχόμενο, αν δεν θες να ξεκινήσει η νέα χρονιά με «ντράβαλα» και συνέπειες.

Αιγόκερως

Ο Θερβάντες όταν έγραφε τον Δον Κιχώτη, εσένα είχε στο μυαλό του. Εσένα που δεν λες να σταματήσεις να κυνηγάς ανεμόμυλους Χίμαιρες και να θες τα ακατόρθωτα και τα άπιαστα. Αυτό που πρέπει να κάνεις αυτήν την εβδομάδα, για να αποσυμπιέσεις λίγο την κατάσταση είναι να βγάλεις από την πρίζα την καλπάζουσα  φαντασία και να βάλεις  το ψύχραιμο πόδι σου, πάνω στα νευρικά σου  φρένα. Είτε το παραδέχεσαι, είτε όχι  κυνηγάς το «αδύνατο». Είναι κρίμα να αγωνίζεσαι για τα λάθος πράγματα και σε λάθος κατεύθυνση, όταν δίπλα σου έχεις όλα αυτά που χρειάζεσαι και μπορεί ανοίγοντας μια πόρτα ή ένα παράθυρο να ξεχειλίσεις από καλή ενέργεια και ευγνωμοσύνη. Τουτέστιν κάνε focus στα ουσιώδη.

 Υδροχόος

Είναι απορίας άξιο, γιατί ενώ όλα είναι χαμογελαστά ή έχουν ένα πιο βολικό σχήμα, εσύ εξακολουθείς να είσαι η κατσούφα του ζωδιακού και μέσα στις γιορτές. Εντάξει το τετράγωνο Κρόνου -Ουρανού έφερε ένταση αλλά έχεις μπει βαθιά μέσα στο μηχανισμό της σύγχυσης και δεν μπορείς να δεις τις διορθωτικές κινήσεις που γίνονται στην καθημερινότητα σου. Μπορεί λοιπόν η χρονιά να σε δοκίμασε σε πολλά επίπεδα, όμως τον τελευταίο καιρό το σύμπαν σε λυπήθηκε και σου έδωσε χείρα βοηθείας. Δεν σου πάει ο ρόλος του θύματος και δεν πείθεις. Γύρνα εδώ και τώρα στον παλιό κακό σου εαυτό ( που όλοι αγαπήσαμε). Το τρελό φορτηγό συνεχίζει να τρέχει, αλλά μπορείς κάλλιστα να πιαστείς από τις χειρολαβές, και να δεις το όλο πράγμα σαν μια «περιπέτεια». Ερωτικά ο χρόνος κλείνει με ένα «μυστικό», που σαν άλλη Βουγιουκλάκη το κρατάς στης καρδιάς τα βάθη.

Ιχθύς

Αναθεώρησε τις σχέσεις και τις υποσχέσεις, αλλά και τη θέση που έχεις εσύ στον κόσμο και στα πράγματα. Αυτό που έπρεπε να κάνεις στα δεκαοκτώ σου χρόνια, τελειώνοντας δηλαδή το σχολείο, το κάνεις όμως αυτή τη βδομάδα στο σβήσιμο του χρόνου. Δεν έχει καμιά σημασία που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια. Το τελευταία τετράγωνο Κρόνου- Ουρανού σε ενίσχυσε με πυγμή. Η εβδομάδα ειναι ιδανική και προσφέρεται για να προωθήσεις τα σχέδια σου. Σημασία έχει ότι τώρα νιώθεις την επιθυμία να κάνεις και τον επαγγελματικό προσανατολισμό σου και το ξεκαθάρισμα σε φίλους και γνωστούς γιατί πολύ «πλέμπα» μάζεψες. Ναι, θες να μπεις στην νέα χρονιά με λιγότερα βαρίδια και με τα πράγματα συναισθηματικά «συγυρισμένα».

SHARE