Φωτογραφία: Facebook/ Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου Προμηθέας
Φωτογραφία: Facebook/ Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου Προμηθέας
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Μαθήτριες στον Βόλο μετέτρεψαν μια στάση λεωφορείου σε μια υπέροχη δανειστική βιβλιοθήκη


Μια εξαιρετική πρωτοβουλία των μαθητριών στον Βόλο.

Μια στάση λεωφορείου πήρε νέα μορφή, χάρη σε μαθήτριες Γυμνασίου, οι οποίες με οδηγό τη φαντασία τους, το μεράκι τους και την όρεξη για διάβασμα και δημιούργησαν μια παραμυθένια γωνιά ανάγνωσης.

Οι μαθήτριες ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου του Βόλου, στο πλαίσιο του You Smile Awards (της βράβευσης μαθητών σε όλη την Ελλάδα από το Χαμόγελο του Παιδιού) ξεχώρισαν για την πρωτότυπη και έξυπνη ιδέα τους να μετατρέψουν μια στάση λεωφορείου σε μια μοντέρνα και γουστόζικη δανειστική βιβλιοθήκη.

Μαθήτριες στον Βόλο μετέτρεψαν μια στάση λεωφορείου σε μια υπέροχη δανειστική βιβλιοθήκη

Η νέα δανειστική βιβλιοθήκη που έφτιαξαν τα κορίτσια βρίσκεται στη στάση της αστικής συγκοινωνίας στην Άλλη Μεριά, τον οικισμό που συνδέει το κέντρο του Βόλου, και εκτός από το ότι έχουν βάλει βιβλιοθήκες και βιβλία, έχουν ζωγραφίσει τους τοίχους ενώ έχουν γράψει όμορφα αποφθέγματα σχετικά με την ανάγνωση.

Με αυτή την πρωτοβουλία όσοι επιθυμούν μπορούν να δωρίσουν τα βιβλία τους στη δανειστική βιβλιοθήκη αλλά και να απολαύσουν μερικές στιγμές ηρεμίας διαβάζοντας στη στάση του λεωφορείου.

Η δανειστική βιβλιοθήκη στον Βόλο είναι εν ενεργεία από τον περασμένο Φεβρουάριο και για αυτή τη δράση ο υφ. Παιδείας κ.Άγγελος Συρίγος βράβευσε και συνεχάρη τις μαθήτριες.





SHARE