Γουίλ Σμιθ
Φωτογραφία: AP Images
13|04|2022 09:00
SHARE
NEA

Γουίλ Σμιθ: Η τιμωρία της Ακαδημίας για το χαστούκι στον Κρις Ροκ


Πολλοί βιάστηκαν να πουν ότι το χαστούκι που έδωσε ο Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ τη βραδιά των Όσκαρ ήταν ένα στημένο σκηνικό, που θα ανέβαζε τα ποσοστά τηλεθέασης και θα έδινε δημοσιότητα στον θεσμό των βραβείων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας είχε αποδυναμωθεί.

Οι θεωρίες συνωμοσίας όμως αποδείχτηκαν σαθρές. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η απόφαση της Ακαδημίας, που ανακοίνωσε πως πρόκειται να τιμωρήσει τον Σμιθ, απαγορεύοντάς του την είσοδο στις εκδηλώσεις της για δέκα χρόνια, πράγμα που για έναν Αμερικανό ηθοποιό και μάλιστα αυτού του βελήνεκους είναι τουλάχιστον ταπεινωτικό.

Ο πρόεδρος Ντέιβιντ Ρούμπιν συγκεκριμένα, δήλωσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι για μια περίοδο δέκα ετών, ξεκινώντας από τις 8 Απριλίου 2022, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στον κύριο Σμιθ σε καμία εκδήλωση ή πρόγραμμα της Ακαδημίας, είτε αυτοπροσώπως είτε διαδικτυακά, συμπεριλαμβανομένης και της τελετής απονομής των Όσκαρ. Ελπίζουμε ότι έτσι μπορεί να ξεκινήσει μια περίοδος επούλωσης πληγών και συναισθηματικής αποκατάστασης όλων των εμπλεκομένων».

Θυμίζουμε πως ο Σμιθ, μετά από το συμβάν, είχε παραιτηθεί από μέλος της, αναγνωρίζοντας το λάθος του και ζητώντας συγγνώμη από τον Ροκ. Με τα έως τώρα δεδομένα λοιπόν, ο ηθοποιός δεν θα μπορεί ούτε να παρευρίσκεται ούτε να ψηφίζει στα Όσκαρ, ενώ αμφίβολο είναι και το μέλλον αρκετών πρότζεκτ που είχε στα σκαριά, μιας και η φήμη του έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Η ανακοίνωση ανακούφισε αρκετά μέλη της κινηματογραφικής κοινότητας, που είχαν εκπλαγεί με τη συμπεριφορά του Σμιθ, ο οποίος κατέστρεψε ουσιαστικά με την έκρηξή  του μια βραδιά γιορτής.

Ο σταρ με τη σειρά του αποδέχτηκε την ποινή του, δηλώνοντας λακωνικά: «Δέχομαι και σέβομαι την απόφαση της Ακαδημίας», ενώ όπως έχει ήδη γίνει γνωστό νοσηλεύεται σε πολυτελή κλινική αποτοξίνωσης, προκειμένου να «μάθει να διαχειρίζεται το στρες και την έντασή του».





SHARE