Η διαδηλώτρια με την αλογοουρά στο Ιράν
Η διαδηλώτρια με την αλογοουρά στο Ιράν
26|09|2022 11:01
SHARE
ΙΡΑΝ

Ιράν: Δεν έχει καμία σχέση η Χαντίς Νατζαφί που δολοφονήθηκε με την διαδηλώτρια με την αλογοούρα -Είναι άλλα πρόσωπα


Συνεχίζονται στο Ιράν οι μεγάλες αιματηρές διαδηλώσεις ενώ μάλιστα υπάρχει μια σύγχυση μεταξύ των ΜΚΟ και του καθεστώτος όσων αφορά τον αριθμό των θυμάτων.

Η 20χρονη Χαντίς Νατζαφί, βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς από τις ταραχώδεις διαδηλώσεις στο Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαντίς Νατζαφί, έπεσε νεκρή διαδηλώνοντας στην Τεχεράνη. Η νεαρή Ιρανή φέρεται να δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη ενώ η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή την περασμένη Κυριακή.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε σύγχυση με το πρόσωπο της αδικοχαμένης Νατζαφί, καθώς όπως φαίνεται λόγω της ομοιότητάς τους στον σωματότυπο και τα μαλλιά, θεωρήθηκε ότι η Νατζαφί είναι η κοπέλα στο Ιράν πουν μέρες πριν είχε γίνει viral όταν στάθηκε με θάρρος απέναντι στους άνδρες της ιρανικής αστυνομίας, χωρίς να φορά την υποχρεωτική από την «Αστυνομία Ηθών» χιτζάμπ και έπιασε τα μαλλιά της σε αλογοουρά. Πρόκειται για το κορίτσι που σχολιάστηκε στα social media ως «το κορίτσι με την αλογοουρά, σύμβολο των διαδηλώσεων»

Αμέσως μετά το θάνατο της Χαντίς Νατζαφί κυκλοφόρησε -λανθασμένα- η είδηση ότι η Νατζαφί ήταν το κορίτσι με την αλογοουρά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα.

Νέο ρεπορτάζ του περσικού BBC (που μεταφέρουν και τα ellinikahoaxes.gr) «αποκαλύπτει πως η πρωταγωνίστρια του εξεταζόμενου βίντεο και η εκλιπούσα Χαντίς Νατζάφι είναι δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα. Σε δηλώσεις της στο BBC, η νεαρή γυναίκα αναφέρει πως δεν σχετίζεται με τη Χαντίς Νατζάφι, και πως πολεμάει για τις αδικοχαμένες Χαντίς και Μάχσα. Ακόμη, ξεκαθαρίζει ότι σκοπός της ήταν να ενθαρρύνει τις γυναίκες να βγούν στους δρόμους, και όχι να συμβάλλει στη διάδοση ψευδών ειδήσεων. Μάλιστα, η νεαρή γυναίκα βιντεοσκόπησε εκ νέου την κίνησή της και την προώθησε στο BBC προκειμένου να τεκμηριωθεί πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με το αρχικό βίντεο. Η ταυτότητά της παραμένει κρυφή, για λόγους ασφαλείας».





SHARE