Η Μιμή Ντενίση υποδύεται τη Φιλιώ Μπαλτατζή
Η Μιμή Ντενίση υποδύεται τη Φιλιώ Μπαλτατζή
12|07|2021 00:46
SHARE
ΣΙΝΕΜΑ

«Σμύρνη μου αγαπημένη»: Ποια ηθοποιό του «The Crown» θα δούμε στην ταινία


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τanweer Productions, της εταιρείας που έχει αναλάβει την παραγωγή του φιλόδοξου κινηματογραφικού πρότζεκτ «Σμύρνη μου αγαπημένη», η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, για σοβαρούς προσωπικούς λόγους, δεν είναι εφικτό να ταξιδέψει αυτό το διάστημα και συνεπώς δεν μπορεί να παραβρεθεί στα γυρίσματα, τα οποία πραγματοποιούνται στη Μυτιλήνη.

Ως εκ τούτου, η παραγωγή της ταινίας που σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Καραντινάκης με πρωταγωνίστρια τη Μιμή Ντενίση, προχώρησε σε συμφωνία για τον ρόλο που θα κρατούσε η σπουδαία Βρετανή ηθοποιός, με την Τζέιν Λαποτέρ, γνωστή από τις δημοφιλείς σειρές «The Crown» και «Downton Abbey».

Τα νέα έκανε γνωστά η ίδια η Μιμή Ντενίση με μια φωτογραφία στο Instagram. «Από σήμερα κοντά μας η σπουδαία Αγγλίδα ηθοποιός Jane Lapotaire. Για όσους δεν την ξέρουν από τις μεγάλες ερμηνείες της στο Broadway, όπως την Piaf για την οποία βραβεύτηκε με Tony, σίγουρα την ξέρουν ως πριγκίπισσα Αλίκη της Ελλάδας από το περίφημο The Crown! Μαγεμένη και αυτή με τη Μυτιλήνη. Από αύριο γυρίζουμε μαζί» έγραψε στη λεζάντα.

Η ταινία είναι βασισμένη στην παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», σε σενάριο Μιμής Ντενίση, η οποία σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία, με αποτέλεσμα να πάρει το πράσινο φως για να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Μάλιστα, τα γυρίσματα ήταν να ξεκινήσουν την περασμένη χρονιά, αλλά λόγω της πανδημίας του Covid-19 είχαν παγώσει. Σήμερα, τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε Χίο, Λέσβο και Αθήνα.

Το κινηματογραφικό σενάριο υπογράφει η Μιμή Ντενίση -κρατάει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο- και ο Martin Sherman, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γρηγόρης Καραντινάκης, ενώ το καστ συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλα Κουλίεβα, Χρήστος Στέργιογλου, Ντίνα Μιχαηλίδου, Κατερίνα Γερονικολού και ο Γιάννης Βογιατζής.





SHARE