Τζένιφερ Γκάρνερ και Μπεν Αφλεκ
Τζένιφερ Γκάρνερ και Μπεν Αφλεκ/Φωτογραφία: ΑP images
14|04|2024 08:49
SHARE
CELEBRITIES

Διάσημοι γονείς, που στηρίζουν τα trans ή non binary παιδιά τους -Σπάνε τα εμπόδια και μοιράζονται την αλήθεια τους με το κοινό


Η διαφορετικότητα και οι σεξουαλικές επιλογές πολλών παιδιών στο παρελθόν αποτελούσαν κόκκινο πανί τόσο για την κοινή γνώμη όσο και για τους ίδιους  τους γονείς, που πολλές φορές έφταναν στο σημείο να κόψουν κάθε επαφή μαζί τους.

Ευτυχώς, οι εποχές άλλαξαν και πλέον οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν πως η σεξουαλική ταυτότητα του παιδιού τους δεν είναι δική τους υπόθεση καιπως οι ίδιοιτο μόνο που χρειάζεται κάνουν είναι να συνεχίσουν να δείχνουν την αγάπη τους με κάθε τρόπο. Σε αυτό συνέβαλλαν και πολλοί γνωστοί αστέρες, που στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών τους, όταν εκείνα αποφάσισαν να δηλώσουν τη διαφορετικότητά τους, ή να αλλάξουν  φύλο.

Μία από τις ειδήσεις, που έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στα ξένα μέσα ενημέρωσης, είναι η αποκάλυψη του δεκαπεντάχρονου παιδιού του Μπεν Άφλεκ και της Τζένιφερ Γκάρνερ πως είναι trans, αλλάζοντας το όνομά του από Σεραφίνα σε Φιν.

Ο Φιν παρευρέθηκε στην εκκλησία στο Τσάρλεστον της Δυτικής Βιρτζίνια για το μνημόσυνο του παππού του, μαζί με τους γονείς του, που στηρίζουν την απόφασή του. Μάλιστα, έφτασε στην τελετή, με κοντοκουρεμένα μαλλιά κι ένα σκούρο κοστούμι με γραβάτα, και συστήθηκε στους παρευρισκόμενους, λέγοντας: 

«Γεια σας, με λένε Φιν Άφλεκ», ενώ στη συνέχεια διάβασε ένα απόσπασμα από τη Βίβλο. Με αυτή τη γενναία κίνηση, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το νέο όνομα, με το οποίο θέλει να το αποκαλούν, δηλώνοντας την ταυτότητά του.

Ποιοι άλλοι διάσημοι στηρίζουν τα trans ή non binary παιδιά τους

Και η Τζένιφερ Λόπεζ μετη σειρά της στηρίζει το δεκατετράχρονο παιδί της, που δηλώνει non binary. Μάλιστα, η ίδια χρησιμοποίησε ουδέτερου γένους αντωνυμίες για να μιλήσει για το Emme κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε συναυλία της στο L.A. Dodgers Foundation Blue Diamond Gala.

Η Cher, που ούτως ή άλλως στηρίζει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, μίλησε ανοιχτά για τη  φυλομετάβαση του γιου της, δηλώνοντας στη «The Today Show» για εκείνον: «Ο Chaz είναι τόσο χαρούμενους, τόσο τρομερά ευτυχισμένος και δεν ξέρω τι πρόβλημα έχει ο κόσμος με αυτό. Φοβούνται και απλά δεν καταλαβαίνουν πώς να αντιδράσουν σε αυτό». Μάλιστα, μίλησε για τις δικές της δυσκολίες στην αρχή, επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον φόβο της για το μέλλον του, αλλά και για τη σχέση τους, που πέρασε από πολλές διακυμάνσεις. Τελικά, η διάσημη τραγουδίστρια κατάλαβε πόσο λάθος ήταν και προσφέρθηκε να πληρώσει τα έξοδα για μια χειρουργική επέμβαση, που θα του χάριζε ένα μηχανικό πέος, όμως εκείνος αρνήθηκε.

Το 2019, η Σαρλίζ Θερόν σε συνέντευξή της στην «Daily Mail» αποκάλυψε ότι η μία της κόρη, την οποία υιοθέτησε ως αγόρι, έκανε come out ως trans τριών χρόνων, λέγοντας: «Έχω δύο όμορφες κόρες που, όπως κάθε γονιός, θέλω να προστατεύω και να βλέπω να θεριεύουν. Η δουλειά μου είναι να τις τιμώ και να τις αγαπώ και να είμαι σίγουρη ότι έχουν ότι χρειάζονται για να γίνουν αυτό που θέλουν να γίνουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

 Την ίδια χρόνια, η Ανέτ Μπένινγκ μίλησε για τον transgender γιο της, που έχει αποκτήσει με τον Γουόρεν Μπίτι, υπογραμμίζοντας: «Κατάφερε κάτι πολύ δύσκολο με υπέροχο στιλ και φοβερή εξυπνάδα. Είναι ένα άτομο με φοβερή ευφράδεια λόγου και πολύ συμπονετικός, και είμαι πολύ, πολύ περήφανη για εκείνον». Την ίδια στάση με τη σύζυγό του επέδειξε και ο βραβευμένος ηθοποιός, μιλώντας στο «Vanity Fair» το 2016 για τον Stephen, που είναι σήμερα 27 ετών και συγγραφέας, λέγοντας: «Είναι επαναστάτης, μια ιδιοφυΐα και ο ήρωάς μου, όπως όλα μου τα παιδιά».

Το 2021, η Τζέιμι Λι Κέρτις σε συνέντευξή της στο περιοδικό AARP μοιράστηκε ότι η κόρη της είναι trans, σημειώνοντας:«Παρακολουθούσαμε με θαυμασμό και περηφάνια τον γιο μας να γίνεται η κόρη μας, Ruby», είχε πει τότε η ηθοποιός. Επίσης στα γενέθλια της Ruby, είχε αναρτήσει στο Instagram ένα συγκινητικό και μαζί ξεκάθαρα πολιτικό μήνυμα, που έγραφε: «Είμαι περήφανη και ευγνώμων που είμαι γονιός ενός trans παιδιού και στέλνω την υποστήριξή μου σε όλες τις trans οικογένειες σε όλες τις ΗΠΑ, οι οποίες στοχοποιούνται αυτή τη στιγμή από συντηρητικές νομοθεσίες».



Η πρωτότοκη βιολογική κόρη της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ, από μικρή ντυνόταν με ανδρικά ρούχα κι έμοιαζε τρομερά στον πατέρα της. Η μητέρα της σε συνέντευξη είχε πει πως ίσως είναι transgender, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είναι «αγοροκόριτσο». Αντίστοιχα, ο Πιτ είχε δηλώσει για εκείνη στα δέκατα τέταρτα γενέθλιά της: «Είμαι υπερήφανος για τη Shiloh και για αυτό που είναι».



Η Σιγκούρνεϊ Γουίβερ μίλησε για το non binary παιδί της, που έχει αποκτήσει με τον θεατρικό σκηνοθέτη Τζιμ Σίμσον στο podcast Smartless, αναφέροντας: «Έχουμε ένα υπέροχο παιδί που είναι τώρα 32, αν και ακόμα μοιάζει για 12. Είναι non binary και δουλεύει στην εκπαίδευση».

Το 2018, η Mιράντα από το «Sex in the city», δηλαδή η Σύνθια Νίξον μοιράστηκε δημόσια ότι ο γιος της είναι trans άντρας, μιλώντας για εκείνον με αφορμή την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, με  post της στο Instagram.  «Είμαι τόσο περήφανη για τον γιο μου Samuel Joseph Mozes (τον αποκαλούμε Seph), που αποφοίτησε από το κολέγιο αυτόν τον μήνα. Τον χαιρετώ κι εκείνον κι όλους όσοι σηματοδοτούν τη σημερινή Trans Day of Action», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

O γιος της Μέγκαν Φοξ και του Μπράιαν Όστιν Γκριν από την ηλικία των 7 ετών, ήθελε να ντύνεται με φορέματα και πήγαινε συχνά στο σχολείο ντυμένος πριγκίπισσα. Οι γονείς του δεν τον περιόριζαν ποτέ, ενώ η Φοξ φρόντιζε να του ενισχύσει την αυτοπεποίθηση, ώστε να μην δίνει σημασία στα κακόβουλα σχόλια τρίτων για τις επιλογές του.

Γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ αρέσουν και στον έφηβο γιο της Ναόμι Γουότς, η οποία, όπως και όλη η υπόλοιπη οικογένεια, υποστηρίζειτις αποφάσεις του  και είναι χαρούμενη που το παιδί της απολαμβάνει την ελευθερία του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ





SHARE