Σαλόνι με φυτά

Lucky Bamboo: Το φυτό που φέρνει αφθονία, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Το Lucky Bamboo είναι ένα δημοφιλές φυτό στο Φενγκ Σούι, γνωστό για τις θετικές επιδράσεις του όταν τοποθετείτε στο σπίτι.

Ένα τυχερό μπαμπού μεγαλώνει γρήγορα, αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη, φέρνει θετική ενέργεια και βοηθά να ρέει το χρήμα στο σπίτι ενώ ανάλογα με το πού θα τοποθετηθεί στον χώρο έχει και διαφορετικά οφέλη.

Αν κανείς θελήσει να ακολουθήσει τις συμβουλές του Φενγκ Σούι, το τυχερό μπαμπού είναι ιδανικό και μάλιστα, πρόκειται για ένα «εύκολο» φυτό, το οποίο δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να συντηρηθεί, μόνο μερικά μυστικά αρκούν.

Μπορεί να καλλιεργηθεί σε νερό ή και σε χώμα και ιδανικά πρέπει να βρίσκεται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να αποφευχθεί το κάψιμο των φύλλων. Αν το καλλιεργείτε στο έδαφος πρέπει το πότισμα να είναι συχνό ενώ αν απλά το βάλετε σε βάζο πρέπει το νερό να είναι φρέσκο και καθαρό.

Ένα tip του Φενγκ Σούι επίσης είναι να προσέξτε τα σημεία των μπαμπού που κιτρινίζουν. Αν δείτε κίτρινα σημεία πρέπει να τα αντικαταστήσετε καθώς μπορεί να «μπλοκάρουν» την ενέργειά του.

Πού πρέπει να τοποθετηθεί το τυχερό μπαμπού και ποια τα οφέλη σε κάθε σημείο

Στη γωνιά του πλούτου

Για να προσελκύσετε περισσότερα χρήματα, τοποθετήστε τρία ή εννέα κοτσάνια τυχερού μπαμπού στη γωνιά πλούτου ή αλλιώς στη θέση Xun του σπιτιού. Για να βρείτε τη γωνιά πλούτου, σταθείτε στην μπροστινή είσοδο του σπιτιού ή του δωματίου και εντοπίστε την αριστερή γωνία του. Τοποθετήστε το τυχερό μπαμπού εκεί και η ανάπτυξη των οικονομικών σας είναι δεδομένη.

Στη γωνιά των σχέσεων για ρομαντισμό και έρωτα

Η τοποθέτηση τυχερού μπαμπού στη γωνιά των σχέσεων (Kun) μπορεί να φέρει αρμονία στη σχέση σας. Για να βρείτε την περιοχή σχέσεων του σπιτιού σας, σταθείτε στην κύρια είσοδο και εντοπίστε την άκρα δεξιά γωνία. Τοποθετήστε ένα βάζο με νερό σε αυτήν την περιοχή με δύο τυχερά μπαμπού: ένα για να σας αντιπροσωπεύει και ένα για να αντιπροσωπεύει τον σύντροφό σας και ο ρομαντισμός θα «ανθίσει».

Για θετική ενέργεια

Το τυχερό μπαμπού συνδέεται με το στοιχείο του ξύλου, το οποίο αντιπροσωπεύει, τα νέα ξεκινήματα και τη θετική ενέργεια. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα τυχερό φυτό μπαμπού κοντά στην είσοδο του σπιτιού σας για να φέρετε θετικά vibes στο σπίτι.