Νέο μενού στο Felicità από τον σεφ Νίκο Ντιναπόγια, νέα Wine List και ανανεωμένα Signature Cocktails

Νέο μενού στο Felicità από τον σεφ Νίκο Ντιναπόγια, νέα Wine List και ανανεωμένα Signature Cocktails

Το Felicità συστήνει το νέο του μενού, διά χειρός του σεφ Νίκου Ντιναπόγια σηματοδοτώντας τη φυσική εξέλιξη του concept του.

Το μενού υιοθετεί έναν διακριτικό bistro χαρακτήρα, με περισσότερα πιάτα και σύγχρονες τεχνικές, χωρίς όμως να χάνει τον μεσογειακό χαρακτήρα και την κουλτούρα του sharing που ανέκαθεν διέκριναν το Felicità. Το ανανεωμένο αυτό μενού είναι ήδη διαθέσιμο στο κοινό, παράλληλα με τη διευρυμένη wine list και τις νέες προτάσεις cocktails του Felicità.

Εποχικότητα, ποιότητα & βιώσιμη δημιουργικότητα

Η εποχικότητα παραμένει θεμέλιος λίθος της κουζίνας του Felicità, ενώ η συνεργασία με μικρούς παραγωγούς πρώτων υλών από κάθε γωνιά της Ελλάδας ενισχύεται περισσότερο από ποτέ. Ο σεφ Νίκος Ντιναπόγιας δημιουργεί με γνώμονα την ποιότητα και τη βιώσιμη δημιουργικότητα, αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε υλικό και αναδεικνύοντας την αξία των φρέσκων εποχικών προϊόντων. Όπως ο ίδιος επισημαίνει: «Θέλουμε να χρησιμοποιούμε την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη, χωρίς εκπτώσεις, αξιοποιώντας κάθε υλικό χωρίς σπατάλη στο πλαίσιο μιας φιλοσοφίας Zero Waste. Παράλληλα, δίνουμε μεγάλη έμφαση στον τοπικό χαρακτήρα των υλικών μας, παντρεύοντας δημιουργικά την ιταλική και την ισπανική με την ελληνική γαστρονομία».

Ενδεικτικά νέα πιάτα του μενού:

  • Seviche μυλοκόπι ημέρας με χυμό εσπεριδοειδών/κολοκύθας, εσαλότ, λάδι τσίλι & φαγόπυρο – μια φρέσκια θαλασσινή δημιουργία με ισορροπημένη οξύτητα.
  • Καρπάτσιο ελληνικού μόσχου με σάλτσα tonnato, τουρσί τσίκουδο Χίου & τραγανό pangrattato – κλασική ιταλική συνταγή αποκτά ελληνικές πινελιές.
  • Χειροποίητες ταλιατέλες με ραγού μανιταριών, κουκουνάρι & καπνιστό τυρί Κανιάκι – comfort ζυμαρικό με βαθιά γεύση δάσους.
  • Παντζάρι με αχλάδι σε ζύμωση, κατσικίσιο τυρί & λάδι σύκου – δροσερή vegetarian πρόταση που αναδεικνύει τα ελληνικά υλικά.
  • Μοσχαρίσιο Ribeye Νάξου 600γρ. ωρίμανσης – μια πληθωρική μπριζόλα για δύο άτομα, ιδανική για sharing στο τραπέζι.

100+ ετικέτες κρασιού στην ανανεωμένη wine list

Παράλληλα με το νέο μενού φαγητού, το Felicità παρουσιάζει και μια διευρυμένη λίστα κρασιών, με επιλογές του Κωνσταντίνου Μπόλα. Η wine list περιλαμβάνει πλέον πάνω από 100 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, με επιλογές που αναδεικνύουν το μεσογειακό γευστικό προφίλ του μενού. Από σπάνιες ελληνικές ποικιλίες μικρών παραγωγών έως φημισμένα κρασιά του εξωτερικού, κάθε ετικέτα έχει επιλεγεί ώστε να συνοδεύει ιδανικά τα νέα πιάτα και να απογειώνει την aperitivo εμπειρία του Felicità.

Νέα signature cocktails & ολοκληρωμένη εμπειρία aperitivo

Η εμπειρία Felicità συμπληρώνεται από την ανανέωση του cocktail list από τον Bar Manager Μάριο Ηλιόπουλο, που φέρνει νέα signature cocktails εμπνευσμένα από την ιταλική παράδοση του aperitivo. Τα δημιουργικά αυτά ποτά έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν με τις γεύσεις της κουζίνας και να ολοκληρώνουν το γαστρονομικό ταξίδι. Όπως χαρακτηριστικά πιστεύουμε στο Felicità, «ένα aperitivo πριν το φαγητό, φαγητό με συνοδεία κρασιού και ένα vermouth ή cocktail μετά» είναι η ιδανική αλληλουχία για μια ολοκληρωμένη βραδιά – και η νέα cocktail list προσφέρει ακριβώς αυτό το απολαυστικό κλείσιμο. Το μπαρ του Felicità διατηρεί τον κατεξοχήν ιταλικό/μεσογειακό του χαρακτήρα, διαθέτοντας μια ευρεία γκάμα από βερμούτ, bitters και amaro, πιστό στην κουλτούρα του αυθεντικού aperitivo. TUTTO PASSA!

Ώρες λειτουργίας & πληροφορίες

  • Διεύθυνση: Μεγάλου Βασιλείου 40, Ρουφ, Αθήνα
  • Τηλέφωνο: 211 0015858
  • Κρατήσεις εδώ
  • Ώρες λειτουργίας:
    • Δευτέρα–Παρασκευή από 17:30
    • Σάββατο από 14:00 (Lunch)
    • Κυριακή από 14:00 (Family Table – διαφορετικό μενού κάθε Κυριακή)