επίθεση με βιτριόλι
Εφη Κακαράντζουλα / ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
27|10|2021 16:59
SHARE
ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΜΕΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δίκη για το βιτριόλι -Ομόφωνα ένοχη η Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας


Την ενοχή της Εφης Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η απόφαση στη δίκη για το βιτριόλι, μια υπόθεση με θύμα την Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία θα ανεβαίνει για χρόνια το δικό της Γολγοθά, μια υπόθεση που απασχόλησε και συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, ελήφθη ομόφωνα από τους δικαστές και τους ενόρκους, οι οποίοι, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψαν τον αυτοτελή ισχυρισμό της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ομόφωνα ένοχη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η Εφη Κακαράτζουλα για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Επιπλέον κρίθηκε ένοχη και για το αδίκημα της απείθειας. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι ακολούθησαν την πρόταση επί της ενοχής, που είχε διατυπώσει ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η 36χρονη, ρίχνοντας το καυστικό υγρό στην Ιωάννα, αποπειράθηκε να τη σκοτώσει, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξε ενδεχόμενος δόλος στην πράξη της και ότι τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Νωρίτερα, ο συνήγορος της δράστριας είχε ζητήσει την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου για την 36χρονη κατηγορούμενη της επίθεσης.

Κλείνοντας την αγόρευσή του ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε πως η εντολέας του έπεσε θύμα της εμμονής της, και ανέφερε στο δικαστήριο: «Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με το λάθος άνθρωπο. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια της φίλης της Κωνσταντίνας για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες. Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα, γιατί της κατέστρεψε την υγεία και το πρόσωπο της. Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένειά της και είναι ένοχη και απέναντι στο εαυτό της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια. Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται».

Πηγή: iefimerida.gr

SHARE