ζώδια
Φωτογραφία: Geronimo Giqueaux/ Unsplash
ΖΩΔΙΑ

Αστρολογία: Τι φέρνει ο Ανάδρομος Ερμής -Αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο


Κριός

Κατεύνασε την παρόρμηση, μη βιάζεσαι και μη θέλεις να γίνονται πάντα όλα με τους δικούς σου όρους. Πρέπει να μάθεις κάποια στιγμή να παραδέχεσαι τα λάθη σου, κυρίως στον εαυτό σου. Για πόσο θα στέκεσαι στο λουστραρισμένο σου εμβαδόν και θα καμαρώνεις όταν τα μέσα δωμάτια παραμένουν συμφορά; Ο ανάδρομος Ερμής στις 27/9 σου φέρνει με το καλημέρα απόνερα. Προσπάθησε να κατευνάσεις τη ζήλια και τα ευτελή συναισθήματα και επικέντρωσε στις θετικές σκέψεις και δηλώσεις. Και κυρίως στις θετικές προθέσεις. Ναι, έχεις χάσει την πίστη σου στα πράγματα και όσο και αν διατηρείς χαμόγελο από διαφήμιση οδοντόπαστας το καζάνι βράζει και το ξέρεις. Τουτέστιν, μάθε τους βυθούς που κουβαλάς.

Ταύρος

Τα πράγματα πάνε μια στάλα καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τώρα που κάπως ίσιωσαν πρέπει με τα χεράκια σου να βγάλεις τα ματάκια σου. Η βδομάδα θέλει και σύνεση και λογική γιατί στις 27/9 ο Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη πορεία, όποτε οι σπασμωδικές κινήσεις πληρώνονται. Σου έχει βγει και μια φθινοπωρινή μελαγχολία και «πίσω από τις λέξεις έρχεται ο Αλέξης» -και όχι μόνο ο Αλέξης, αλλά και όλο το παρελθόν σου. Προσπάθησε να περιορίσεις αυτά τα σκαμπανεβάσματα και να θυμάσαι ότι μόνη σου κρατάς τα κλειδιά της φυλακής σου. Όσο μένεις δέσμια του χθες, μην περιμένεις να δεις συναισθηματική προκοπή.

Δίδυμος

Ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να ξεκινάει στις 27/9, αλλά μας χορεύει μέρες πριν και κάνει «νερά», πριν ακόμα εδραιωθεί. Και η διάθεσή σου πάει και σκαλώνει σε κάτι καταστάσεις τελείως παρελθοντικές, που ξέρεις πολύ καλά ότι ούτε για αστείο δεν πρέπει να γυρνάς σε αυτή τη γη την γεμάτη νάρκες και μιζέρια. Μεταβολή και έφυγες για πιο καινούργιες καταστάσεις Η δουλειά σου απαιτεί προσοχή γιατί σε έχει πιάσει μια βιασύνη και κάνεις μόνο όσο βλέπει η πεθερά. «Attention» φωνάζει όλο το σύμπαν.

Καρκίνος

Αυτή την εβδομάδα είναι σαν να προσπερνάς τα πράγματα και αυτό σε καθιστά αναποφάσιστη/ο, άρα εντελώς Καρκίνο. Προσπάθησε τουλάχιστον να είσαι δίκαια/ος και να θυμάσαι να μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις οι άλλοι να σου κάνουν. Ο ανάδρομος Ερμής στις 27/9  σου φέρνει ένα «μπερδεγουέη» και σε βάζει σε... θερβαντικές καταστάσεις. Προσπάθησε να κρατήσεις ένα μέτρο και μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις που μπορεί να σε εκθέσουν -και δη ανεπανόρθωτα. Το μέλλον θα έρθει από το μέλλον, που σημαίνει μην γυρνάς πίσω και κυρίως μην εξιδανικεύεις καταστάσεις που ξέρεις πολύ καλά ότι σε είχαν φέρει σε αδιέξοδο. Και να θυμάσαι: ό,τι δεν λύνεται κόβεται.

Λέων

Η δουλειά σου έχει την τιμητική της. Ξεκινάς την εβδομάδα με όρεξη και μπρίο. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι επειδή κάτι φτιάχνει, κάτι άλλο πρέπει να χαλάσει. Πέταξε αυτή τη φοβική ζυγαριά. Μια στιγμή είσαι έτσι, την άλλη «γιουβέτσι» και ως συνήθως μπερδεύεις και τα άλλα ζώδια με τη λιονταρίσια συμπεριφορά σου. Μα πώς περιμένεις να λάβεις χωρίς πρώτα να δώσεις. Το έχεις δει το έργο και είναι απορίας άξιο γιατί επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη και θέλεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Η εβδομάδα προσφέρεται για διορθωτικές κινήσεις σε όλους τους τομείς αρκεί να έχεις το θάρρος να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Σήκωσε τα μανίκια σου και αποφάσισε και να δουλέψεις σκληρά, αφού όλη αυτή την εβδομάδα οι κόποι σου θα ανταμειφθούν, αρκεί να το πάρεις απόφαση.

Παρθένος

Η βδομάδα ξεκινάει δυναμικά, όμως ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται με χάρακα και διαβήτη, ήρθε ο καιρός να δείξεις σε όλους ότι εννοείς αυτά που λες και όταν σε πιάνει το Παρθενίσιο σου καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε αγνοούν. Πρόσεξε, όμως, τις δοσολογίες σου, μην καταλήξεις σαν τον τρελό του χωριού. Το ίδιο κόλπο γκρόσο πρέπει να κάνεις και στη δουλειά: αφού δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους. Κράτα έτσι θολή την κατάσταση μέχρι νεοτέρας και θα σε ειδοποιήσουμε για το πότε μπορείς και πάλι να είσαι αξιόπιστος/η. Με τον Ανάδρομο δεν πρέπει να ανοίγεσαι πολύ. Στα αισθηματικά έχεις ένα αίσθημα φυγής, αλλά πριν κάνεις οριστικές κινήσεις ξανασκέψου το.

Ζυγός

Με τον Ερμή Ανάδρομο στις 27/9 δεν πρέπει με τίποτα να αφήσεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα. Πιάσε όλες τις επαγγελματικές ευκαιρίες από τα μαλλιά και μην κάνεις με τίποτα πίσω. Διώξε μακριά φοβίες και περιορισμούς και βάλε πάλι να παίζει εκείνος ο Ζυγός που τα κάνει όλα λαμπόγυαλο, όταν βλέπει κόκκινο. Οι σχέσεις μπαίνουν σε δοκιμασία, αυτήν τη εβδομάδα. Δεν είναι ότι περνούν από 40 κύματα, αλλά πρέπει να δείξεις ότι είσαι άξιος παίκτης. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να κυριαρχήσεις σε μυαλό και καρδιά και να μην αρχίσεις να βλέπεις παντού θερμαντικούς εχθρούς.

Σκορπιός 

Θα παρασυρθείς στα μελωμένα του/της φιλιά και ίσως και στα σιροπιάσματα ενός τρίτου προσώπου, όμως συγκεντρώσου. Μπορεί η Αφροδίτη στο ζώδιό σου να σε φορτίζει συναισθηματικά, αλλά όταν πρέπει να αποδείξεις σε όλους ότι, αν και ελέφαντας χωράς από τη σχισμή της βελόνας και μάλιστα πρέπει να κάνεις εκείνη την καθοριστική σταυροβελονιά που θα κάνει το εργόχειρο αριστούργημα. Το έργο σου δυσχεραίνει και θα αποδειχτείς αναξιόπιστη. Το διάστημα δεν είναι ακριβώς δύσκολο, αλλά με Ανάδρομο Ερμή απαιτεί από εσένα λεπτούς χειρισμούς και να αφήνεις από τα δέκα πράγματα τα πέντε τουλάχιστον να πέσουν κάτω. Επαγγελματικά, ώ ναι, πρέπει να είσαι σε εγρήγορση

Τοξότης

Μην κάνεις σχέδια χωρίς τον ξενοδόχο. Με Ερμή Ανάδρομο από τις 27/9 ήρθε η στιγμή  να κλείσεις εδώ και τώρα το πανδοχείο «Η καλή ελπίδα» και να ασχοληθείς σοβαρά με τη δουλειά σου, την οικογένειά σου και όλα εκείνα που χρειάζονται ένα καθαρό τετράγωνο μυαλό, για να πάρουν τα πάνω τους. Ψυχραιμία, Τοξότη, έρχονται και καλύτερες μέρες. Και  κάτι σημαντικό: Επιτέλους βγάλε τα λασπωμένα σου παπούτσια από τη λευκή μοκέτα, δεν το βλέπεις πως τα έχεις κάνει όλα χάλια; Τουτέστιν, η εβδομάδα σου ζητάει να είσαι συγκεντρωμένος στις βασικές σου ανάγκες και μη φιλάς όλους τους βατράχους, νομίζοντας ότι θα γνωρίσεις τον πρίγκιπα. Το καλό πράγμα, όταν είναι να έρθει, θα το καταλάβεις από μακριά.

Αιγόκερως 

Το ένα μάτι σου κοιτά τη συμφορά το άλλο την αρετή. Με τον Ερμή ανάδρομο από τις 27/9 έρχεται το πράγμα και «μπερδεύεται» μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Η επανάσταση έχει χρώμα κόκκινο, σαν αυτό που φορούσε η Κέλυ ΛεΜπρόκ στη «Γυναικάρα με τα κόκκινα», και ο ερωτισμός σου σε βάζει να κατεβαίνεις σε ανήλεα υπόγεια και να ανεβαίνεις πάνω στον εξαερισμό, κάνοντας τα άλλα ζώδια να σε βλέπουν με ένα μείγμα θαυμασμού, συμπάθειας αλλά και γραφικότητας. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα για να σε προσέξουν (να το θυμάσαι αυτό). Και στη εργασία, καλύτερα με το μαλακό παρά με τσαμπουκά. Θέλεις να ξεχωρίσεις, θέλεις να κάνεις τη διαφορά, αλλά κάποια πράγματα θέλουν τον τρόπο τους για να λειτουργήσουν και το έχεις μάθει από πρώτο χέρι αυτό.

Υδροχόος

Αυτή την εβδομάδα νιώθεις σαν να είσαι συνδεδεμένος με την πηγή του δυναμισμού σου, με τον Ερμή, όμως, ανάδρομο το πάρτι με τα ευτράπελα έχει ξεκινήσει και είσαι προσκεκλημένος. Και είναι λογικό να νιώθεις ότι είσαι από «εύφλεκτο εγώ» και ο στίχος της Δημουλά να σου ταιριάζει γάντι. Το σοφό, όμως, σύμπαν σου λέει ότι δεν θα καταφέρεις πολλά με το ξίδι, αλλά με το μέλι. Κράτα, λοιπόν, κλειστά τα χαρτιά και τις προθέσεις σου και κάνε και λίγη οικονομία σε πορτοφόλι και συναίσθημα. Προσπάθησε, δηλαδή, να θυμηθείς ότι, ο ψύχραιμος εαυτός σου, αν και ανυπόφορα «υδροχοΐσιος», σου βγαίνει  πάντα σε καλό. Στον έρωτα, οι αλλαγές θα γίνουν όταν αλλάξεις πρώτα εσύ. Ναι, ο καλύτερος τρόπος να αλλάξουν οι άλλοι είναι να αλλάξουμε πρώτα εμείς.

Ιχθύς

Αυτήν την εβδομάδα σε έχει πιάσει μια ανάγκη αλλαγής και επέκτασης. Κάτι ωραίες ιδέες σου χτυπούν την πόρτα, από την άλλη, όμως, μεριά σε έχει πιάσει και ο ανάδρομος Ερμής και σε πάει και σε φέρνει. Η γενική σου τάση είναι να δραπετεύσεις για ένα φθινοπωρινό μπάνιο, για λίγο ήλιο, να πιείς και τις μπυρίτσες σου και να τα φορτώσεις όλα στον κόκορα. Δηλαδή, επιθυμείς να «λουφάρεις», να κάνεις κοπάνα, να ξεφύγεις από την πραγματικότητα. Μην το διανοηθείς. Είναι μια κρίσιμη εβδομάδα που καλό είναι να επικρατήσει η λογική και η μεθοδικότητα. Τουτέστιν, το πάρτι του ανάδρομου ξεκίνησε και αν είσαι καλός παίκτης, μπορεί και να το διασκεδάσεις ακόμα και μετ' εμποδίων -αφού  η αδρεναλίνη κυλά και πάλι μέσα στις φλέβες σου και αυτό είναι  καλό. Στον έρωτα, είναι κρίμα να τα κάνεις όλα γης μαδιάμ στο όνομα του τίποτα. Ναι, δεν αξίζει το κόπο να ξοδευτείς χωρίς να υπάρχει αντίκρισμα.

SHARE